bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο Γιάννης Μπάκας για το «γάμο» με τον Χρήστο Παγώνη: «Αυτή η πόλη μας ενώνει -Έρχεται ο καιρός να αλλάξουμε- Να κάνουμε συγκλίσεις- Ο Κλεισθένης επιτάσσει τις συνεργασίες»

Είχαμε «γάμο» την Παρασκευή το πρωί! «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» ο Χρήστος Παγώνης, «Χαλκίδα Όμορφη Πόλη» ο Γιάννης Μπάκας και με ένα δελτίο τύπου δήλωσαν πως κάνουν μία νέα αρχή από κοινού για το Δήμο Χαλκιδέων.

Για την επιλογή του να συμπορευθεί με το δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαλκίδα Όμορφη Πόλη» Γιάννης Μπάκας μίλησε το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, λίγη ώρα μετά το κοινό δελτίο τύπου με το δήμαρχο, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Περισσότερο ενωτικός από ποτέ κάνει κάλεσμα και σε άλλους συνυποψηφίους να πορευτούν από κοινού με γνώμονα το καλό αυτού του δήμου, και των δημοτών.

Κύριε Μπάκα λίγους μήνες πριν τις εκλογές επιλέξατε την παράταξή σας να την «παντρέψετε» με την παράταξη του κ. Παγώνη. Ένα πρώτο σχόλιο…

Δεν είναι αδόκιμος ο όρος. Όπως είδατε και το κοινό δελτίο τύπου κάναμε μία δήλωση με το Δήμαρχο σήμερα το πρωί. Κάνουμε μία νέα αρχή για το δήμο Χαλκιδέων. Δύο παρατάξεις, αποφάσισαν στη βάση ενός κοινού προγράμματος να κατέλθουν μαζί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κάνουμε μία νέα αρχή για το δήμο Χαλκιδέων. Πέρα από χρώματα πέρα το ιδεοληψίες στη βάση ενός συμφωνημένου καταρχήν προγράμματος για το καλό της πόλης.

Αυτό σας τιμά και τους δύο. Γνωρίζουμε ότι είναι προσωποκεντρικές αυτές οι εκλογές. Ψηφίζουμε πρόσωπα. Πόσο μάλλον όταν παρατάξεις που μέχρι χτες ήταν απέναντι ενώνονται για το καλό της πόλης, για το καλό των δημοτών. Να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι και να συμπορεύεστε με κοινές συνισταμένες. Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να μην ξεχνάμε ότι δουλεύουμε για το κοινό καλό. Αν κοιτάμε δηλαδή τα πράγματα από την πλευρά του πολίτη, με τη ματιά του πολίτη είναι εύκολο να καταλάβουμε και πως πρέπει να προχωρήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε και πότε πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Πέρα από εγωισμούς, πέρα από προσωπικά συμφέροντα, πέρα από οτιδήποτε. Για το καλό αυτού του τόπου.

Πόσο εύκολο ήταν να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι. Εσείς δεν ήσασταν και από τους ανθρώπους που κάνατε τη σκληρή αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια. Όμως ήσασταν αντιπολίτευση και οφείλατε να διασφαλίζεται με το δικό σας τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών. Το γεγονός ότι ο Χρήστος ο Παγώνης θεωρείται ένας πετυχημένος δήμαρχος για τον περισσότερο κόσμο, εγώ θα μεταφέρω αυτά που μεταφέρει ο κόσμος, ως προς το ότι έχει ήδη δρομολογήσει, έχει ήδη βάλει το νερό στο αυλάκι κέρδισε και το προσωπικό στοίχημα που είχε στις προηγούμενες εκλογές για τη δημοτική αγορά. Πιστεύτε ότι έχει αφήσει παρακαταθήκη έργου ο Χρήστος Παγώνης στο Δήμο; Και αν ναι. Είναι ένας από τους λόγους που συμπορεύεστε;

Να τα βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Γιατί τίθενται πολλά ερωτήματα μαζί κατά τη ροή της κουβέντας. Το πρώτο έχει να κάνει με το διάλογο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε την περασμένη Παρασκευή τελείως αιφνιδιαστικά απέστειλε ο δήμαρχος, ο Χρήστος Παγώνης μία δημόσια πρόσκληση για διάλογο από κοινού. Θέσεις και προγράμματα τα οποία είχα ανακοινώσει εγώ, την προσωπική μου σελίδα. Με χαρά αποδέχτηκα όπως είδατε, έστειλα μια δημόσια απάντηση και με χαρά αποδέχτηκα το διάλογο.

Κα Ντίνη, ο διάλογος, η συναίνεση, η συνεννόηση δεν είναι ποτέ λάθος όπου υπάρχει αλήθεια. Οποιοσδήποτε και να με καλούσε σε δημόσιο διάλογο είχα υποχρέωση να πάω. Αυτό επιτάσσει η λογική και οι ανάγκες τόπου.

Τώρα σε ότι αφορά την κριτική. Όντως ήμουν στην προηγούμενη δημοτική περίοδο σε άλλη δημοτική παράταξη. Αλλά αυτή τη στιγμή έχω το δικό μου συνδυασμό. Υπήρξαν στιγμές μάλιστα κατά της Δημοτικής Αρχής και στιγμές της σκληρής κριτικής. Σκληρής κριτικής όμως, αλλά υπήρχε αλήθεια. Τη σκληρή κριτική δεν την αντιλαμβάνονται μόνο όσοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Και βέβαια η σκληρή κριτική βοηθάει στο να γίνεις καλύτερος…

Φυσικά μας κάνει καλύτερους. Είναι δυνατόν να μην δέχεσαι τον αντίλογο ή το διάλογο; Από την άλλη, η κριτική μου ήταν πάντα σε ήπιους τόνους. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα και η φιλοσοφία που πρεσβεύω. Εγώ πιστεύω πως η διχόνοια, η οξύτητα και η πόλωση είναι τα σκιάχτρα των τυχοδιωκτών στην καλλιέργεια και εμπορευματοποίηση του φόβου.

Και αυτό μας γυρίζει και αρκετά χρόνια πίσω κύριε Μπάκα. Όπως γίνονταν οι εκλογές 20 χρόνια πριν. Είμαστε νέοι άνθρωποι, χρειάζεται ανοιχτό πνεύμα για να ανταπεξέλθετε όλοι εσείς στις απαιτήσεις του Κλεισθένη.

Έτσι είναι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω από εμάς υπάρχουν ιδέες. Η ιδέα ότι το μέλλον μας είναι κοινό. Ό,τι έχουμε υποχρέωση ο ένας απέναντι στον άλλον και στις επόμενες γενιές. Αυτό να μας ενώνει. Είμαστε η πόλη μας και είναι η περηφάνια μας. Έρχεται ο καιρός να αλλάξουμε. Να κάνουμε συγκλίσεις. Αυτό επιτάσσει άλλωστε και το νέο μοντέλο της αυτοδιοίκησης, ο Κλεισθένης. Επιτάσσει τις συνεργασίες.

Σωστά το θέτετε και καλά κάνετε και το επισημαίνετε αυτό…

Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το πλαίσιο. Όσο γρηγορότερα το αποδεχτούμε τόσο καλύτερα για όλους μας. Και η κοινή μας πορεία πλέον με το Δήμαρχο είναι και μία ανοιχτή πρόσκληση και προς τους άλλους συνυποψήφιους για διάλογο. Γιατί αυτή η πόλη μας ενώνει. Δεν έχουνε χωρίσουμε τίποτα.

Ξέρετε ότι σας τιμά κ. Μπάκα, πραγματικά. Ό,τι αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεστε την καρέκλα τουλάχιστον αυτό δείχνετε προς τα έξω. Δε σκέφτεστε ποιος θα ηγηθεί μιας κατάστασης και όποιος θέλει να πάει για δήμαρχος, γιατί συνήθως εκεί που χαλάει λίγο η συνταγή είναι στους προσωπικούς εγωισμούς. Είστε ένας καταξιωμένος δικηγόρος. Οπότε αντιλαμβάνεστε τα πράγματα διαφορετικά. Έχοντας διαβάσει του τι πρεσβεύει ο Κλεισθένης και το τι σας περιμένει το επόμενο χρονικό διάστημα όλους όσους ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Εγώ θέλω να πω το εξής: Ό,τι όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Διαφορετικά «πιστεύω». Όμως, μας ενώνει όλους η Ιδεολογία της πόλης. Όλοι μαζί μοιραζόμαστε τις ελπίδες για το μέλλον αυτού του δήμου. Και θέλω να δώσω κι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ για το μέλλον αυτού του τόπου. Η πόλη που ξέρω είναι: Περήφανη, όμορφη, αξιοπρεπής. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε με σταθερά βήματα, με ολοκληρωμένες προτάσεις αναβάθμισης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής, πιο φιλόξενη.

Θέλω λίγο με το χέρι στην καρδιά να μου πείτε εκτός του ότι σας ενώνει ένα κοινό πρόγραμμα με τον Χρήστο τον Παγώνη για να πορευτείτε από δω και στο εξής, αναγνωρίζετε ότι ο Χρήστος ο Παγώνης έχει κάνει έργο στην πόλη της Χαλκίδας;

Φυσικά έχει έργο. Και δεν το λέω τώρα λόγω της συμπόρευσης μου με το Χρήστο Παγώνη. Γενικά πρέπει να ξεφύγουμε σα νοοτροπία από το σύνδρομο του μηδενισμού και από το σύνδρομο του παρέλαβα καμένη γη. Όλοι έχουν αφήσει έργο στην πόλη. Ο Χρήστος Παγώνης έχει κάνει και κάποια άλλα πράγματα που καλό είναι να σας μιλήσει ο ίδιος. Θα του το αναγνωρίσει η πόλη. Αν του το αναγνωρίσει, στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι αυστηρός αλλά από τους πιο αξιόλογους δημάρχους που πέρασαν από το δήμο της Χαλκίδας. Ας μου επιτραπεί να κάνω τη δική μου κριτική διότι τον ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει όμως ο καθένας να βλέπει και τις αδυναμίες του και να βελτιώνεται…

Να δείτε λίγο τις θέσεις μας οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα καινοτόμες. Θα έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Δηλαδή, από τις πρώτες κουβέντες που κάναμε με το δήμαρχο. Να σας πω και λίγο παραπολιτικό. Πέραν της χρηστής διοίκησης και κάποια πράγματα που βάλαμε σε ότι αφορά τη νομιμότητα, τη λειτουργία του δήμου, το σύγχρονο τρόπο διοίκησης. Ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική. Δηλαδή, όπως έχω γράψει και όπως έχω δημοσιεύσει, εμάς το «πιστεύω» μας είναι: «Είμαστε με τον αδύναμο μέχρι να αισθανθεί, ίσος». Θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και επίκεντρο της πολιτικής μας θα είναι ο άνθρωπος. Μία πόλη που μας αγκαλιάζει και εμείς αγκαλιάζουμε ότι μας αγκαλιάζει…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΚΑ

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΩΝΗ-ΜΠΑΚΑ

 

 

bakas pagonis1

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΩΝΗ ΜΠΑΚΑ 1 1

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΩΝΗ ΜΠΑΚΑ 1 2

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 02:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr