Τελευταία Νέα

Χωρίς καμία ενημέρωση του Δ.Σ η πρόταση Μπουραντά στην ΠΕΔ για το Πανεπιστήμιο – Τι είπε ο Μπαράκος και πως αντέδρασε ο Θωμάς

«Ολιγωρήσατε να καλέσετε δημοτικό συμβούλιο για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το Πανεπιστήμιο του Ευρίπου ή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να επικυρώσετε την άποψη του μέσα από μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς απευθυνόμενος στο δήμαρχο για το θέμα του Δελφικού Πανεπιστημίου και την πρόταση του Ευρίπου.

Μετά τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος για την απόφαση της ΠΕΔ, η οποία στο σύνολό της πλην της Χαλκίδας και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου τάχτηκαν υπέρ της ίδρυσης πανεπιστημίου στην Στερεά Ελλάδα καθώς είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο.

Ο κ. Θωμάς ανέφερε ότι θα έπρεπε το θέμα να είχε έρθει πριν από καιρό στο Δ.Σ και να πάει στην ΠΕΔ πρόταση επικυρωμένη από το συμβούλιο. Μάλιστα επεσήμανε ότι αν και δόθηκε η ευκαιρία και στα Ψαχνά και στην ΠΕΔ που μίλησε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αντίστοιχα να διεκδικήσουμε για τον τόπο του Παπανικολάου που είχε σκοπό να ιδρύσει Ινστιτούτο Παπανικολαόυ που να ασχολείται με την έρευνα, στην Κύμη.

«Είναι επιβεβλημένο η ιδιαίτερη πατρίδα του Παπανικολάου και δικαιούται μία Υγειονομική Σχολή, έχοντας Νοσοκομείο με 40 κλίνες» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε: « Θα μπορούσε να συσταθεί Σχολή μηχανικών παραγωγής ή για ιχθυοκαλλιέργειες στο Αλιβέρι». Οι προτάσεις για την ίδρυση σχολών έγινε από τον κ. Θωμά με αφορμή την εισήγηση του δημάρχου λίγο πριν που περιελέμβανε προτάσεις για σχολές.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr