Τελευταία Νέα

Η Σάγια Τσαουσίδου για το HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ –ΤΟ Όραμα των Δελφών: «Αν το 1/100 πραγματοποιηθεί θα είναι πολύ κερδισμένη όχι μόνο η τοπική κοινωνία αλλά όλη η Ελλάδα»- Η απάντηση στους Κινέζους που φλερτάρουν με το project

Η Πρόεδρος Διεθνούς και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου είχε την τιμή, προσκεκλημένη των διοργανωτών να παραβρεθεί πριν από λίγες μέρες στην πρώτη Διεθνή ανακοίνωση και προβολή του αναπτυξιακού-πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «HEPTAPOLIS - ΤΡΙΛΟΓΙΑ - Το Όραμα των Δελφών» που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4η Ιουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η κα Τσαουσίδου μίλησε για το εγχείρημα με πολύ ενθουσιασμό στο Ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

«Μιλάμε για ένα όραμα που είχε ο κ. Παύλος Πισάνος, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ, ένα Πολιτιστικό Σωματείο, που θέλει να αναδείξει την Αρχαία Ελλάδα, και ειδικά τους ΔΕΛΦΟΥΣ» είπε η κα Τσαουσίδου και συνέχισε: «Τι είναι η HEPTAPOLIS; Είναι το όραμα του να χτίσει ξανά τρεις αρχαίες πόλεις , στα πρότυπα της Αρχαιότητας. Πόλεις που θα γίνουν επιχειρηματικό, τεχνολογικό, κοινωνικό, κοινωνικό, cluster, τεχνών, επίσης. Θα γίνει δηλαδή, ένας χώρος των πιο δυνατών μυαλών, αν μπορώ να το πω έτσι. Των διανοούμενων της περιοχής μας οι οποίοι θα συζητούν, θα αποφασίζουν και θα πράττουν για το καλό της ανθρωπότητας.»

Στη συνέχεια, η κα Τσαουσίδου αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις από αυτή τη συνάντηση στο Ζάππειο Μέγαρο. «Όπως είπα και στην τοποθέτηση μου εκεί, αν το 1/100 από αυτά που λέει αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα χρειαστεί και χρόνο, περί τα 7 χρόνια όπως είπαν, αλλά και πάρα πολλά χρήματα. Δηλαδή, θα χρειαστούν πολλοί δυνατοί επενδυτές, αν το 1/100 πραγματοποιηθεί, θα είναι πολύ κερδισμένη η τοπική κοινωνία γιατί όπως καταλαβαίνετε θα αναπτυχθεί όχι μόνο η τοπική οικονομία, αλλά όλη η Ελλάδα. Καταλαβαίνετε ότι το Κέντρο Πολιτισμού, από πάντα ήταν οι Δελφοί να γίνει το σπίτι της Παγκόσμιας Διανόησης. Έτσι ακριβώς θα το έλεγα. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια αρκεί να το πιστέψουν οι επενδυτές και να γίνει πραγματικότητα. Έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον επενδυτές και θα σας πω και κάτι που δεν έχει βγει προς τα έξω. Όταν είδαν το project, προσπάθησαν οι Κινέζοι, πήγαν και πλησίασαν το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ και τους είπαν ότι μπορούμε να το χτίσουμε αλλά θα μας το δώσετε. Και ο κ. Πισάνος είπε, όχι. Αυτό ανήκει στην Ελλάδα και σε όλη την ανθρωπότητα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι έχει ένα σκοπό. Να μείνει στην Ελλάδα και να είναι ελληνικό δημιούργημα. Να πω ότι ο δήμαρχος, ο κ. Ταγκαλής, χαιρέτησε όλη αυτή την προσπάθεια.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΑΓΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ HEPTAPOLIS-ΤΡΙΛΟΓΙΑ- ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ  ΔΕΛΦΩΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 00:39

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr