bannernew3

Τελευταία Νέα

Θεοδώρου σε Θωμά: «Θα μπορούσες από το να τραβάς φωτογραφίες να ήσουν δίπλα μας στο συντονισμό και να προσφέρεις με την εμπειρία σου…»

Για ένα τέταρτο περίπου καθόταν και άκουγε με περισσή υπομονή τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά να ρίχνει ευθύνες στο Δήμο για τον τρόπο που χειρίστηκε την πρωτοφανή για τα δεδομένα κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, με τις μεγαλύτερες πληγές να τις μετρά η δική του Δημοτική Ενότητα, η Κύμη.

Με ένα ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση αποκατάστασης από την κακοκαιρία και μία συγνώμη και ένα ευχαριστώ για την υπομονή που έδειξαν οι συμπατριώτες του στην Κύμη έκλεισε την εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου ο οποίος για πολλούς μπορεί να έγινε «κόκκινο πανί» την περίοδο της μεγάλης κακοκαιρίας αλλά για τους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους επικοινωνούσε κάθε λεπτό είναι ο «αφανής ήρωας» που προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Σεμνός και ταπεινός, μετρημένος στα λόγια του και έχοντας επίγνωση της κατάστασης έτσι όπως εξελίχθηκε για την Δημοτική Ενότητα της Κύμης, έδωσε απαντήσεις στα όσα του καταλόγισαν.

«Την πρώτη μέρα πήγα με τα πόδια στο δημαρχείο. Το «Σύζευξης» δε λειτουργούσε και έκανα ανάρτηση στο fb με το τηλέφωνο μου για να μπορεί ο κόσμος να επικοινωνεί μαζί μου» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε:

«Υπήρχε μία αβεβαιότητα για το πώς θα πληρωθούν οι χειριστές των μηχανημάτων τα εργατικά και τα πετρέλαια. Αυτό κόλλησε τη διαδικασία του εκχιονισμού και αναγκάστηκα να κάνω προσωπική κατάθεση 1500€ σε χειριστή μηχανημάτων για να βγει να κάνει εκχιονισμό» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε:

«Από τη πλευρά του Δήμου ήταν δίπλα μου ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νίκος Μπαράκος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπόκαρης που επισκέφθηκαν τρεις φορές την Κύμη. Και από την πλευρά της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και βέβαια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  που μας επισκέφθηκε δύο φορές και τον ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη».

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε στη συνέχεια  ότι αφού ξεμπλόκαραν κάποια πράγματα που εκκρεμούσαν με συντοπίτες χωματουργούς, ξεκίνησε η διαδικασία του εκχιονισμού στα κεντρικά σημεία. «Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο. Όμως ήμαστε στο πρόβλημα. Ήμαστε εκεί και με τους προέδρους μιλούσα εγώ προσωπικά συνέχεια. Ήμουν ειλικρινής μαζί τους για το πότε θα γίνει ο εκχιονισμός στην περιοχή τους. Τους έλεγα για το νερό. Για το ρεύμα» είπε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και συνέχισε:  

«Υπήρχαν συνεργεία που άνοιγαν δρόμους στα σημεία όπου υπήρχαν βλάβες στην ύδρευση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Βάλαμε το δικό μου φορτηγό με την ερπύστρια για  να ανοίγει δρόμο να πηγαίνουν στις βλάβες. Τουμπάραμε σε κάποιο σημείο. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Με την Πυροσβεστική είχαμε συνεχής επικοινωνία. Κάναμε συντονισμό από το βράδυ για την επόμενη μέρα, αλλά πάντα κάτι είχαμε που μας ανέτρεπε τον αρχικό σχεδιασμό».

Ο κ. Θεοδώρου συγκινημένος μίλησε και την καταστροφή που υπέστη το Κλειστό Γυμναστήριο στο οποίο έπεσε η σκεπή από το βάρος του χιονιού. «Είχαμε μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, και μετά την κατάρρευση της σκεπής πάμε σε νέες μελέτες. Στη συνέχεια την επόμενη μέρα συναντήθηκα και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού ο οποίος δεσμεύτηκε και για το ποσό προκειμένου να ξεκινήσουν την άνοιξη οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Αυλωναρίου που πήγε νερά στον κόσμο και το σύνδεσμο των αρτοποιών που μοίρασε ψωμί, τρόφιμα και κονσέρβες στον κόσμο. Δεν έλειψαν τα φάρμακα από αυτούς μας ζήτησαν.

«Τα Μ.Μ.Ε δυστυχώς μας έκαναν κακό…»

«Τα Μ.Μ.Ε δυστυχώς μας έκαναν κακό» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε:«Επειδή το έζησα όλες τις μέρες. Στο ένα τραπέζι ήταν το επιχειρησιακό και στο άλλο οι δημοσιογράφοι. Δυο κανάλια ήταν τα μόνα που μας ρωτούσαν για τις εξελίξεις. Οι υπόλοιποι παραπληροφόρηση. Ήταν σύστημα η παραπληροφόρηση. Όταν απεγκλωβίζω ανθρώπους, του πληρώνω διαμονή και επειδή ο άλλος θέλει να βγάλει θέμα βγαίνει και λέει δε μου πληρώνουν και μένουμε στο δρόμο. Εγώ ο ίδιος μετά από αυτό τον πέταξα έξω. Γιατί αυτό το πράγμα είναι ντροπή.

Κάποιοι συντοπίτες μας ο οποίοι είχαν πραγματική ανάγκη στα μαντριά, σηκώθηκε ελικόπτερο να πάει να τους πάρει. Κάποιος απο αυτους δεν έμπαινε μέσα γιατί δεν ήθελε να τον πάνε στη βάση του Μαραθώνα. Ποιός θα πληρώσει αγαπητοί συνδημότες τα 15.000€ να σηκωθεί το ελικόπτερο χωρίς αποτέλεσμα; Ξέρετε πόσα περιστατικά είχαμε τα οποία δεν έχρηζαν άμεσης ανάγκης και φεύγαμε από τον προγραμματισμό μας στον αποχιονισμό των δρόμων; Όλοι ήθελαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Όμως, έπρεπε να δώσουμε κάποιες προτεραιότητες.  Ο κόσμος αγανάκτησε, ο κόσμος δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν πρωτόγνωρο, ήταν δύσκολο και για μένα. Κέρδισα φίλους που δεν είχα και έκανα εχθρούς κάποιους που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου».

«Θα μπορούσες από το να τραβάς φωτογραφίες να είσαι δίπλα μας στο συντονισμό και να προσφέρεις με την εμπειρία σου…»

 Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου απευθυνόμενος στον κ. Θωμά σε απάντηση των όσων καταλόγισε λίγο πριν για την κακοκαιρία στη δημοτική αρχή τον «αποστόμωσε» στο τέλος λέγοντας του ότι άνθρωποι της αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Παππάς σε αυτή την καταστροφή, τον έπαιρναν τηλέφωνο και τον ρωτούσαν αν χρειάζεται βοήθεια, μόνο εκείνος δεν τον πήρε ούτε ένα τηλέφωνο.

«Κύριε Θωμά εάν ήθελες από το να τραβάς φωτογραφίες θα μπορούσες να ήσουν δίπλα μας στο συντονισμό και να προσφέρεις με την εμπειρία σου, αφήνοντας κάποια πράγματα στην άκρη για το καλό του τόπου. Ήσασταν κι εσείς απών…» είπε ο κ. Θεοδώρου απευθυνόμενος στον κ. Θωμά και εκείνος του απάντησε: «Εγώ θα σε πάρω; Εσύ έχεις το πρόβλημα. Ας με έπαιρνες εσύ! Για όλα φταίει ο Θωμάς…»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 17:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr