Τελευταία Νέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γαλάνης για τα δρομολόγια των μαθητών: «Κάποιοι από τους ανάδοχους δεν είχαν οργανώσει τους φακέλους τους ώστε τα αντίστοιχο μέσο μεταφοράς να θεωρείται ασφαλές για αυτή τη μεταφορά»

Για την επιτυχία της δράσης «ΠΥΞΙΔΑ» που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς και στην οποία ανταποκρίθηκαν οι μαθητές όπως και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων σχετικά με τις μετακινήσεις για τις οποίες είναι αρμόδια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

Ο κ. Γαλάνης αναφορικά με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν τις μέρες που κλήθηκαν να μετακινηθούν και πάλι μετά από καιρό οι μαθητές από και προς τα σχολεία σε πολλά χωριά σε όλη την περιφέρεια ανέφερε:

«Η Περιφέρεια φέτος, στην προσπάθεια να εκσυγχρονίσει και να κόψει τα αποστήματα και τα προβλήματα στο “μεταφορών” έχει κάνει 17 διαγωνισμούς. Οι 15 έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο είναι σε εξέλιξη. Σ΄ αυτούς τους διαγωνισμούς, ελεύθεροι επαγγελματίες με μέσα μεταφοράς είτε είναι λεωφορεία είτε είναι ταξί συμμετέχουν με τις διαδικασίες που προτείνει η διακήρυξη, δηλαδή με κάποια έγγραφα που πρέπει να έχει ο ανάδοχος ώστε να θεωρηθεί το μέσο του κατάλληλο και να παρέχει την αντίστοιχη ασφάλεια για τη μεταφορά των μαθητών » είπε ο κ. Γαλάνης και συνέχισε:

«Παρότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιοι από τους ανάδοχους παρότι είχαν ενημερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεν είχαν οργανώσει τους φακέλους τους με τα αντίστοιχα έγγραφα, ώστε τα αντίστοιχο μέσο μεταφοράς να θεωρείται ασφαλές για αυτή τη μεταφορά.»

Να σημειωθεί εδώ ότι στην Εύβοια μεταφέρονται περίπου 8.000 μαθητές το χρόνο με αυτή την διαδικασία. Με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να εκτελούν τα καθήκοντά τους και να συνεχίζουν να τα εκτελούν σε ότι αφορά τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης, δεν παύει κάποια από τα μέρη να είναι δύσκολα. Να μην υπάρχουν μέσα μεταφοράς, όπως σε Μετόχι και Γλυφάδα. Πάνω από όλα είναι να γίνεται η μεταφορά με ασφάλεια με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

«Ήδη έχουμε ανεβάσει δύο διαγωνισμούς. Ήδη κάποια από αυτά εκτελούνται από τους β αναδόχους και προσπαθούμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψουμε τις αδυναμίες του συστήματος», είπε ο κ. Γαλάνης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχει ενδιαφέρον και δεν υπάρχει καν ανάδοχος.

Ανέφερε δε ότι σε 2 διαγωνισμούς που ανέβασαν πρόσφατα για 11 πούλμαν υπήρξε ενδιαφέρον για 2 ή 3. Περνάει το χρονικό διάστημα και ο καθένας αντιλαμβάνεται με τη δική του φιλοσοφία το που θα συμμετέχει και πως, όπως επισημαίνει στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μέσα μεταφοράς είναι συγκεκριμένα. Και επιλέγει ο καθένας αν θέλει να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα ή όχι.

«Εμείς από την πλευράς μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε από πλευράς Περιφέρειας ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός μέσων μεταφοράς. Και συνήθως αυτά τα μέσα μεταφοράς είναι συγκεντρωμένα προς τα αστικά κέντρα. Δεν είναι στα ακριτικά χωριά και στα ορεινά ή ημιορεινά. Και εκεί υπάρχουν και οι μεγαλύτερες δυσκολίες. Και έχουμε καταφέρει να τα επιλύσουμε πραγματικά παρακαλώντας πάρα πολλούς ανθρώπους να συμμετέχουν. Ιδιαίτερα επαγγελματίες ταξί. Προσπαθώντας κι εμείς να κάνουμε πιο ευοίωνους όρους συμμετοχής και κέρδους» είπε ο κ. Γαλάνης.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εξαντλήθηκαν τα νομικά όρια που είναι οι 10 μέρες, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες που σημαίνει σε ένα μέγιστο αριθμό ημερών από σήμερα, αν δεν συμβεί κάτι λόγω κόβιντ , όπως για παράδειγμα έτυχε να παραμείνει κλειστή η υπηρεσία προμηθειών λόγω κόβιντ για ένα μήνα.

Θέλουν να πιστεύουν όπως είπε, ότι άμεσα θα βρεθεί λύση σημειώνοντας επίσης ότι αυτοί οι διαγωνισμοί έχουν ισχύ για 3 χρόνια. Να σημειωθεί ότι το Κράτος στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς, αποζημιώνει τους γονείς για τη μεταφορά των παιδιών.

«Είναι το τελευταίο εργαλείο που διαθέτει ώστε σε περίπτωση που τα μέσα μεταφοράς δεν είναι κατάλληλα ή δε συμμετέχουν, να βοηθηθούν οι γονείς, και να κάνουν τη μεταφορά τους» είπε ο κ. Γαλάνης.

(Σε νέα ανάρτηση τα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης για τη δράση «ΠΥΞΙΔΑ»)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Μαϊ 2021 20:37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr