Τελευταία Νέα

Αναπτυξιακή Εύβοιας: Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το Τελικό Συνέδριο του Έργου SMART HERITAGE

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το Τελικό Συνέδριο του Έργου SMART HERITAGE, στο οποίο η Αναπτυξιακή Ευβοίας έχει το ρόλο του Επικεφαλής Εταίρου. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ευβοίας και φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα, ενώ η συμμετοχή ήταν δυνατή και διαδικτυακά.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απεύθυνε μέσω ZOOM ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας ΑΕ Ευάγγελος Κούκουζας ο οποίος δήλωσε :

« Η Πολιτιστική Διαδρομή «Ηρακλής» καθώς και η ψηφιακή εφαρμογή της αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Εύβοιας, μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στις παραδόσεις μας, και στα μνημεία του τόπου μας, και να μπορέσουμε μέσα από τα «εργαλεία» που μας προσφέρει το έργο να συμβάλουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν ενώ ταυτόχρονα διαφυλάττουμε την πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας ».

Το SMART HERITAGE είναι έργο διακρατικής συνεργασίας που συγχρηματοδοτείται από το Interreg V-B Adriatic Ionian programADRION και στο συνέδριο παρουσίασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των 4 χωρών που συμμετέχουν μεταξύ των οποίων και η Αναπτυξιακή Ευβοίας ως Επικεφαλής Εταίρος. Η Αναπτυξιακή Ευβοίας παρουσίασε την Πολιτιστική Διαδρομή «Ηρακλής» η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Έργου ενώ ταυτόχρονα προσέφερε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να «επισκεφτούν» τα σημεία της διαδρομής και να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Εύβοιας με τη βοήθεια Περιηγήσεων Εικονικής Πραγματικότητας.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η προβολή των επιτευγμάτων του έργου και πιο συγκεκριμένα της πολιτιστικής διαδρομής SMART Heritage Cultural RouteConnecting the faces of Europe”, που ακολουθεί τα βήματα πέντε προσωπικοτήτων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Στην Εύβοια (Ελλάδα), στο Gerace (Ιταλία), στο Forlì (Ιταλία), στο Mostar (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), στην Αλβανία, ακολουθούμε τους ήρωες επηρέασαν την πολιτιστική ταυτότητα της κάθε περιοχής αλλά και την κοινή πολιτιστική κληρονομιά των περιοχών ADRION.

 267110987 3133988516916642 4016459297459009510 n

Επισκεφτείτε την ψηφιακή εφαρμογή της Πολιτιστικής Διαδρομής «Ηρακλής»

http://herculesroute.smartheritage.eu/

*****

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 00:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr