Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρδης– Τσούρτος βάζουν φρένο στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε απόσταση αναπνοής από τα Λουκίσια

«Υπάρχουν απέραντα βουνά να πάνε και να φτιάξουν αιολικά πάρκα» είπε στην τοποθέτηση του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κόρδης κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε επικαιροποίηση της απόφασης του Δ.Σ του 2011 σύμφωνα με την οποία η Πολεοδομία του Δήμου δεν μπορεί να εκδώσει σχετική άδεια για αιολικά πάρκα στην περιοχή της Ανθηδόνας.

Το θέμα έφεραν στο συμβούλιο ο κ. Κόρδης και ο Τοπικός Πρόεδρος Λουκισίων Γιάννης Τσούρτος με αφορμή μία κινητικότητα που υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα αυτό στην περιοχή, τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Κόρδης επεσήμανε ό,τι θέλουν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες σε απόσταση 300 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού. Γεγονός που δημιουργεί θέμα στην τοπική κοινωνία. «Δεν είμαστε κατά των αιολικών πάρκων» είπε ο κ. Κόρδης και συνέχισε: «Είμαστε για το συγκεκριμένο για τη χωροθέτηση. Υπάρχουν βουνά απέναντι που μπορούν να πάνε και να τις βάλουν τις ανεμογεννήτριες. Δεν μπορούν να πάνε ούτε 600 μέτρα από το μνημείο του Αι Γιώργη. Ένα χιλιόμετρο σε ευθεία από το αρχαίο λιμάνι που θέλουμε να αναδείξουμε».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουκισίων Γιάννης Τσούρτος. «Το Τοπικό Συμβούλιο και το 2011 είχε πάρει την ίδια απόφαση κατά του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου γιατί είναι κοντά στο χωριό» είπε ο κ. Τσούρτος και συνέχισε:

«Το 2018 ήρθε πάλι το θέμα με τοποθέτηση νέου ανεμολογικού ιστού και φυσικά αντιδρούμε και σας ζητάμε από το Γενάρη, μετά τη δική μας ομόφωνη απόφαση, επικαιροποίηση της τότε απόφασης του Δ.Σ».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΔΗ-ΤΣΟΥΡΤΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 02:47

Σχετικά Άρθρα