100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕΔΕ: Νικήτης με 65,78% ο Λάζαρος Κυρίζογλου – Εκλέγεται στο Δ.Σ ο Λευτέρης Ραβιόλος

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην ΚΕΔΕ για την εκλογή του νέου Δ.Σ. Νικητής και νέος Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, που ο συνδυασμός του άγγιξε το 65,78% και εκλέγει 20 έδρες. Στα μέλη του νέου Δ.Σ ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος σημείωσε και καλή θέση στην εκλογή του καθώς ήρθε 4ος σε σειρά σε ψήφους. Να σημειωθεί ότι η παράταξη του κ. Κυρίζογλου στηρίχτηκε από τη Ν.Δ.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

 Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι: 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες

 Αυτοδιοίκηση Τώρα: 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

 Λαϊκή Συσπείρωση: 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

 Συντονισμός Αιρετών: 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα του νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίασή του, θα γίνει εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 12:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr