Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Λιβαδειά σήμερα και ο Τσελέντης για τη σεισμική δόνηση στη Θήβα- «Δεν πιστεύουμε ότι θα δώσει μεγάλο σεισμό αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί το ρήγμα είναι κάτω ή πολύ κοντά στην πόλη της Θήβας»

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βοιωτίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καθηγητής, Άκης Τσελέντης. Παρουσία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας, του Φανής Παπαθωμά, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Γενικού Διευθυντή Συντονιστικού της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδώρου, των Δημάρχων Θήβας Γιώργου Αναστασίου, Αλιάρτου Γιώργου Ντασιώτη, Διρφύων -Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά, εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εθελοντικών ομάδων κ.α, έγιναν τοποθετήσεις από τους κ.κ. Λέκκα και Τσελέντη και ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδίου «Εγκέλαδος».

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, τοποθετήθηκε σε ότι αφορά το Επιστημονικό φαινόμενο και μία πρόταση που θα κάνουν ως Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και ΟΑΣΠ για να ελαχιστοποιήσουν τη σχετική επικινδυνότητα της περιοχής της Θήβας.

«Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένα σεισμικό αλαλούμ» δήλωσε στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και συνέχισε: «Σήμερα το πρωί είδα στον ΑΝΤ1 πάνω από 6 Ρίχτερ στη Θήβα. Αυτό το ακούει η απλή νοικοκυρά και τρελαίνεται. Έχουμε απαντήσει σε αυτές τις φημολογίες από άτομα που οικειοποιούνται τίτλους που δεν είναι.»

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στους σεισμούς των τελευταίων 7 ημερών αλλά και του τελευταίου 24ωρου στη Θήβα και την ευρύτερη περιοχή. «Δε σταματάει, δονείται» είπε ο κ. Τσελέντης και συνέχισε κάνοντας μίας αναφορά στους σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν στο Καπαρέλι και τη Θήβα εξηγώντας ότι τα στοιχεία που καταγράφουν δείχνουν ότι υπάρχει ένα ρήγμα κάτω από την πόλη της Θήβας.

«Μπορεί να σπάει κομμάτι –κομμάτι, γι’ αυτό έχουμε τόσους πολλούς μετασεισμούς. Αλλά αφήνουμε και μία πολύ μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός. Δηλαδή, ένας σεισμός της τάξεως των 5 Ρίχτερ, αν γίνει κάτω από τη Θήβα, επειδή υπάρχουν άσχημες εδαφικές συνθήκες. Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουν σηκωθεί κτίρια πάνω στα μπάζα, Κάνανε εκσκαφές για αρχαιολογικούς λόγους και μετά τα μπάζα τα πετάξανε και χτίσανε σπίτια εκεί πάνω. Υπάρχουν πάρα πολλές αυθαιρεσίες. Υπάρχουν αυθαίρετες εκτάσεις.»

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσελέντης, αν το ρήγμα αυτό δώσει σεισμό 4,5R, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Δε λέει πως θα δώσει. Αλλά οφείλουν όπως είπε να έχουν αυτό στο μυαλό τους.

278365685 1347193445748752 2406531048532778760 n

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 17:00

Σχετικά Άρθρα