Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κυριάκος στο πλευρό του Φάνη απόψε για να τον «σώσει» στη Φθιώτιδα

Επιστρατεύονται οι ΝΟΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και δίνουν ραντεβού στη Λαμία την Κυριακή το βράδυ προκειμένου να σώσουν την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού. Παρών και ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη που δυσκολεύεται να φτιάξει ψηφοδέλτια σε όλους τους Νομούς αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει στη Φθιώτιδα, κατεξοχήν Νομός που στηρίζει δεξιά και άρα θα έπρεπε να κάνει περίπατο, αλλά εκεί τη ρεβάνς φαίνεται πως παίρνουν προς το παρόν Απόστολος Γκλέτσος σε μεγάλο βαθμό και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Γνωρίζουν καλά στη Ν.Δ ότι η υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού ήρθε ως εναλλακτική στην πρόταση που είχε γίνει στο Σίμο Κεδίκογλου. Τελευταία στιγμή δόθηκε το χρίσμα γνωρίζοντας από την αρχή ότι ο Φάνης Σπανός θα δυσκολευτεί, γιατί όπως λέει και ο κόσμος δεν είναι και Μπακογιάννης.

Γι΄αυτό άλλωστε, άνθρωποι που πραγματικά θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, καταξιωμένοι, επαγγελματικά πετυχημένοι και βέβαια χρόνια στη Ν.Δ προτίμησαν στις προτάσεις που τους έκανε ο Φάνης Σπανός να πουν όχι γιατί προφανώς έχουν πάρει χαμπάρι εδώ και καιρό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχει προβάδισμα στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Στην Εύβοια κρατά ελάχιστους από το παλιό καλό του Μπακογιάννη, αλλά επιμένει και σε υποψηφιότητες που δεν εκλέχτηκαν το 2014 και αποτέλεσαν μέρος του ψηφοδελτίου δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία. Οι της Ν.Δ θα περίμεναν νέες δυνατές υποψηφιότητες στους οποίους έγιναν προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν θέλουν να το ρισκάρουν, γνωρίζοντας την κατάσταση.

Δεύτερη φορά ομιλία στη Φθιώτιδα και αυτή τη φορά παρουσία του Προέδρου που σίγουρα θα θελήσει να στείλει μήνυμα πως η Ν.Δ είναι εδώ, είναι δυνατή και πρέπει να βγει αλώβητη από αυτή τη μάχη. Κατά βάθος όμως και ο ίδιος γνωρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δύσκολα θα την πάρει η Ν.Δ με Φάνη Σπανό.

Άλλωστε πολλά στελέχη της Ν.Δ σε όλη την Περιφέρεια καταλογίζουν στη Ν.Δ και σε εκείνους που επέλεξαν Φάνη Σπανό για υποψήφιο Περιφερειάρχη πως δεν ρωτήθηκαν για το πρόσωπο που πιέζονται να ακολουθήσουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια ώρα ο Φάνης Σπανός ο οποίος στην κυριολεξία έχει πέσει στα βαθιά και το τρέχει όσο μπορεί, πιστεύει ότι την πρώτη Κυριακή θα έχει ένα ποσοστό 40%. Αυτή είναι η άποψη του για την κατάσταση τώρα, στο άκουσμα της οποίας εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σχολιάζουν ότι μάλλον περπατάει σε άλλη Περιφέρεια…

Η κατάσταση κλειστού γκρουπ υποψηφιοτήτων της Ν.Δ σε όλους τους Νομούς προκειμένου να αποπνεύσει ασφάλεια πιθανής διοίκησης ή πιθανής άμυνας ο Φάνης Σπανός έχει ενοχλήσει και έχει προβληματίσει ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν τη Ν.Δ.

(Φωτο: kalpi19.gr)

Σχετικά Άρθρα