Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετυχημένη η εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα φορέων και πολιτών Νότιας Καρυστίας: «Δεν είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε ποιοτικά ισχυροί»

Μπορεί η προσέλευση τω Καρυστινών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και πολιτών Ν. Καρυστίας το πρωί της Κυριακής στο ΓΙΟΚΑΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ στην Κάρυστο, να μην ήταν η αναμενόμενη, αλλά η φωνή των ομιλητών έφτασε στα αυτιά όλων εκείνων των θεσμικών και όχι μόνο, που δηλώσαν σήμερα απόντες από τα σοβαρά προβλήματα της Καρύστου. Απόντες οι βουλευτές του Νομού, απών ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ζάχο Χατζηνικολή.

Συμμετείχαν στη συζήτηση ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Ζαφείρης και Κώστας Διγαλέτος, η πρόεδρος της δημ. ενότητας Καρύστου και πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνων Καρύστου Μαρία Βερούχη και οι  δημοτικοί  σύμβουλοι Ευδοξια Ξυπόλητου και Βαγγέλης Ζεμπης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσολάκης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κώστας Βερούχης, η Σοφία Ντούρου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, η Γ.Γ του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμηματος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφία Βοτση και εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της Καρυστίας.

Μπορεί να μην ήταν πολλοί, αλλά μέσα από το βήμα που τους δόθηκε να επικοινωνήσουν με τους συμπολίτες τους, απέδειξαν ότι όλοι αυτοί πασχίζουν τουλάχιστον για να μην χαθούν οι περιουσίες από τα παιδιά τους και να μην υποβαθμιστεί η περιοχή.

Στην ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας έγινε ενημέρωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς –τις περιβαλλοντικές μελέτες  και τις άδειες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων της Νότιας Καρυστίας, τις προσφυγές που έχουν γίνει και τις αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και για τις προοπτικές, μετά τη θετική εξέλιξη αυτών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι παραβρισκόμενοι για το καθεστώς που επικρατεί μετά την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, το τέλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.α. 

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί: α)Να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και οι Νομοι του Κράτους β) Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στη Νότια Καρυστία γ) Να προστατευθούν τα ιστορικά μνημεία, τα μνημεία της φύσης καθώς επίσης και η πανίδα και η χλωρίδα της περιοχής δ)Να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, όχι με ατομικές προσφυγές στη δικαιοσύνη αλλά για το σύνολο των ιδιοκτητών και ε)να καταργηθεί το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) από τους λογαριασμούς ΔΕΗ για το σύνολο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας του Δήμου Καρύστου. Την συζήτηση συντόνιζε ο Νίκος Λαγόνικος ενώ μαζί του στο πανελ έκατσαν ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κώστας Βερούχης, η Πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου κα Νόβα και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνια Ντασίου. 

 

kinka2

kinka3

kinka4

kinka5

kinka6

kinka8

kinka9

kinka10

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 01:07

Σχετικά Άρθρα