Τελευταία Νέα

Το θέμα των κατολισθήσεων της Χιλής πρόταξε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θωμάς λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης – Παρόντες και κάτοικοι της περιοχής

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς πρόταξε και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξής, παρουσία κατοίκων της Χιλής, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, το θέμα των κατολισθήσεων στη Χιλή της Κύμης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα της κατάστασης, ζητώντας από το δήμο να πάρει θέση και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Τέλος του Γενάρη του 2017, έγινε ένα έγγραφο προς την Περιφέρεια και το Δήμο, ότι ένας βράχος εξ αιτίας ενός κεραυνού έφυγε από την κορυφή του υψώματος που υπάρχει προς τη Χιλή, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και άλλες πέτρες.

Μία κατολίσθηση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Θωμάς, που είχε και συνέχεια μετά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα και ο δρόμος να κλείνει εκεί και τα βράχια να κρέμονται πάνω από το δρόμο που διέρχονται τα αυτοκίνητα.

«Στις 25 Γενάρη ενημερώθηκε ο Δήμος και η Περιφέρεια για το γεγονός» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε: «Στις 30/1/17 η Περιφέρεια απαντά ότι ο δρόμος δεν είναι επαρχιακός, είναι δημοτικός, αλλά εφόσον ο δήμος χρειαστεί βοήθεια, είναι διατεθειμένη η Περιφέρεια να του τη δώσει. Στις 27 Απριλίου του 2017, χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχουν γίνει ενέργειες από το δήμο, ο Σύλλογος της Χιλής κάνει έκκληση για άμεση επέμβαση προς τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις 9/5/17 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έγγραφο προς το δήμο και λέει κάντε ενέργειες για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τον 7ο του 2017, πάλι ο Σύλλογος κάνει έκκληση προς τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου και προς το δήμο γενικότερα και του λέει κάντε κάτι για το θέμα. Τα βράχια εξακολουθούν να πέφτουν και είναι επικίνδυνα για τον κόσμο που περνάει από εκεί και ταυτόχρονα τον 7ο του 2017, ο Σύλλογος αναγκάζεται να στείλει έγγραφο προς τον Εισαγγελέα.

Τον 8ο του 2017, μετά από 9 μήνες, έρχεται ένα έγγραφο στο Σύλλογο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που λέει ότι έχει συνταχθεί τεχνική –γεωλογική έκθεση, με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας για το θέμα, ενημερώθηκε σχετικά και το δασαρχείο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι σε χώρο που ανήκει στο δασαρχείο και η  Τεχνική Υπηρεσία λέει στον Αντιδήμαρχο Κονιστρών, να συνδράμει με μηχανήματα του δήμου για να λυθεί το πρόβλημα και η Τεχνική Υπηρεσία απευθύνει έγγραφο στην Δ.Ε Κύμης, προτρέποντας τον Αντιδήμαρχο να μεσολαβήσει ώστε να πάνε εργάτες της Δ.Ε για να λύσουν το θέμα.

Και βέβαια στις 22/8/17, έχουμε νέα υπόμνηση από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών για να λυθεί το θέμα.

«Έχει περάσει ένας χρόνος. Απορούμε γιατί ο δήμος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια; Εάν αδυνατεί θα έπρεπε να έχει ενημερώσει» είπε ο κ. Θωμάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Θωμάς, επισκέφθηκε το σημείο και είδε ότι εάν ανοιχτεί δρόμος από το πίσω μέρος, με ένα ερπυστριοφόρο και μπορέσει κάποιος φορτωτής να πάει στην κορυφή του βουνού, να απομακρύνει τα βράχια αφού προηγούμενα, στον κεντρικό δρόμο που υπάρχει, τα βράχια που υπάρχουν τα βάλει στην άκρη, για να μην φύγουν αυτά που θα πέσουν από πάνω από την κάτω μεριά της Χιλής, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολύ μικρή δαπάνη  σε σχέση με την επικινδυνότητα που υπάρχει.  Δε θα ξεπεράσει τις 10.000€.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 12:29

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr