Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαγγέλης Αμπελιώτης ευχαρίστησε δημόσια το Μπακογιάννη για τη τοποθέτηση ειδικής ράμπας ΑΜΕΑ στο Αλιβέρι και τη στήριξη στο Σύλλογο «Άγγελοι της γης»- Οι εξελίξεις για το δρόμο στη Πλατάνα και το Φράγμα…

Ο γνωστός φοροτεχνικός και δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Βαγγέλης Αμπελιώτης, συνεργάτης της εκπομπής «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Μετά την ενημέρωση για τα οικονομικά, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Η τοποθέτηση ειδικής ράμπας ΑΜΕΑ στο Αλιβέρι με προσβασιμότητα στη θάλασσα, η στήριξη του Συλλόγου «Άγγελοι της γης», το δρόμο στην Πλατάνα και το Φράγμα της περιοχής.

«Οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στον Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη, με τον οποίο είμαστε φίλοι» είπε ο κ. Αμπελιώτης και συνέχισε: « Παίρνω το θάρρος, αν και αυτός είναι ταπεινός και δε θέλει να ακούει καλά λόγια για τον εαυτό του. Αλλά πρέπει να ακούγεται το καλό και σε κάθε περίπτωση, εγώ να τον ευχαριστήσω για το λόγο ό,τι κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν κάποια προβλήματα, κάποια αναπηρία,  τα βλέπει με πολύ μεγάλη ευαισθησία, ως έπραξε και για τους ανθρώπους αυτούς που ζουν το δήμο μας».  

Ο κ. Αμπελιώτης δήλωσε ό,τι εγκρίθηκε το ποσό να γίνει μία ράμπα στο Αλιβέρι, έτσι ώστε να μπορούν άτομα ΑΜΕΑ να έχουν προσβασιμότητα στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Αμπελιώτης αναφέρθηκε στην Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να στηρίξει το Σύλλογο «Άγγελοι της γης».

«Ο Περιφερειάρχης, έχει πάρει και άλλες πρωτοβουλίες. Όπως, να βοηθήσει το Σύλλογο οι « Άγγελοι της γης» για να τους δώσει η ΔΕΗ που καθυστερεί σ΄ αυτό το θέμα, ένα ακίνητο στο δρόμο προς Άγιο Λουκά, να στεγαστούν. Να το διαμορφώσουν αυτοί, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτούς που έχουν την ανάγκη και από ιατρικής φροντίδας αλλά και από ειδικούς δασκάλους οι οποίοι θα τους κάνουν τα μαθήματα τους στο χώρο αυτό. Ένας πολύ όμορφος χώρος που μένει ανεκμετάλλευτος εδώ και χρόνια» είπε ο κ. Αμπελιώτης.

Ο κ. Αμπελιώτης αναφέρθηκε και στο δρόμο στην Πλατάνα επισημαίνοντας ό,τι σε λίγο χρονικό διάστημα θα λήξει το θέμα και θα δούμε επιτέλους αυτή η τρύπα να κλείνει.

«Προχωράει το θέμα με το ιδιοκτησιακό. Μέχρι το Πάσχα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις. Η προοπτική εκεί πρέπει να είναι εκτός από το δρόμο, και το Φράγμα», είπε ο κ. Αμπελιώτης.

Για το φράγμα, θα έχουμε μία συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, μέσω του δήμου για να δούμε τα θέματα. Είχαμε ξανασυναντηθεί με το δήμαρχο και τον κ. Μπενάκης, στο Υπουργείο και μας είχε διαβεβαιώσει ό,τι ο κ. Σπίρτζης ό,τι θα επιληφθεί ου θέματος σε ό,τι αφορά το Φράγμα, την επέκταση της μελέτης. Διότι το φράγμα αυτό έχει δυνατότητες που δεν της έχει άλλα φράγματα. Και ποιες είναι αυτές. Είναι άρδευση-ύδρευσή και παραγωγή ενέργειας. Και το μεγάλο πλεονέκτημά του. Ό,τι έχουν δαπανηθεί πάνω από 11 εκ ευρώ, που είναι χρήματα του ελληνικού δημοσίου τα οποία δεν πρέπει να πεταχτούν. Δε μπορεί ο καθένας με αποφάσεις να πετάει τα  χρήματα του ελληνικού δημοσίου και να σταματάει ένα έργο. Σωστά το έχει αντιληφθεί ο κ. Σπίρτζης, έχουμε τη δυνατότητα να το ολοκληρώσουμε αυτό.

Τέλος ο κ. Αμπελιώτης αναφέρθηκε και στις αμμοπαγίδες που πρέπει να γίνουν στην θαλάσσια περιοχή της Πλατάνας και σε άλλες παραλίες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ  ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 02:21

Σχετικά Άρθρα