Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στο πλευρό του Αντιδημάρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου…

Επισκέφθηκε την Κύμη πριν από λίγες μέρες η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και να ξεναγηθεί από τον κ. Πιτερό στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι συναντήσεις. Με τον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου είναι κουμπάροι και όπως ήταν αναμενόμενο μία εποικοδομητική συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δύο.

Η κα Γκερέκου αγαπά την Κύμη και στηρίζει τις όποιες προσπάθειες περνούν μέσα από τον ΕΟΤ. Ευκαιρία για να γίνουν μία σειρά προτάσεων που θα φέρουν αποτέλεσμα για την περιοχή. Με την κα Γκερέκου να αισθάνεται ακόμα πιο περήφανη που θα έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της γενέτειρας του αείμνηστου ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου.

Σε συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, που πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύμη, συζητήσαμε για τις μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Η στήριξη του ΕΟΤ στην προώθηση και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, περιπατητικός, γαστρονομικός και αναρριχητικός τουρισμός, αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η περιοχή να αποκτήσει διακριτή τουριστική ταυτότητα και να αναδειχθεί σε προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επισκέπτες.

Ήδη, οι πίστες αναρρίχησης που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να έχουν την αιγίδα του ΕΟΤ και ευελπιστούμε να ενταχθούν στο ευρύτερο δίκτυο προβολής αυτής της σημαντικής μορφής θεματικού τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο στην χώρα μας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.

«Συζητήσαμε με την πρόεδρο του ΕΟΤ και συνολικά για την τουριστική ανάδειξη της Εύβοιας, η οποία και λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα, θα μπορούμε να καθιερωθεί ως ένας ιδανικός city break προορισμός. Απαιτούνται, όμως, σοβαρό σχέδιο, συστηματική δουλειά και συνέργειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά πολιτική βούληση και στο επίπεδο κεντρικού κράτους» δήλωσε ο κ. Θεοδώρου μετά τη συνάντηση με την κα Γκερέκου.

Σχετικά Άρθρα