Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων Γ. Ψαθά είχε αντιπροσωπεία του Π.Ε.Π.Τε.Γ. Ευβοίας

Συνάντηση αντιπροσωπείας του τοπικού τμήματος Ευβοίας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Καρύδη και τον Γραμματέα Σπύρο Ακριώτη με τον Δήμαρχο Διρφύων -Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου το απόγευμα στο Δημαρχείο Ψαχνών .

Έγινε μια συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα , αφού στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τόσο στη Φυτική παραγωγή όσο και στην Ζωική παραγωγή. Επίσης συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, ενώ έγινε  αναφορά και στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει  το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ο κύριος Ψαθάς αφού άκουσε τις απόψεις μας , μας ανέφερε κυρίως πως είναι θετικός στην προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Γεωπονικής Σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο παράρτημα του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα Ψαχνά  όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να στεγάσουν τμήμα ή τμήματα φυτικής & ζωικής παραγωγής , ιδίως μετά την κατάργηση τμημάτων και μετεγκατάστασης τους σε άλλες περιοχές.

Το τοπικό τμήμα της ΠΕΠΤΕΓ συμφωνεί σε αυτή τη προοπτική γιατί  πιστεύει πως η ίδρυση και λειτουργία γεωπονικής σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην περιοχή θα συνεισφέρει πολλαπλά τόσο στην τοπική κοινωνία άλλα επιπρόσθετα θα βοηθήσει και τους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής ώστε να παράγουν προιόντα υψηλής εμπορικής και διατροφικής αξίας.

Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προιόντα της Αθήνας,  άλλα αποτελεί και βασικό προμηθευτή μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Τέλος, γίνεται και μεταποίηση και εξαγωγή αρκετών προιόντων φυτικής & ζωικής προέλευσης.
Το τοπικό τμήμα Ευβοίας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. θα συνδράμει σε κάθε ενέργεια προς την υλοποίηση της προσπάθειας ίδρυσης και λειτουργίας γεωπονικής σχολής στο παράρτημα του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα Ψαχνά γιατί πιστεύει πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά Άρθρα