Τελευταία Νέα

Το θέμα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου στα Λέπουρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Μιχαήλ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 29 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μιχαήλ επεσήμανε ότι από το Μάιο του 2017 που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συντήρησης και επισκευής του 1ΟΥ δημοτικού Σχολείου Λεπούρων  προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Ειδικό Σχολείο, εργασίες που όπως είπε ο κ. Μιχαήλ δεν έχουν αποπερατωθεί, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εκκρεμότητα σε ότι αφορά την έκδοση της Πολεοδομικής Αδείας, τα κοντέινερ και η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων χώρων που έχει οικοδομήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεπούρων εδώ και χρόνια καθώς το σχολείο δε λειτουργούσε.

«Το Ειδικό Σχολείο φιλοξενείται μέχρι στιγμής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου και διαθέτει όλο το απαραίτητο προσωπικό « είπε ο κ. Μιχαήλ και συνέχισε: «Από τους 7 εγγεγραμμένους μαθητές, μόνο οι 3 φοιτούν σε καθημερινή βάση. Οι υπόλοιποι διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά και ως εκ τούτου δε δύνανται οι γονείς τους οικονομικά να τους μεταφέρουν αφού το δρομολόγιο μεταφοράς έχει ως τέρμα τα Λέπουρα και όχι το Αλιβέρι».

Ο κ. Μιχαήλ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Α’ βαθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Χρήστο Σαμαρά ζήτησε να ενημερωθεί για το πως ο δήμος σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ζήτημα λειτουργίας του.

 Σαμαράς: «Το σχολείο δεν έχει ανοίξει γιατί ακόμα δεν έχει έρθει για αυτοψία η Επιτροπή Καταλληλόλητας»

«Σε ότι αφορά το σύλλογο που ανέφερες, μιλάμε για καταπατήσεις χώρων…» απάντησε στον κ. Μιχαήλ, αναφορικά με τις ερωτήσεις που του έθεσε, ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Στο σχολείο έχω να σας πω επιγραμματικά ότι έχουν αποπερατωθεί όλες οι εργασίες. Όμως, το σχολείο δεν έχει ανοίξει γιατί ακόμα δεν έχει συσταθεί και δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει έρθει για αυτοψία η Επιτροπή Καταλληλόλητας. Γνωρίζω πολύ καλά, ό,τι το σχολείο θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες καθότι κτιριακά είναι εντάξει.  Εάν δεν έρθει η Επιτροπή Καταλληλόλητας για να κρίνει το κτίριο, κανεις από εμάς δε θα βάλει τα παιδιά σε ένα κτίριο ανακαινισμένο».

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr