Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταψήφισε η πλειοψηφία του Τ.Σ Κύμης την πρόταση Μαργέλη για την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Κύμης- Ποιοι αντέδρασαν και γιατί πέρασε της Κουτέλου

Παρόλο που ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κύμης, Άγγελος Μαργέλης έδωσε τα εύσημα για τις εκθέσεις τοπικών προϊόντων που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια το καλοκαίρι στην Κύμη, εντούτοις, ο τρόπος με τον οποίο έφερε το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβούλιου, κατεβάζοντας μία πρόταση για να πραγματοποιηθεί ακόμα μεγαλύτερη έκθεση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία και με άλλες Δ.Ε του Δήμου, με προϊόντα από όλο το δήμο, η οποία όμως θα πλαισιώνεται από μία σειρά εκδηλώσεων, καταψηφίσθηκε ( 4 ψήφους KATA. και 2 ΥΠΕΡ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη ήταν να συμμετέχουν ο δήμος, φορείς, Περιφέρεια και Σύλλογοι της περιοχής στους οποίους θα έστελναν σχετική επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με συνοδοιπόρους τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς και την Αναπτυξιακή η Τοπική Κοινότητα Κύμης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία δύο Εκθέσεις Τοπικών Προϊόντων στην Κύμη. Μία έκθεση που έτρεξαν από κοινού η υπεύθυνη των πολιτιστικών της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνα Κουτέλου και η Νίνα Γαλάνη σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Μετά από αυτό, αναμενόμενη η όποια αντίδραση από πλευράς τοπικών συμβούλων της Κύμης, αφού το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται η κα Κουτέλου. Η ίδια στη συνεδρίαση ρώτησε τον πρόεδρο πως φέρνει μία τέτοια πρόταση στο συμβούλιο χωρίς να έχει ενημερώσει πριν τους συμβούλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Φανερά ενοχλημένη, που λόγω των αρμοδιοτήτων της, αισθάνθηκε ότι προσπάθησε με αυτή την κίνηση να την «καπελώσει».

Καθώς και η ίδια και σε συνεργασία με τους άλλους συμβούλους έχουν ιδέες για να γίνει ακόμα πιο δυνατή η συγκεκριμένη εκδήλωση. Και πρότεινε να έρθει το θέμα σε άλλη συνεδρίαση, με τις προτάσεις όλων των συμβούλων.

Από τους συμβούλους που αντέδρασαν στη συνέχεια ήταν και ο κ. Πόγκας με την κα Γαλάνη. Μάλιστα η κα Γαλάνη ρώτησε τον Πρόεδρο για δεύτερη φορά, είχε προηγηθεί η ερώτηση από την κα Κουτέλου, αν άλλαξαν οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβούλων καθώς φέρνει ένα θέμα που είναι αρμοδιότητας της κας Κουτέλου. Και ο κ. Νυδριώτης επεσήμανε οτι καλό είναι να φέρουν τις προτάσεις τους και μετά να αποφασίσουν και συντάχτηκε με την πρόταση της κας Κουτέλου για την αναβολή του θέματος.

Η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι δεν άλλαξε τίποτα. Η πρόταση του Προέδρου καταψηφίστηκε και πέρασε η πρόταση της κας Κουτέλου, να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που θα αφορούν την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στην Κύμη, να συζητηθούν και να ληφθούν από κοινού οι αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 12:17

Σχετικά Άρθρα