Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρία Λαζαρίμου: «Τα κουτάκια αλουμινίου που καταναλώνουμε στο σπίτι μας, έχουν την ιδιότητα να ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές- Πεθαίνουν μόνο όταν καταλήξουν στη χωματερή»

Η πλατεία αγοράς πρωινό Παρασκευής γέμισε παιδικά χαμόγελα, από μικρούς μαθητές που μαθαίνουν την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι! Μία συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, της Ομοσπονδίας Εμπόρων Εύβοιας με τη στήριξη του Ομίλου ΕΛΒΑΛ-HALCOR, που στέφθηκε με επιτυχία. Να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγους μήνες η ΕΛΒΑΛ-HALCOR έρχεται δεύτερη φορά στην πόλη μας υποστηρίζοντας την ανακύκλωση του αλουμινίου.

Το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων έγιναν δύο ακόμα εκδηλώσεις. Μία στις Αλυκές και μία στο στρογγυλό της Παραλίας στη Χαλκίδα. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και έτσι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση ανακύκλωσης της Παρασκευής.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΕΛΒΑΛ-HALKOR, Μαρία Λαζαρίμου, που υποστηρίζει παντί τρόπω την ανακύκλωση των κουτιών από αλουμίνιο, μιλώντας στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε έφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το πρωί, έστειλε το μήνυμα: «Τα κουτάκια αλουμινίου που καταναλώνουμε στο σπίτι μας, έχουν την ιδιότητα να ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές. Να ξαναπαίρνουν αμέτρητες ζωές. Δεν πεθαίνει ποτέ το κουτάκι του αλουμινίου. Εκτός αν δεν το βάλουμε στον κάδο ανακύκλωσης και καταλήξει στη χωματερή.»

«Με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το δήμο Χαλκιδέων, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, διοργανώνεται μία δράση, στην οποία με πολλή χαρά ανταποκριθήκαμε ως χορηγοί, καθώς η ανακύκλωση είναι μέσα στο DNA μας. Τα κουτάκια αλουμινίου που είναι το δικό μας το προϊόν. Το αλουμίνιο που παράγουμε, προορίζεται στο να φτιάξουμε κουτάκια αλουμινίου και άλλα προϊόντα από αλουμίνιο, που βρίσκονται παντού στη ζωή μας» είπε η κα Λαζαρίμου και συνέχισε:

«Τα κουτάκια αλουμινίου που καταναλώνουμε στο σπίτι μας, έχουν την ιδιότητα να ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές. Να ξαναπαίρνουν αμέτρητες ζωές. Να ξαναγεννιόνται. Δεν πεθαίνει ποτέ το κουτάκι του αλουμινίου. Εκτός αν δεν το βάλουμε στον κάδο ανακύκλωσης. Αν το πετάξουμε στα σκουπίδια και πάει στη Χωματερή, πεθαίνει για πάντα. Αυτό το μήνυμα, προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδάκια. Στα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Και είναι μεγάλη μας χαρά που για ακόμα μία φορά, στηρίζουμε το έργο της ανακύκλωσης και βρισκόμαστε στη Χαλκίδα.»

Νεαροί και νεαρές backpackers παράλληλα με την δράση στην αγορά, κυκλοφορούσαν στην πόλη της Χαλκίδας και καλούσαν τον κόσμο να ρίξει στα μεγάλα αυτά καλάθια που φορούσαν στην πλάτη, προϊόντα ανακύκλωσης, που είχαν καταναλώσει. Και αυτοί με τη σειρά τους, περνούσαν με αυτόν τον τρόπο, το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Κάθε κουτί Μετράει! Όπως επεσήμανε στη συνέχεια, η κα Λαζαρίμου, μαζί τους έχουν και το «κάθε κουτί μετράει!» Το οποίο στηρίζεται από την ΕΛΒΑΛ και από τις Βιομηχανίες Αλουμινίου. «Έχουμε παιχνίδια επιδαπέδια. Το φιδάκι και την Τρίλιζα. Και είναι το περίπτερο του Κέντρου ανακύκλωσης που μοιράζουν τσάντες. Που και αυτό είναι μια πρωτοβουλία της ΕΛΒΑΛ. Η τσάντα περιέχει προϊόντα που αφορούν την ανακύκλωση. Έχει και ένα μαγνητάκι να το βάλει η μητέρα του κάθε παιδιού στο ψυγείο και να θυμάται την ανακύκλωση. Υπάρχει και ένα έντυπο εκπαιδευτικό για τα παιδιά. Και μία αφίσα. Και όλα αυτά είναι σε μία πάνινη τσάντα για να τα χρησιμοποιούν όταν πηγαίνουν στα ψώνια τους.»

Τέλος, η κα Λαζαρίμου επεσήμανε ότι η ΕΛΒΑΛ-HALKOR θα είναι δίπλα μας. Σε όλες τις πόλεις. Καθώς το 56% των εργαζομένων προέρχεται από την τοπική κοινωνία. «Άρα, είναι μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε» είπε η κα Λαζαρίμου για να αναφερθεί στη συνέχεια και στις προσλήψεις που γίνονται από τον Ομιλο Στασινόπουλου, πολλές περισσότερες το τελευταίο διάστημα: «Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και κοντά μας, ως συνεργάτες- εργαζόμενοι, μπορούν να έχουν μια θαυμάσια καριέρα, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.»

Όσοι από τους μεγαλύτερους βρέθηκαν στην Πλατεία αγοράς την Παρασκευή, έγιναν για λίγο παιδιά. Παιδιά στην ψυχή, παιδιά στην καρδιά! Και η κα Λαζαρίμου κάπως έτσι το αισθάνθηκε ζωγραφίζοντας για την ανακύκλωση με τους μικρούς μας φίλους, που σύμφωνα με πληροφορίες τη λάτρεψαν, χαρίζοντας της άπειρες ζωγραφιές που από τη Δευτέρα θα κοσμούν το γραφείο της. Γιατί όπως μας είπε, οι ζωγραφιές είναι τόσες πολλές που αξίζει να γίνουν ένα ωραίο λεύκωμα!

0002

0014

0017

0021

0030

0032

0035

0038

0047

0048

0048

0054

0059

0060

0066

0074

0076

0082

0086

0091

0104

0146

0150

0157

0171

0177

0181

0184

0193

0196

0219

0251

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΛΑΖΑΡΙΜΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 23:29

Σχετικά Άρθρα