Τελευταία Νέα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων: Αντιστέκεται στα σχέδια της Βάκα να βάλει εργολάβο στα σκουπίδια- Γιατί θέλει να χρεώσει με 1.000.000€ το δήμο για εργασίες που ήδη γίνονται; Τι δήλωσε ο Πρόεδρος

Στα κάγκελα είναι οι εργαζόμενοι μετά το θέμα που προέκυψε την Παρασκευή, με την εισήγηση στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων να συζητηθεί την Τρίτη, και να ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, για την αποκομιδή και μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων από εργολάβο. Μία απόφαση που χρεώνει τους δημότες Χαλκιδέων με 1.000.000€, την ώρα που οι εργασίες καλύπτονται όπως λέει παρακάτω ο Πρόεδρος του Σωματείου από τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους.

Και βέβαια το ανακάλυψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση και δεν είχε προηγηθεί και καμία κουβέντα με το Σωματείο και τη Δημοτική Αρχή για το θέμα. Επικράτησε πανικός στο Εργοτάξιο με τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Για το θέμα μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM, ο Πρόεδρος του Σωματείου Στάθης Παπαργυρίου τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Την Παρασκευή στις 2:30 μμ, έγινε εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή για να συζητηθεί την Τρίτη, η αποκομιδή και η μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων. Δηλαδή, μία υπηρεσία η οποία μέχρι και τώρα που μιλάμε, την εκτελούν οι εργαζόμενοι. Βγάζοντας έξω 4-5 αυτοκίνητα, ανοιχτά, βάζοντας τα κλαριά, βάζοντας τα ογκώδη, τους καναπέδες κλπ και τα πάνε από τη στιγμή που έκλεισε ο ΧΥΤΑ και τα ξεφορτώνουν στο Τσιμεντάδικο.

Αυτό τώρα με τη μελέτη που έχει συντάξει και την έχω μπροστά μου, είναι ότι η αποκομιδή θα πάει στον ιδιώτη, μαζί με τη μεταφορά, και όπως λέει, ο ανάδοχος θα πραγματοποιεί τουλάχιστον 2 δρομολόγια την ημέρα με την επικουρική μεταφορά και των οχημάτων του δήμου. Δηλαδή, τι μας λέει; Ό,τι θα έχει δεύτερο ρόλο ο δήμος, και αύριο μεθαύριο μπορεί να σου πει σταματάτε εσείς, δε χρειάζεστε!».

Και βέβαια όλο αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος, θα στοιχίσει στο δήμο, περίπου 1εκ ευρώ!(937.000.000€).

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, εργασίες τις οποίες θέλουν να δώσουν σε εργολάβο, ο Πρόεδρος απαντά:

«Γίνεται! Όπως γίνεται μέχρι τώρα! Και γίνεται και πολύ καλά. Διότι έχουμε και την εμπειρία, παρόλο που ο εξοπλισμός δεν είναι και ο καλύτερος, γίνεται μέχρι τώρα που μιλάμε. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό κάνουμε. Για ποιο λόγο να πάει στον ιδιώτη; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.»

Ο Πρόεδρος επισημαίνει για ακόμα μία φορά ότι η δημοτική αρχή δίνει σε ιδιώτες τα απορρίμματα κομμάτι κομμάτι. Κάτι που έχει επισημάνει το Σωματείο από αρχές του χρόνου. Ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Παπαργυρίου, δεν είχαν καμία ενημέρωση από κανέναν στο δήμο. Εντελώς τυχαία το έμαθαν. «Το μάθαμε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τους δημότες της Χαλκίδας; Και ειδικότερα για το δήμο Χαλκιδέων; Πολλαπλάσιο κόστος για τους δημότες και κατάργηση θέσεων, θα χάσουν δηλαδή, τη δουλειά τους εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη διαβίωση τους. Άνθρωποι με φιλότιμο που φροντίζουν για τη δημόσια υγεία, καθημερινά.

Το Σωματείο συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε αποφάσεις (νέα ανάρτηση)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 01:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr