Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπύρος Γεροντίτης - Πρόεδρος ΟΛΝΕ: «Εκτός από τα πέντε υδατοδρόμια στην Εύβοια δημιουργούνται και οχτώ υδάτινα πεδία για πτήσεις charter»- Την τιμητική του έχουν Βορράς και ο Νότος…

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση του ΟΛΝΕ πριν από ενάμισι χρόνο, έβαλε προτεραιότητες, ξεπερνώντας σκοπέλου, όπως όλα δείχνουν θέτει πλέον σε εφαρμογή, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο της ίδρυσης πέντε υδατοδρομίων που θα συμβάλει ουσιαστικά και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού. Μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγους μήνες και ενισχύεται με επιπλέον υδάτινα πεδία, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας που θα εξυπηρετούν πτήσεις charter. Το τελευταίο μάλιστα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου αποκλειστικά στον EVRIPOS 9FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που παίρνει άμεσα σάρκα και οστά, και αναμένεται να δώσει άλλη δυναμική στο Νομό. Ο κ. Γεροντίτης εξηγεί τους λόγους που έχει καθυστερήσει η διαδικασία και αναλύει τα οφέλη για το Νομό.

«Όλη αυτή η διαδικασία ήταν αιωρούμενη για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν το δύσκολο θεσμικό πλαίσιο το οποίο υπήρχε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ήθελε συγκεκριμένες διαδικασίες αδειοδότησης, που ήταν πάρα πολύ χρονοβόρες» δήλωσε ο κ. Γεροντίτης και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ένας νέος νόμος, ο οποίος επέτρεπε να γίνει σε μία fast truck διαδικασία η αδειοδότηση των υδατοδρομίων, άνοιξε ο δρόμος να πάμε πολύ πιο γρήγορα και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την τελική υπογραφή από το Υπουργείο Μεταφορών ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η εταιρία στην οποία έχουμε κάνει παραχωρήσεις των χώρων, να κάνει τα έργα.

Δηλαδή, να βάλει τις πλωτές προβλήτες και να κάνει τους οικίσκους, ώστε αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο μας, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει η κατασκευή ή το πολύ τις πρώτες μέρες, τις πρώτες βδομάδες του 2022, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δούμε πτήσεις έως το καλοκαίρι του 2022.»

Να σημειωθεί, ότι θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και με άλλους Νομούς. «Να φανταστείτε ότι το Χαλκίδα-Κάρυστος θα είναι 15 λεπτά» είπε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και συνέχισε: «Αλλά δεν είναι αυτό το κρίσιμο. Το κρίσιμο είναι ότι οι πόλεις και τα λιμάνια της Εύβοιας, συνδέονται πλέον με ένα ευρύ δίκτυο υδατοδρομίων με αποτέλεσμα κάποιος από τη Χαλκίδα, να μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Δηλαδή, η Χαλκίδα δε θα είναι ένα απλό υδατοδρόμιο. Θα είναι ένας κόμβος. Άνθρωποι που ζουν στο Βόρειο Τμήμα της Αττικής θα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν ένα υδροπλάνο από τη Χαλκίδα παρά να πάνε στο Φλοίσβο ή στο ΣΕΦ που θα έχει και εκεί υδατοδρόμιο. Άρα, πιστεύω θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα εμπορικό αντικείμενο σοβαρό, ώστε να γίνονται πάρα πολλές πτήσεις από τη Χαλκίδα.»

Σημαντική και ουσιαστική η λειτουργία των υδατοδρομίων αφού συμβάλλουν ουσιαστικά και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού, με τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ να επισημαίνει «τα τελευταία 3 χρόνια λόγω πολλών ιδιομορφιών, η Εύβοια έχει ανέβει τουριστικά. Ο Covid έπαιξε ένα μεγάλο ρόλο, ώστε κάποιοι που πηγαίναν στα νησιά, να προτιμήσουν να κάνουν διαδρομή οδικώς, και να έρθουν στην Εύβοια για τουρισμό. Τώρα με ένα ευρύ δίκτυο όπως είπαμε και με πολλές γραμμές να συνδέουν τη Χαλκίδα με τις υπόλοιπες πόλεις και τα νησιά, πιστεύω θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό εισερχομένων τουριστών.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Γεροντίτης, παρόλο που ο ΟΛΝΕ έχει καταθέσει το φάκελο για την αδειοδότηση των πέντε υδατοδρομίων, μετά από συμφωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκτός από αυτά τα υδατοδρόμια, ξεκινούν και οχτώ υδάτινα πεδία.

«Τα υδάτινα πεδία δεν θα είναι υδατοδρόμια που έχουν σταθερές γραμμές και προγραμματισμένες, αλλά θα είναι κάποια σημεία στην Εύβοια, οχτώ για την ακρίβεια, που θα μπορούν να υποδεχθούν πτήσεις charter. Όπως το Μαντούδι, οι Ωρεοί, η Λίμνη, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Αλμυροπόταμος και το Μαρμάρι» είπε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και συνέχισε:

«Εκεί θα βάλουμε πλωτές εξέδρες και θα προχωρήσουμε στη χάραξη υδάτινων πεδίων, ούτως ώστε οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ναυλώσει ένα σκάφος και να μπορεί να προσθαλασσώνει εκεί. Άρα, στην πραγματικότητα ξεκινάμε για πέντε υδατοδρόμια και 8 υδάτινα πεδία. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, γιατί όταν μιλάμε για 13 σημεία πρόσβασης, με οποιοδήποτε σημείο στην Εύβοια να είναι προσβάσιμο.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΝΕ ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 00:45

Σχετικά Άρθρα