Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άστραψε και βρόντηξε ο Καθαροσπόρης απευθυνόμενος στη Βάκα: «Λες ψέματα, κοροϊδεύεις την πόλη-Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου, δεν είσαι σε θέση να βάλεις τη μία πέτρα πάνω στην άλλη»

Για ακόμα μία φορά άστραψε και βρόντηξε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης μετά την τοποθέτηση της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στη συνεδρίαση του αποψινού Δ.Σ. Ο κ. Καθαροσπόρης, αφού διαπληκτίστηκε αρκετή ώρα με τη δήμαρχο για το αν θα αναφερθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει το δήμο Χαλκιδέων και τους δήμους της Εύβοιας που εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας που έχει ζωή ακόμα ένα μήνα.

Τελικά, κατάφερε να τοποθετηθεί, ρίχνοντας μομφή στη δήμαρχο που η Χαλκίδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί θα μπορούσε αν ή ίδια είχε κινηθεί νωρίτερα, να υπάρξει μόνιμη λύση, με την κατασκευή ΜΕΑ.

«Αν δεν είχα παρακολουθήσει κανένα συμβούλιο, με αυτά που άκουσα απόψε θα έλεγα: Τι τραβάει αυτή η κοπέλα; Τι της έχουν κάνει; Ότι πω υπάρχουν και στα πρακτικά των συνελεύσεων του ΦΟΣΔΑ. Δε σε βολεύει, αλλά θα μιλήσω» είπε ο κ. Καθαροσπόρης και συνέχισε: «Λες ψέματα, κοροϊδεύεις την πόλη. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου δεν είσαι σε θέση να βάλεις τη μία πέτρα πάνω στην άλλη. Για να δούμε ποιος είναι ο ψεύτης ο Καθαροσπόρης ή η Βάκα; Γιατί οι λύσεις που έρχονται τώρα, έρχονται εξ ανάγκης. Την όποια λύση όμως ο ΦΟΣΔΑ λέει να πληρώσει η Χαλκίδα. Γιατί να πληρώσει η Χαλκίδα; Δε θα πληρώσουμε εμείς! Θα δώσετε λύση! Να πληρώσει η Περιφέρεια που ποιεί την νήσσαν και ο Φορέας. Αύριο το πρωί με τον Καραΐσκο και το Σπανό να πάτε στα Υπουργεία να διεκδικήσετε να γίνει η ΜΕΑ. Τρία χρόνια γιατί δεν το τρέχει;»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καθαροσπόρης, από το 2010 δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς της δημοτικής αρχής καμία ενέργεια από πλευράς της δημάρχου για να προχωρήσει το έργο που αφορά τη ΜΕΑ. Ενώ σε ότι αφορά την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Καθαροσπόρης πρότεινε να δοθεί παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας με κάποιες εργασίες που θα γίνουν νόμιμα, για να μπορέσει μέχρι να γίνει η ΜΕΑ να καλύπτει τις ανάγκες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Εύβοιας, στην ανακοίνωση που έδωσαν για το θέμα είναι δικές του προτάσεις που έχει αναφέρει στα συμβούλια με τις οποίες σήμερα συντάσσεται και η δήμαρχος. Ενώ έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε ότι αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης που όπως είπε σκοπεύει όλα να τα δώσει σε ιδιώτες. Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Κυβέρνηση αναγκάσει το δήμο να στηριχτεί πάνω σε ΣΔΥΤ, συμβάσεις με υψηλό κόστος σε ιδιώτες. Σε αυτή την περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καθαροσπόρης η δήμαρχος θα πρέπει να αλλάξει πόλη, και να πάει αλλού.

Σχετικά Άρθρα