Τελευταία Νέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Φάνης Σπανός: Σε αναπτυξιακή τροχιά η Περιφέρεια Στερεάς- Η Εύβοια διεκδικεί και παίρνει αυτά που αξίωνε επι σειρά ετών…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός λίγο πριν δύσει η πρώτη του 4ετής θητεία στο τιμόνι της Στερεάς Ελλάδας και ανατείλει η νέα θητεία, μιλά στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm για όσα έγιναν αυτά τα χρόνια σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και τα μεγαλεπήβολα έργα υποδομής που ολοκληρώνονται στο Νομό της Εύβοιας και για εκείνα που δρομολογούνται άμεσα μέσα στους επόμενους μήνες.

Ένα ταξίδι στην Εύβοια μέσα σε λίγα λεπτά έκανε ο Φάνης Σπανός πρωινό Δευτέρας 4 Νοεμβρίου αρχής γενομένης από τη Χαλκίδα και κάνοντας ουσιαστική αναφορά στο έργο που αφορά στην παράκαμψη της Χαλκίδας, έργο που δημοπρατείται τους επόμενους μήνες και που αποτελεί σημείο αναφοράς επι σειρά ετών για την Εύβοια. Πολυεπίπεδη ανάπτυξη στο Νομό χωρίς έργα υποδομών δεν γίνεται και ο Περιφερειάρχης απέδειξε αυτά τα χρόνια ότι όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν.

Ο κ. Σπανός ξεκίνησε με την απορρόφηση κονδυλίων και τη διάθεση αυτών αυτά τα χρόνια που πέρασαν παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και τις όποιες αστάθειες στη χρηματοδότηση δημιουργήθηκαν στη συνέχεια.

«Η νέα θητεία δεν θα είναι μία θητεία διεκπεραίωσης εκκρεμοτήτων από την πρώτη. Αλλά, μία θητεία με νέα στοχοθεσία και νέο όραμα» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε: «Σε μια θητεία γεμάτη αντιξοότητες, όπως η πανδημία ή με τις φυσικές καταστροφές, τολμώ να πω πως καταφέραμε και κρατήσαμε ζωντανό τον προγραμματισμό μας. Προχωρήσαμε μπροστά, το σχέδιο για την κοινωνική μέριμνα, ενίοτε με επιβραδύνσεις και μικροαλλαγές σε προτεραιότητες και ιεράρχηση μας, όμως, κρατώντας ως κεντρική ιδέα αυτό που εξ αρχής δεσμευτήκαμε, να είμαστε κοντά στον πολίτη για την κοινωνία και την ανάπτυξη και τις υποδομές για το κοινωνικό κράτος, το κάναμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό.»

Για τη διαχείριση των πόρων που είναι μία από τις πιο σημαντικές δουλειές μιας Περιφερειακής Αρχής μίλησε στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης. «Εκεί νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και για την εισροή και την απορρόφηση των χρημάτων. Και για τους πόρους που μπορέσαμε να φέρουμε αλλά και για τον τρόπο που τους διοχετεύσαμε» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε: «Και τον πρώτο λόγο σ αυτό, έχει το νέο ΕΣΠΑ. Θυμίζω ότι στην προγραμματική περίοδο που ολοκληρώνεται τώρα 31/12, είχαμε μόλις 190εκ ευρώ. Για μία Περιφέρεια σαν τη Στερεά Ελλάδα, για 5 χρόνια και όλων των ειδών τις δράσεις, είναι μικρό. Και στο νέο ΕΣΠΑ που έχει ξεκινήσει και έχουμε βγάλει και προτάσεις δράσεων, μπορέσαμε με πολύ σκληρή τεχνική δουλειά και πολιτική διεκδίκηση και εξασφαλίσαμε 426εκ. Περισσότερο δηλαδή από το διπλάσιο. Αποκαταστήσαμε μία αδικία δεκαετιών και πλέον με αυτούς τους πόρους έχουμε υπερδιπλάσιες δυνατότητες.»

Μετά την παράκαμψη Χαλκίδας-Αρτάκης –Ψαχνών η οποία δημοπρατείται άμεσα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, μετά από πάρα πολλά χρόνια διεκδίκησης, η κατασκευή του Β. Οδικού Άξονα της Εύβοιας, κάτι που έχει ήδη αναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί προτεραιότητα αφού λυθεί πρώτα το θέμα που προέκυψε με την ανάθεση των μελετών από πλευράς της Κυβέρνησης.

Ο κ. Σπανός επίσης, έκανε αναφορά στο λιμάνι του Κυμασίου στο Μαντούδι και την ολοκλήρωση των εργασιών, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, το έργο αποκατάστασης του δρόμου στα Ήλια, το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγία Άννα κ.α Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Φράγμα των Μανικίων και στα έργα στο Στόμιο και την Πλατάνα, τις εργασίες στο Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα στην Κύμη, το έργο αποκατάστασης στην Παναγία Λιαουτσιάνισσα, και το γήπεδο που ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Κύμη μετά τη συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Νίκο Μπαράκο και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δημά. Έκανε αναφορά στα δυο σχολεία που γίνονται στο Αλιβέρι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά του Λήλαντα ποταμού και την πορεία των εργασιών στη Γέφυρα των Φύλλων.

Κλείνοντας μίλησε για τη συμβολή της Περιφέρειας στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 16:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr