Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μονότερμα έπαιξε ο Σαμαράς το Θωμά για τον ΑΟΚ - Χαμός στο Δ.Σ

Με το γάντι «έσκισε» τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, ο Αντιδήμαρχος Διστύων Χρήστος Σαμαράς για την σχέση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο.Κύμης με το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου την περίοδο που ο κ. Θωμάς ήταν δήμαρχος και η ομάδα βρισκόταν διαρκώς σε κούρσα ανόδου, ενώ λίγο μετά τις εκλογές χωρίς κανείς να μάθει το λόγο… κατέρρευσε! 

Το θέμα άνοιξε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε κι εκείνος αθλητικός παράγοντας της περιοχής στο παρελθόν, με αφορμή την ψήφιση των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων του Δήμου. Άδραξε την ευκαιρία να θέσει μία σειρά ερωτήσεων για τον ΑΟΚ που θα έπρεπε να είχαν απαντηθεί εδώ και καιρό. Ενώ η κουβέντα του διανθίστηκε από μία σειρά παρατηρήσεων βάση των οποίων συσχέτιζε την ομάδα της οικογένειας Θωμά με τα οικονομικά του Δήμου, επί δημαρχίας Δημήτρη Θωμά.

«Θα το εκλάβω ως αδυναμία κ. Θωμά αν δε μου απαντήσετε για όσα πραγματικά θα σας καταλογίσω» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σαμαρά που σηματοδοτούσαν το τι θα ακολουθήσει.

«Έχω την πολυτέλεια να γνωρίζω καλά τον ΑΟ Κύμης. Είναι ένα σωματείο αναμφισβήτητα συνυφασμένο με εσάς και σα δήμαρχος αλλά και με την οικογένεια σας. Βεβαίως δε μπορεί κανένας να στερήσει σε κανένα το δικαίωμα να ασχολείται με τα κοινά είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο ή άλλο Σωματείο» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Υπήρχε σχέση του Σωματείου του συγκεκριμένου με το Δήμο; Μία σχέση που πήρε τη μορφή πρόκλησης την περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου. Μια σχέση που ανέδειξε τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης σε εκπρόσωπο του ευβοϊκού ποδοσφαίρου στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Η σχέση αυτή κάποια στιγμή διεκόπη. Και διεκόπη το Μάιο του 2014 αμέσως μετά τις εκλογές. Άρα λοιπόν η διάλυση αυτού του Σωματείου δηλώνει ότι κάτι συντηρούσε την ομάδα αυτή μέσα  από το δήμο. Βέβαια τη διάλυση αυτή την κάνατε εσείς. Αλλά εγώ δε θα τη χρεώσω σε σας γιατί την διάλυση την έκαναν οι δημότες».

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις που έπαιρναν επί δημαρχίας του κ. Θωμά, σωματεία ανύπαρκτα (!) αλλά και στην προσπάθεια, να επιχορηγηθεί το Σωματείο του κ. Θωμά με 300.000€ μέσω της ΔΕΗ. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Θωμάς χρησιμοποιούσε το λεωφορείο του Δήμου με τους ποδοσφαιριστές της Κύμης, καθημερινά από Κύμη προς Ερέτρια. «Είχαμε διαπιστώσει υπάλληλο του Δήμου να κόβει εισιτήρια στην πόρτα στους αγώνες του δήμαρχου. Ενώ χρησιμοποιούσατε επώνυμους ποδοσφαιριστές ως υποψηφίους στα ψηφοδέλτια σας. Αλήθεια, που βρέθηκαν αυτά τα καύσιμα για τα δρομολόγια σε καθημερινή βάση. Και ποιος πλήρωνε τελικά όλους τους ξενόφερτους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν μόνιμα εγκατασταθεί στην Κύμη με τις οικογένειες τους;» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ κλείνοντας ανέφερε: «κ. Θωμά έχω γνωρίσει αθλητικούς παράγοντες οι οποίοι πλήρωσαν αυτό που αγάπησαν γιατί είχαν τις οικονομικές δυνατότητες. Αναγκάστηκα να κάνω αυτή την αναφορά και την τοποθέτηση γιατί την περίμενα αυτή τη στιγμή. Πείτε μας λοιπόν τι σχέση μπορεί να είχε αυτό το Σωματείο με το δήμο»

Τα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς εξόργισαν τον κ. Θωμά που βγήκε εκτός εαυτού ρίχνοντας ευθύνες στο Προεδρείο που επέτρεψε στον κ. Σαμαρά να «παραλογίζεται» ενώ η ώρα ήταν 12 το βράδυ, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θωμάς, χωρίς όμως να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν προηγηθεί από τον Αντιδήμαρχο.

Μετά από το θέμα αυτό ο συνδυασμός του κ. Θωμά αποχώρησε από τη συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε από τους συμβούλους της παράταξης του κ. Μπουραντά.

 

Πατήστε εδώ για να ακούσετε το ηχητικό