X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Τίμησαν την μνήμη του Δημήτρη Παπαναστασίου οι δικοί του άνθρωποι από όλη την Ελλάδα- Πλήθος κόσμου στην ονοματοδοσία του γηπέδου στο Μονόδρι (φωτο-video)

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές έζησαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μονόδρι στην εκδήλωση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου μετά από πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία του γηπέδου σε «Δημήτρης Παπαναστασίου», ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του για την προσφορά του στον τόπο του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Φάνης Σπανός, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακό σύμβουλοι από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμαρχοι Κύμης –Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης καθώς επίσης και ο θείος του πρώην δήμαρχος Σκύρου. Ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καρύστου Μαρία Βερούχη, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, η υποψήφια Περιφερειάρχης με το ΚΙΝ.ΑΛ Κατερίνα Μπατζελή, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Νίκος Καντάρης, δημοτικοί σύμβουλοι της Χαλκίδας, ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης κ.α

dpap1

dpap2

dpap3

dpap4

dpap5

dpap6

dpap7

dpap8

dpap9

dpap10

dpap11

dpap12

dpap13

dpap14

dpap16

dpap18

dpap19

dpap20

dpap21

dpap22

dpap23

dpap24

dpap25

dpap26

dpap27

dpap28

dpap29

dpap30

dpap31

dpap32

dpap33

dpap34

dpap35

dpap36

dpap37

dpap46

dpap50

dpap51

dpap52

dpap54

dpap55

dpap56

dpap38

dpap39

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και συνεχίστηκε με ομιλητές που αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαναστασίου. Αναμεσά τους και ο στενός του συνεργάτης νυν Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κονιστρών Δημήτρης Μούντριχας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά :

Δημήτρης Μούντριχας: «Ο Δημήτρης Παπαναστασίου δικαιώθηκε εν ζωή από τους συμπολίτες του και τιμήθηκε πολλές φορές με την ψήφο τους με πολύ υψηλά ποσοστά»

«Όλοι εμείς οι δημότες του πρώην δήμου κονιστρών, οι συνεργάτες κα όσοι τον συναναστράφηκαν η συνεργάστηκαν μαζί του αισθανόμαστε από τότε που έφυγε ότι είχαμε ένα χρέος απέναντι του. Και ήρθε τελικά σήμερα η μέρα να κάνουμε κάτι που θα τον θυμίζει» είπε ο κ. Μούντριχας και συνέχισε: «Ο Δημήτρης Παπαναστασίου δικαιώθηκε εν ζωή από τους συμπολίτες του και τιμήθηκε πολλές φορές με την ψήφο τους με πολύ υψηλά ποσοστά. Ακόμα, δικαίωση είναι κατά την άποψή μας και ο πόλεμος που του έγινε με δόλια μέσα από διάφορους φίλους και συντρόφους το 2010. Γιατί δεν υπήρχε τρόπος όπως φάνηκε πολιτικώς, για να μπορέσει να ακυρώσει την υποψηφιότητα του. ‘Ένας πόλεμος που δυστυχώς πέτυχε, αλλά κόστισε στον τόπο μας, πίκρανε τον ίδιο, διότι όπως έλεγε ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος. Η σημερινή μέρα είναι σημαντική γιατί τιμούμε έναν πραγματικό ηγέτη και φίλο με τεράστια προσφορά στον τόπο μας, στην ευρύτερη περιοχή και στο Νομό μας… Ο Δημήτρης Παπαναστασίου υπήρξε ένας αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος πολιτικός άνδρας. Πολιτικοποιήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια μέσα στη δικτατορία.

Δεν ήταν όμως δημιούργημα κανενός πολιτικού μηχανισμού. Πίστευε και υπηρετούσε διαχρονικές αξίες. Μισούσε τις σκοπιμότητες. Ανδρώθηκε και ωρίμασε πολιτικά μέσα στην κοινωνία και αφιέρωσε τη ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση παρότι είχε τεράστιες δυνατότητες αλλά και προκλήσεις και θα μπορούσε άνετα να εξελιχθεί στην Κεντρική Πολιτική σκηνή. Ευτυχώς όμως για τον τόπο μας αλλά και για όλους εμάς άλλη ήταν η επιλογή. Προτίμησε να μείνει στον τόπο του και να τον υπηρετήσει. Κυριολεκτικά μέχρι τέλους. Τεχνοκράτης και ταυτόχρονα ονειροπόλος. Οραματιζόταν, σχεδίαζε, αποφάσιζε, υλοποιούσε. Απαιτητικός με τον εαυτό του και τους συνεργάτες του. Δυναμικός στις διεκδικήσεις του, ευέλικτος στις διαπραγματεύσεις, πάντα προετοιμασμένος να ρίξει στο τραπέζι την καλύτερη για όλους πρόταση. Αυστηρός προϊστάμενος, ταυτόχρονα ανθρώπινος και φίλος.

Αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, τον ηγέτη, τον φίλο, τιμάμε σήμερα εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Στον τόπο που αγάπησε. Στον τόπο που του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει και να προσφέρει όλα όσα η μικρή μας κοινωνία πολύ καλά γνωρίζει, εκτιμά και γι αυτό θα τον θυμάται πάντα με υπερηφάνεια και αγάπη….»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: 

 

 

dpap40

dpap41

 

Θανάσης Μπουραντάς: «Είναι ένας από τους λίγους δημάρχους που απέφυγε και δεν προσπάθησε να οικειοποιηθεί ποτέ ένα έργο της Νομαρχίας»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Παπαναστασίου, όντας ο ίδιος Νομάρχης, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε προσπάθησε να καρπωθεί έργο της Νομαρχίας.

«Ο Δημήτρης Παπαναστασίου υπηρέτησε τον 1ο βαθμό αυτοδιοίκησης στο χωριό του το Μονόδρυ. Συνέχισε στο 2ο Βαθμό και όταν καθιερώθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στη πρώτη θητεία το 1995. Και από το 1999 και μέχρι το 2010, 12 χρόνια ήταν δήμαρχος στον Καποδιστριακό δήμο των Κονιστρών. Σε διάφορες ευκαιρίες έχω τονίσει ότι ο Δημήτρης Παπαναστασίου ήταν μία ξεχωριστή μορφή αυτοδιοικητικού στελέχους. Γνώρισε πάρα πολύ καλά το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχεδίαζε έγκαιρα, όπως ακούσατε και λίγο πριν τα επόμενα βήματα και δεν άφηνε τις όποιες ευκαιρίες να χαθούν.

Είχε οργανώσει το δήμο του τόσο καλά και ακόμα και σήμερα αν πάει κανείς στο γραφείο θα καταλάβει ότι πρόκειται για ένα δήμο οργανωμένο, ακόμα και στις λεπτομέρειές του. Ο Δήμος Κονιστρών δεν ήταν ένας μεγάλος δήμος και με σημαντικούς πόρους. Το αντίθετο βέβαια ίσχυε. Παρόλα αυτά έκανε σημαντικά βήματα μπροστά. Όπως προανέφερα επειδή εργαζόμαστε σημαντικά είχε εκπονήσει μελέτες που αξιοποιήθηκαν και από εμάς αλλά υπάρχουν και άλλες προς αξιοποίηση…» είπε ο κ. Μπουραντάς και συνέχισε:

«Συνεργαστήκαμε μαζί την περίοδο 1995-1997, την περίοδο του τότε νέου θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είχαμε αναλάβει μαζί την ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας. Αν και ήταν η πρώτη μας θητεία σε ένα νέο θεσμό τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά. Αν δει κανείς το τι εντάξεις έργων είχαν γίνει, μελέτες κλπ δε θα έχει καμία αμφιβολία για τη δουλειά και τα αποτελέσματα. Η καλή συνεργασία συνεχίστηκε και μετά, όταν συνέχισε στην αυτοδιοίκηση από τον Καποδιστριακό Δήμο Κονιστρών. Αυτές τις περιόδους έγιναν από τη Νομαρχία αρκετά έργα. Σας αναφέρω μερικά γιατί είχε βάλει και τη δική του σφραγίδα ο Δημήτρης Παπαναστασίου.

Ο δρόμος από τη Βρύση-Γαια –Κρεμαστό, το Πολιτιστικό Κέντρο των κήπων, η γέφυρα που οδηγεί στη Βρύση, η γέφυρα της Σκοτεινής που είναι προς την πλευρά της Κύμης, το δημοτικό σχολείο Κρεμαστού, μελέτη του ΣΧΟΑΠ Κονιστρών και εκκρεμεί η έγκρισή της και θέλω να πω τώρα και για το Σχολείο των Κονιστρών με προϋπολογισμό 2.060.000€ , το οποίο ήταν καθαρά δική του πρόταση, εντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και το εγκαινιάσαμε μαζί όταν ολοκληρώθηκε. Το γήπεδο του Μονοδρίου μαζί με το γήπεδο της Βρύσης και ένα μικρότερο έργο του Αγίου Βλασίου. Στο γήπεδο Μονοδρίου τοποθετήθηκε και ηλεκτροφωτισμός και περίφραξη και σήμερα ονομάζεται σε Δημήτρης Παπαναστασίου. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί θέλω να τονίσω ότι μέσα από μία άριστη συνεργασία προχώρησαν πάρα πολλά πράγματα. Θέλω επίσης να τονίσω ότι είναι ένας από τους λίγους δημάρχους που απέφυγε και δεν προσπάθησε να οικειοποιηθεί ποτέ ένα έργο της Νομαρχίας. Δεν το έκανε ποτέ. Έκανε ανακοινώσεις λέγοντας ότι συνεργαστήκαμε με τη Νομαρχία και συμφωνήσαμε ότι θα εκτελεστούν αυτά τα έργα. Είναι βέβαιο ότι είχε πάρα πολλά να δώσει, να προσφέρει στον τόπο του ακόμα. Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς…»

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

dpap42

Φάνης Σπανός: ««Τέτοιοι άνθρωποι για μας τους νεότερους είναι παραδείγματα. Είναι φάροι. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε στη μνήμη τους είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας…»

Συγκινούν τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού που περιέγραψε την αξία ενός ανθρώπου που δε γνώρισε από κοντά, παρά μόνο αποκλειστικά μέσα από την συνεργασία με την κόρη του Μίνα Παπαναστασίου πρώην Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Μερικούς ανθρώπους αισθάνεσαι ότι τους ξέρεις πολύ καλά χωρίς να τους έχεις γνωρίσει ποτέ. Μια τέτοια περίπτωση είναι για μένα ο Δημήτρης Παπαναστασίου. Όχι μόνο για τη σχέση μου και τη συνεργασία μου με την κόρη του τη Μίνα την Παπαναστασίου όλο αυτό τον καιρό. Αλλά λόγω της ηχούς που άφησε στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο πράγματα της Εύβοιας, του στίγματος, του φωτός και του διδάγματος. Ένα δίδαγμα που θα μπορούσε να μιλάει ώρες κανείς γι αυτό αλλά μπορώ να το πω και με λίγες απλές λέξεις. Ήθος, ακεραιότητα, αποτελεσματικότητα, γνώση, κατάρτιση και πολλά ακόμη. Ταυτόχρονα καίτοι βαθιά αυτοδιοικητικός, ήταν ένας άνθρωπος με πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Τις αντιλήψεις του φρόντιζε να τις ενσωματώνει στην αυτοδιοικητική του δράση εστιάζοντας στον άνθρωπο, εστιάζοντας στις ανάγκες κάθε πολίτη στην καθημερινότητα αλλά και στα αναπτυξιακά έργα που είτε από τον α’ είτε από το β’ βαθμό υπηρέτησε, δρομολόγησε και υλοποίησε » είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε: «Τέτοιοι άνθρωποι για μας τους νεότερους είναι παραδείγματα. Είναι φάροι. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε και στη μνήμη τους είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας… Φυσικά, όσο σπουδαίος και αν είναι ένας άνθρωπος, όσο στον πολιτικό του ή τον επαγγελματικό του βίο, όσο πολλά και σημαντικά πράγματα να κάνει σε αυτό, το στίγμα του δεν περιγράφεται μόνο από αυτά. Περιγράφεται για τον καθένα, έτσι και για το Δημήτρη Παπαναστασίου, η παρακαταθήκη του και οικογενειακά. Έτσι, λοιπόν ο Δημήτρης Παπαναστασίου ευτύχισε να καμαρώσει δύο παιδιά. Τη Νατάσα, που ανθεί και αναπτύσσεται στον επαγγελματικό τομέα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Και φυσικά τη Μίνα, μάχιμη δικηγόρο, ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτοδιοικητικό και βέβαια αγαπημένη συνεργάτιδα και φίλη όλων μας. Το Δημήτρη Παπαναστασίου δεν τον γνώρισα, τα βλέπω σήμερα, κοιτάζοντας γύρω μου εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών από όλες τις περιοχές, από όλους τους πολιτικούς χώρους από όλα τα επαγγέλματα. Κάθε άνθρωπος που γνώρισε το Δημήτρη Παπαναστασίου, σήμερα μαζί μας βρίσκεται τον τιμά ».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

dpap44

 

 

Κώστας Μπακογιάννης: «Από την ιστορία του όμως εγώ ξεχωρίζω και κάτι ακόμα. Τη γενναιότητα του! Καταλαβαίνω ότι πάντοτε τολμούσε. Ό,τι δε φοβήθηκε, δε σκιάχτηκε»

Το λόγο πήρε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να μιλά και να προκαλεί ρίγος στους παραβρισκόμενους επισημαίνοντας τους λόγους που έκαναν το Δημήτρη Παπαναστασίου έναν ξεχωριστό αυτοδιοικητικό που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους. Και ο ίδιος έχει χάσει τον πατέρα του και μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει τα παιδιά να παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις που τιμάται ο γονιός τους μετά θάνατον μεν, αλλά παρουσία εκατοντάδων δικών του ανθρώπων που τίμησαν με την παρουσία τους, ερχόμενοι από όλη την Ελλάδα.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Όχι μόνο για σας τους πατριώτες, τους χωριανούς του Δημήτρη Παπαναστασίου, είναι μια ιδιαίτερη μέρα και για όλους εμάς. Ξέρετε ο,τι ο ποιητής μας διδάσκει ότι η ζωή αποκτά νόημα, αποκτάει έμπνευση, αποκτάει ουσία, όταν βρίσκουμε ο ένας τον άλλον. Όταν τοποθετούμε τις ζωές μας, στις ζωές των άλλων. Αυτό ασφαλώς ισχύει και για τα κοινά. Θα έλεγα ισχύει κυρίως για τα κοινά. Βεβαίως, στη σημερινή εποχή παρασυρόμαστε από την οργή μας την αγανάκτηση μας από ένα κυνισμό που διαρκεί και πολλές φορές ξεχνιόμαστε. Ξεχνάμε ποια είναι η πεμπτουσία της υπηρεσίας στα κοινά. Έχει να κάνει με το πώς μπορείς να αλλάξεις τις ζωές των συνανθρώπων σου έστω και κατά τι προς το καλύτερο. Και βεβαίως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πεδίο δόξης λαμπρό» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε:

« Γιατί στη αυτοδιοίκηση δε μετράνε τα λόγια, μετράνε τα έργα. Και έχει ο καθένας μας και η καθεμία μας τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικά βήματα για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Ο Δημήτρης Παπαναστασίου αυτό το έκανε. Το έκανε και το έκανε με αποτελεσματικότητα. Το έκανε με επιτυχία. Και η σημερινή συγκέντρωση, η σημερινή αναγνώριση νομίζω ότι μπορεί να κάνει την οικογένεια του εξαιρετικά υπερήφανη. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο τα έργα. Αναφέρθηκε λίγο νωρίτερα ο Φάνης στην προσωπικότητα του ανδρός. Στο ήθος του, στη γενναιοδωρία του. Αναφέρθηκε στις ηγετικές του αρετές. Από την ιστορία του όμως εγώ ξεχωρίζω και κάτι ακόμα. Τη γενναιότητα του! Καταλαβαίνω ότι πάντοτε τολμούσε. Ό,τι δε φοβήθηκε, δε σκιάχτηκε. Και ακόμα και το 2010 τόλμησε να πάει ενάντια στο κόμμα του (με το που είπα αυτό έπεσε και το ρεύμα…φοβερό πράγμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού) όχι επειδή απαρνήθηκε την ιδεολογία του. Όχι γιατί απαρνήθηκε τις αρχές και τις αξίες του. Αλλά επειδή έβαλε την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση πάνω από το κόμμα. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μάθημα και σπουδαίο δίδαγμα για όλους εμάς. Γιατί αυτή, αν το σκεφτείτε, αυτή είναι η ουσία της αυτοδιοίκησης. Ό,τι η αυτοδιοίκηση δε διχάζει. Η αυτοδιοίκηση, ενώνει. Γι’ αυτό και μπορούμε σήμερα να είμαστε όλοι μαζί εδώ να γιορτάζουμε τη ζωή ενός ανθρώπου που πραγματικά άλλαξε τόσες ζωές προς το καλύτερο. Αγαπητή και αγαπημένη μας Μίνα, ξέρω ότι η σημερινή μέρα και για σένα και για τη μητέρα σου και για την αδερφή σου είναι γλυκόπικρη. Είμαι σίγουρος ό,τι θα έδινες τα πάντα να μην υπήρχε ποτέ αυτή η μέρα, να μην ήτανε κανένας από εμάς εδώ, και να ήταν εκείνος εδώ μαζί σας και μαζί μας. Το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά. Νομίζω όμως ό,τι μπορείς σήμερα κι εσύ και η οικογένεια σου να είστε εξαιρετικά υπερήφανοι, όπως κι εκείνος θα ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για σας. Είμαστε σήμερα εδώ όλη η ομάδα της Περιφέρειας. Οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου από τη Φωκίδα, από την Ευρυτανία, από τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια. Είμαστε όλοι εδώ! Και είμαστε όλοι εδώ για ΣΕΝΑ. Είμαστε όλοι εδώ για την αδερφή σου, είμαστε όλοι εδώ για τη μαμά σου. Είμαστε όλοι εδώ, διότι εσύ είσαι η συνέχεια ενός ανθρώπου, ο οποίος αποτελεί για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

 dpap45

Μίνα Παπαναστασίου: « Είμαστε όλοι εδώ για όλα όσα άφησε βαθιά παρακαταθήκη και κληρονομιά, με την ευχή οι επόμενες γενιές να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα …»

Τον επίλογο αυτής της τιμητικής εκδήλωσης έκανε η κόρη του Δημήτρη Παπαναστασίου, Μίνα Παπαναστασίου χωρίς όμως να συγκινηθεί όπως το είχε υποσχεθεί στον εαυτό της αυτή την ώρα. Μελιστάλαχτα τα όσα ανέφερε για τον πατέρα της, για τον οποίο μόνο περηφάνεια μπορεί να αισθάνεται. Και πώς να μην αισθάνεται όταν η ίδια ακολουθεί τα βήματα του στην πολιτική; Κάνει μια σύντομη διαδρομή στην πολιτική ιστορία του πατέρας της από τον οποίο διδάχθηκε όλα αυτά που χρειάζεται μία νέα αυτοδιοικητικός για να αποτελεί τη συνέχεια του…

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ένα γήπεδο, το γήπεδο του Μονοδρίου, το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε, αγάπησε, πρόσφερε τη ζωή του, ξεκίνησε ο πατέρας μου, να ονομάζεται το γήπεδο αυτό με το όνομά του. Στην αυτοδιοίκηση βεβαίως δεν κάνει κανείς τίποτα και αυτό είναι το μαγικό της αυτοδιοίκησης. Στην αυτοδιοίκηση μόνο με συνεργασία και συνέργεια μπορεί να λειτουργήσει κανείς. Επομένως, μέσα από τη συνεργασία δημιουργήθηκε και αυτό το γήπεδο. Τη συνεργασία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της τότε δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον πατέρα μου. Και νομίζω ότι κανείς δε μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στον τόπο του και να αφήσει το αποτύπωμα του αν δεν ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα της συνεργασίας. Γι΄ αυτό πραγματικά είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα αλλά και για την οικογένεια μου, το γεγονός ότι βλέπω τόσους ανθρώπους εδώ σήμερα, στο γήπεδο Μονοδρίου, σ’ αυτό το μέρος που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Μανικιάτη. Βλέπω ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά κόμματα, χρώματα ιδεολογίες παρατάξεις. Αυτό είναι ακόμα πιο συγκινητικό και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία, ξεχωριστά για τη πολύ τιμητική παρουσία σας σήμερα στο γήπεδο Μονοδρίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το δήμο Κύμης-Αλιβερίου που έλαβε αυτή την απόφαση, που χωρίς αυτή δε θα μπορούσε να λάβει χώρα η σημερινή εκδήλωση. Και πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους, τους συνεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί με τον πατέρα μου τη δεκαετία του ’80, έφτασαν μέχρι το 2010, συμπορευτές σε όλη αυτή την προσπάθεια, ακούμπησαν ο ένας πάνω στον άλλον, ποτέ δε σταμάτησαν να έχουν τους κοινούς αγώνες. Σήμερα έχω υποσχεθεί σ εκείνον ό,τι δε θα κλάψω. Δεν ήρθα εδώ να εκφράσουμε τη θλίψη για τον χαμό του πατέρα μου. Σήμερα για μένα είναι μια μέρα γιορτής. Γιορτής και χαράς της αυτοδιοίκησης. Για έναν άντρα που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στα κοινά. Στην προσφορά στον τόπο του αλλά έπραξε αφήνοντας πίσω μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ήθους άκαμπτων και αδιασάλευτων και βαθιών αξιών, βαθιάς γνώσης των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, του τόπου του και του Νομού του. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον άνθρωπο, για τη λεβεντιά του, την καλοσύνη του. Για το πόσο αγαπούσε τους φίλους του που ακουμπούσε πάνω τους και εκείνοι σε εκείνον. Είμαστε εδώ για να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας δίδαξε με το πολιτικό του παράδειγμα, τα βαθιά δημοκρατικά του ιδεώδη, την πρωτοπορία και το όραμά του για τον τόπο μας. Για όλα όσα άφησε βαθιά παρακαταθήκη και κληρονομιά με την ευχή οι επόμενες γενιές να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να παραδειγματιστούν από αυτό» είπε η κα Παπαναστασίου και συνέχισε:

«Πρωτοστάτης και υπέρμαχος του προγράμματος Καλλικράτης. Πίστεψε από την αρχή ότι αποτελεί τη ρηξικέλευθη τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στην αλλαγή των σχέσεων Κράτους –Πολίτη. Στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη…Υπέρμαχος και εκφραστής του διαλόγου, της συναίνεσης και των συνεργασιών πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα, ιδεολογίες για την επίλυση προβλημάτων του δήμου, του νομού, του τόπου. Αναδείχθηκε δήμαρχος σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Και το πιο σημαντικό, το 2006 μετά από δυο δημαρχιακές θητείες, αναδείχθηκε δήμαρχος το 2006 ως επικεφαλής του συνδυασμού με ποσοστό 65%. Αυτό και μόνο το ποσοστό αναδεικνύει το κλίμα και το πνεύμα συνεργασίας που είχε συγκεντρώσει γύρω από την προσωπικότητά του. Βαθιά Σοσιαλδημοκράτης. Με ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις. Με προσφορά στο ΠΑΣΟΚ πάνω από 35 χρόνια. Κόμμα το οποίο υπηρέτησε από πάρα πολλές θέσεις, όχι μόνο από τις εκλόγιμες θέσεις στις οποίες αναδείχθηκε. Πρόσωπο με αυτόνομη πορεία. Χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις πρότασσε πάντα τη βαθιά του Σοσιαλδημοκρατική θέση και άποψη. Με ενιαίο και ξεκάθαρο σχέδιο ανασυγκρότησης για το δήμο. Για το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Για τις οικιστικές αναπλάσεις των οικισμών. Για την κατασκευή και ανάδειξη δημοτικών κτιρίων. Για την ανάδειξη Μεσαιωνικών, εκκλησιαστικών, ιστορικών μνημείων της περιοχής. Για την ανάδειξη του οικιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής. Φαράγγια, αλσότοπους, πτηνοτροφικά πάρκα, βοσκοτόπια, ανάπλαση φυτωρίων, την εφαρμογή του συστήματος πυρανίχνευσης με τη χρήση των ανανεωμένων πηγών ενέργειας. Τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το φωτισμό των οδικών δικτύων. Πολλοί από εσάς θα θυμάστε και ακόμα θα βλέπετε ότι σε απομακρυσμένη περιοχή του πρώην δήμου Κονιστρών φωτίζονται δρόμοι από την εγκατάσταση τέτοιων φωτοβολταϊκών ιστών από εδώ και 15 χρόνια… Με ξεκάθαρες θέσεις και σε άλλα βασικά του δήμου και του τόπου. Όπως για τη δημιουργία του φράγματος Μανικιάτη. Πολύ μας έχει απασχολήσει. Και μάλιστα και σήμερα στο Περιφερειακό μας συμβούλιο. Ένα έργο που ήταν και είναι καίριας σημασίας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της μισής Εύβοιας. Για τη διαχείριση τω απορριμμάτων. Πρωτοπόρος και πρωτοποριακός εισηγήθηκε και εφάρμοσε αναπτυξιακά προγράμματα όπως τα προγράμματα προώθησης του Αγροτουρισμού. Εγκαθίδρυσε διαδρομές, χάραξη για τα οποία ακόμα και σήμερα μιλάμε γι’ αυτά. Τη χρήση κανόε καγιάκ που προσέγγισε όγκο τουρισμού εδώ στην περιοχή. Τη χρήση και λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου. Πρωτοπόρος και οραματιστής , αδιαπραγμάτευτος και ασάλευτος στις αρχές του. Καθόρισε το ποιος είναι από τον ίδιο, από τα λόγια του, το ήθος του και τις πράξεις του. Ταπεινός, γινόταν πάντα σοφότερος μέσα από τα λάθη του. Αγωνιστής και μαχητικός, πολλές φορές αντιστεκόταν χωρίς ελπίδα αλλά όπως λέει ο ποιητής: “ Ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία η ανθρώπινη ομορφιά”. Έκανε τα πράγματα απλά και όχι απλούστερα. Αγαπούσε το χρέος και την ευθύνη. Για όλα αυτά και ίσως για κάποια παραπάνω ενδεχομένως είναι εδώ και ζει αναμεσά μας. Έχοντας κερδίσει την εκτίμηση, την αγάπη, το σεβασμό, την τιμή αυτό το γήπεδο, το γήπεδο Μονοδρίου να ονομάζεται με το όνομά του. Εδώ, όπως λέει και ο ποιητής επιτρέψτε μου να σας πω και να σας εκφράσω τι νιώθω: Πως είναι κάποιος που έγραψε το όνομά του στο νερό…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

 

dpap47

dpap48

dpap49

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με την Μίνα Παπαναστασίου και τον δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά έκαναν την αποκάλυψη της πινακίδας που κοσμεί πλέον το γήπεδο ποδοσφαίρου του Μονοδρίου σε γήπεδο «Δημήτρης Παπαναστασίου». Συγκινητικές στιγμές για τη μητέρα της Μίνας Παπαναστασίου, την αδερφή της Νατάσα αλλά και τη γιαγιά της που ήταν εκεί. Και η εκδήλωση έκλεισε με μία αναμνηστική φωτογραφία στο γήπεδο "Δημήτρης Παπαναστασίου" στο Μονόδρι.

 

 

Παπαναστασίου Δημήτρης – Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου , Δήμαρχος Κονιστρών, γεννήθηκε το 1950 στο Μονόδρι Ευβοίας.

- Είναι Πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικευθείς σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αποκέντρωσης, Τ.Α. & Επιχ. ΟΤΑ στο ΕΛΚΕΠΑ, ΕΕΤΑΑ, ΙΔΕ και στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου.

- Εργάστηκε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στην Ανωτέρα Σχολή Πλοιάρχων Ε.Ν. Κύμης και στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

- Σήμερα είναι καθηγητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης.

- Διετέλεσε:

- Πρόεδρος της Κοινότητας Μονοδρίου ( 1991- 1994 ).

- Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας της ΤΕΔΚΕ ( 1983 – 1990 ).

- Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάπτυξης Περιοχής Κύμης ( 1983 – 1990 ).

- Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κύμης και της ΚΟΙΣΕΛΙΚ (Κοινοτικοσυνεταιριστική Επιχείρηση Λιγνιτών Κύμης).

- Μέλος του εποπτικού Συμβουλίου της ΕΒΟΤΕΞ (Κοινοτικοσυνεταιριστική Επιχείρηση ), αναπληρωματικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευβοίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημοσίων Έργων και της Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχίας Ευβοίας.

- Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας ( 1993 – 1998 ).

- Αντινομάρχης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, αρμόδιος για θέματα ΠΕΧΩΔΕ, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου ( 1995 – 1998 ).

- Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνικής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας (ΤΕΝΑΕ Α.Ε.) ( 1997 – 1998 ).

- Εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ν.Α. Ευβοίας στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) και Αντιπρόεδρος και Συντονιστής του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Ανατολικής Στερεάς Ευβοίας ( 1995 – 1998 ).

- Δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς Κοινωνικούς Φορείς και αντιπροσώπευσε το μαζικό κίνημα του Νομού στα τριτοβάθμια όργανα της ΚΕΔΚΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ

- Από το 1999 έως σήμερα είναι Δήμαρχος Κονιστρών, με ποσοστά εκλογής 56% το 1998 με τρεις συνδυασμούς υποψηφίων την 2η Κυριακή, 62% το 2002 με δύο συνδυασμούς υποψηφίων από την 1η Κυριακή και 65% το 2006 με τρεις συνδυασμούς υποψηφίων από την 1η Κυριακή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 16:06

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr