Τελευταία Νέα

Γιώργος Ακριώτης: «Με το πιστόλι στον κρόταφο καταλήξαμε σε μία συμφωνία σε πολλά σημεία της οποίας δε συμφωνούμε»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Γιώργος Ακριώτης σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMπαραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στους 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ .Σε ότι αφορά στο τρίτο μνημόνιο ο κ. Ακριώτης ανέφερε ότι αυτό ήταν έξω από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πως υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμα και αναγκάστηκαν να πάνε σε μία λύση που δεν ήθελαν! «Με το πιστόλι στον κρόταφο καταλήξαμε σε μία συμφωνία σε πολλά σημεία της οποίας δε συμφωνούμε» είπε ο κ. Ακριώτης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στα πυρά που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ και τα άλλα κόμματα ότι δηλαδή είχαν άλλο σχέδιο να εφαρμόσουν, και να βγάλουν την Χώρα από την Ευρώπη. Απαντώντας κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. «Βασιστήκαμε στις ανάγκες της κοινωνίας » δήλωσε ο κ. Ακριώτης και συνέχισε: «Δεν είχαμε το περιθώριο να διαπραγματευθούμε. Δε μπορούσαμε να πάμε σε άτακτη χρεωκοπία τη Χώρα και γι αυτό υπογράψαμε τη συμφωνία».

Ο κ. Ακριώτης κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί δεν δόθηκε άμεσα λύση με το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ που ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Γενάρη.

« Σε ότι αφορά την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, υπήρχαν νομικά κολλήματα και με τον προηγούμενο υπουργό τα οποία προσπαθούσαμε να λύσουμε. Έχει δρομολογηθεί να μπει σαν εταιρία βάσης στο στρατό. Είναι μέσα στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Ακριώτης και συνέχισε: «Είναι από τα ανήκουστα 2 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ να μην παράγουν και να πληρώνονται».

Σε ότι αφορά στις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και το αν άντεχε τελικά η οικονομία μας τη δεδομένη στιγμή, ο κ. Ακριώτης επεσήμανε ότι οι απολύσεις που είχαν γίνει, κρίθηκαν αντισυνταγματικές και πως θα έπρεπε να μην είχαν γίνει απολύσεις φέρνοντας παράδειγμα ότι απολύθηκαν εκπαιδευτικοί και δεν υπάρχουν δάσκαλοι σήμερα στα σχολεία. Εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι τα κενά στα σχολεία θα καλυφθούν μετά τις 22 του μήνα.

Τέλος ο κ. Ακριώτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους 7 μήνες που ήταν Κυβέρνηση πάλεψε για να πετύχει μία συμφωνία την οποία οι υπόλοιποι είχαν αποδεχθεί  απριόρι. Ελπίζει ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία από τη Δευτέρα να στηρίξουν τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες της Χώρας εάν τους εμπιστευθεί ξανά ο λαός.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr