bannernew3

Τελευταία Νέα

Ο Μπουραντάς ζήτησε την πολιτική καταδίκη του Θωμά-Χαμός στο Δ.Σ με τις καταγγελίες και τις μηνύσεις του Θωμά στο Δήμο για τα σκουπίδια

«Πρέπει να καταδικαστεί ο Θωμάς πολιτικά γιατί στρέφεται εναντίον των δημοτών και εναντίον του δήμου». Τα λόγια του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου που «πάγωσαν» το ακροατήριο. Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο Θανάσης Μπουραντάς ξεσπά δημόσια και ζητά την πολιτική τιμωρία του πρώην δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρη Θωμά ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στρέφεται εναντίον του δήμου με καταγγελίες και μηνύσεις για τα σκουπίδια, σε βάρος όμως των δημοτών. Αφορμή στάθηκαν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες προς φορείς και Υπουργεία για τα σκουπίδια, που κάνει ο πρώην δήμαρχος, προκειμένου όπως πρόεκυψε από την διαδικασία και από τα λεγόμενα του κ. Θωμά να κάνει «αντίποινα» στο Θανάση Μπουραντά, γιατί ο δήμαρχος ζήτησε έλεγχο επί θητείας του στα οικονομικά του δήμου.

Το θέατρο του παραλόγου από έναν αυτοδιοικητικό με εμπειρία χρόνων που δε διστάζει να προτάξει το δικό το προσωπικό συμφέρον σε βάρος των δημοτών, αδιαφορώντας αν οι συνέπειες των ενεργειών του θα είναι καταστροφικές για τους δημότες. Άλλωστε το παραδέχτηκε χωρίς ίχνος μεταμέλειας στα λεγόμενα του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κάνει καταγγελίες παντού που σχετίζονται με τον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων. «Έχει στραφεί, όχι εναντίον ημών, εναντίον του δήμου. Γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνει με τις μηνύσεις, μπορεί στη συνέχεια να πάνε να κάνουν κατάσχεση των απορριμματοφόρων, και ενδεχομένως να γίνουν και συλλήψεις των ανθρώπων που θα βρίσκονται εκεί. Γνωρίζοντας επίσης ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για το θέμα και ότι το αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος των δημοτών» είπε ο κ. Μπουραντάς και συνέχισε:

 «Από τη στιγμή που το γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων, γιατί το κάνεις; Γιατί έχεις κακία! Το κάνεις για να εκδικηθείς! Γιατί από τη στιγμή που δεν έχεις τον έλεγχο του δήμου, δεν σε ενδιαφέρει και να καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που δεν θα μπορούμε να κάνουμε αποκομιδή των απορριμμάτων, θα μένουν στο δρόμο. Αυτό είναι το έργο του πρώην δημάρχου!! Και πρέπει να χαίρεται και αυτός και οι δικοί του να τον δοξάζουν, όπως κάνουν πάντα.»

Ο δήμαρχος για πρώτη φορά κατήγγειλε δημόσια ότι ο πρώην δήμαρχος εκβίαζε την Επιτροπή Παραλαβής Αφανών Εργασιών για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ,  τραβώντας μάλιστα και φωτογραφίες,  καταγγέλλοντας ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι αυτές οι πράξεις του είναι σε βάρος των δημοτών. «Εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις έρχονται καθημερινά. Αυτό μας έλειπε τώρα. Μετά τις πράξεις του πρώην δημάρχου, να κληθεί ο δήμος να πληρώσει και το συγκεκριμένο έργο έργο από πάνω, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους δημότες.

«Οι άνθρωποι που είδαν τις καταγγελίες, γέλαγαν πικρόχολα» είπε ο κ. Μπουραντάς και συνέχισε: «Αναρωτιόντουσαν αν αυτό έχει ξανασυμβεί. Και επειδή αυτό το θέμα είναι επίθεση στους δημότες κ. Θωμά και επίθεση στο δήμο και όχι στον Μπουραντά τον Μπαράκο και τους άλλους συναδέλφους. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και πρέπει να τα πούμε όλα απόψε εδώ πέρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μπουραντάς απευθυνόμενος και πάλι στον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά είπε:

«Συστηματικά, χωρίς να υπάρχει λόγος μετέφερες χρήματα στα Νομικά Πρόσωπα. Μετέφερες σε 3 χρόνια στις Σχολικές Επιτροπές 1.059.735€. Γιατί το έκανες; Γιατί σε έπιασε ο πόνος για τα σχολεία… Για να κάνεις έργα… Έργα που δεν έχουν γίνει βέβαια. Γιατί αυτό επιβεβαιώνουν οι διευθυντές των σχολείων. Και επειδή όπως γράφεις στα χαρτιά που μοιράζεις ότι “καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται”, τρέχατε με την ψυχή στο στόμα. Και αφού δε φοβάστε γιατί αυτή η πρεμούρα με την επιτροπή που ακυρώθηκε γιατί δεν αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εκτός από αυτό, μετέφερε ένα ποσό 500.000€ στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το οποίο έχει χρέη ένα πεντακοσάρικο και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εφόσον έκανε την μεταφορά των 500.000€ δεν θα έπρεπε το Νομικό Πρόσωπο να μη χρωστάει πουθενά. Και όμως χρωστάει σαν να μην πήρε ποτέ αυτή την επιδότηση. Αυτή η επίθεση σου στο δήμο κ. Θωμά είναι έγκλημα κατά του δήμου και αυτοδιοικητικός δεν μπορεί να το κάνει. Η άποψή μου είναι ότι έχεις ξεπεράσει τα όρια και προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει σε πολιτική καταδίκη της συμπεριφοράς σου, σε ότι αφορά το δήμο. Γιατί δε σου φταίει ο δήμος σε τίποτα. Τον έχεις διαλύσει.»

Στη συνέχεια ο κ. Θωμάς εχοντας βγει εκτός ευατού, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ότι κάνει τις καταγγελίες και τις μηνύσεις γιατί τον ξεσκονίζει για τα οικονομικά επί θητείας του, η παρούσα δημοτική αρχή.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr