Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάμπης Γκαρούτσος: «Έρχονται νέες εποχές στο δήμο Κύμης- Αλιβερίου– Θέλουμε ομαλή λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων - Δεν είναι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός…»

Συναίνεση, συνεργασία και κοινή πορεία προς όφελος του δήμου και των δημοτών επιδιώκει με την κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές ο τεχνολόγος –μηχανικός Μπάμπης Γκαρούτσος με καταγωγή από το Μονόδρι. Έκανε την έκπληξη και σε αυτή τη εκλογική αναμέτρηση επιλέγει το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά για να συμπορευτεί ως υποψήφιος στο Τοπικό στο Μονόδρι.

Μιλώντας στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή της Έφης Ντίνη το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να πορευτεί με τον «παλιό» ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα συνεργασίας προς όλους τους υποψηφίους που θα κληθούν από την επομένη των εκλογών να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τα προβλήματα του δήμου αναζητώντας την επίλυση τους.

Εσύ μας μπέρδεψες λίγο. Κατεβαίνεις δεν κατεβαίνεις και κάνεις την έκπληξη. Πώς επιλέγεις να πας με τον «παλιό»; Δηλαδή με τον συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά;

Έρχονται νέες εποχές στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Είναι οι εποχές της συνεργασίας και των συνεργασιών. Εγώ αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με τους Νέους Ορίζοντες και το Δημήτρη Θωμά διότι έδειξε ότι αντέχει στο χρόνο. Αντέχει με την επιμονή του για τα κοινά που δείχνουν ενδιαφέρον για τα κοινά και ο συνδυασμός του και ο ίδιος. Πάντα ήμουνα, υποστήριζα διαφορετικές παρατάξεις του κυρίου Θωμά.

Μετά από το διάλογο που κάναμε με κάλεσμα του Δημήτρη του Θωμά, αλλάξαμε κάποιες απόψεις σε ένα υγιή διάλογο. Του εξέθεσα ότι εγώ θεωρώ τις εκλογές ότι είναι μια μεγάλη γιορτή με ανθρώπους που κάθονται σε διαφορετικά τραπέζια. Και όλοι μαζί στο τέλος θα χορέψουνε. Και αυτό τώρα επιβάλλει και το νέο σύστημα. Ότι πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εχθροί, ούτε αντίπαλοι. Και δεν πρέπει να υπάρξει πόλωση. Είμαι κατά της πόλωσης και το έχω εκφράσει και το 2010 και το 2011, το 2012. Είμαι κατά των ακραίων φαινομένων. Είμαι υπερ των συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορώ να πω είναι και αξιόλογοι άλλοι άνθρωποι.

Είναι και ο γείτονάς μου ο Γιάννης Ελαιοτριβάρης που του εύχομαι καλή επιτυχία. Αξιόλογος και έχει ασχοληθεί και με τα κοινά στο δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Είναι ένα νέο παιδί που κατεβαίνει, ο κ. Κέκης που κατεβαίνει με το ΚΚΕ. Η υποψηφιότητα της Βάσως της Παππά. Και όποια άλλη υποψηφιότητα. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα….

Είναι και του κ. Μπουραντά…

Βέβαια, και του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, καλή επιτυχία. Αλλά και αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Δεν είναι έχθροί μας όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Εμένα όσες φορές είχα εκφράσει αντίθετη άποψη για πράγματα που δε γίνονταν στον τόπο, όχι στο σπίτι μου, με το Δημήτρη Θωμά όταν ήταν στην εξουσία, με παίρναν και μου έλεγαν: Μπράβο, συνέχισε, προχώρα έτσι… Με το που έγινε αντίθετα με 5 γεγονότα, 5 πράγματα κατά την ταπεινή μου άποψη που τα εκφράσαμε, αμέσως μετά περάσαμε στην απέναντι όχθη με υπονοούμενα είτε για λαμόγια είτε για το τι έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις …

Αυτά κατά τις προεκλογικές περιόδους γίνονται. Συμβαίνουν συνήθως μονομερώς όταν δεν έχουν τι να κάνουν κάποιοι. Και όχι βέβαια από εκείνους που επιμένουν στο στόχο που δεν είναι άλλος από τη σύσταση του ψηφοδελτίου…Υπάρχει από το σύνολο των υποψηφίων εκεί σεβασμός πλην ελαχίστων εξαιρέσεων…

Εγώ θα ήθελα μετά τις εκλογές, η πρώτη μέρα και η τελευταία μέρα των εκλογών να είναι ίδιες. Να είναι μέρες γιορτής. Όλα τα ικανά στελέχη και της Συμπολιτείας και των Νέων Οριζόντων και του κ. Κέκη και του κ. Ελαιοτριβάρη και της κας Παππά να «χορέψουν» για το καλό του τόπου. Γιατί αυτός ο τόπος είναι τόπος των διχασμών έως τώρα και δεν έχει υπάρξει ένα σταθερό πλάνο για την περιοχή.

Θέλω να σε ρωτήσω γιατί στο Τοπικό και όχι στο Γενικό;

Διότι ο χρόνος μου ο επαγγελματικός είναι περιορισμένος. Και θέλω να αφοσιωθώ σε κάτι που αγαπώ. Στο χωριό μου επειδή ξέρω και περισσότερο τα προβλήματα αν και θα πω ότι γνωρίζω τα προβλήματα όλου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου αυτή τη φορά θέλω να εστιάσω στον τρόπο που αγαπώ το Μονόδρι. Και επειδή είναι ένα αγαπημένο σημείο το Μονόδρι θέλω να εστιάσω στο να γίνουν αυτά: Η γέφυρα και η αποκατάσταση της ζημιάς από την πλημμύρα που δεν έγιναν ποτέ. Κακοτεχνίες, κατολισθήσεις που δεν διορθώθηκαν ποτέ. Θέλω ουσιαστικά το Μονόδρι επειδή είναι κομβικό σημείο να γίνει μία ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Είναι ένα σημείο που σε οδηγεί και στη παραλία. Και πρέπει να είναι το στολίδι της περιοχής μας.

Φαντάζομαι ότι πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει για όλα τα χωριά. Τώρα μάλιστα που το Τοπικό αυτονομείται και έχει τα δικά του χρήματα για να κάνει έργο. Νομίζω ότι με ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι τα πράγματα θα είναι σαφέστατα πολύ καλύτερα την επόμενη πενταετία άσχετα από το ποιος θα εκλεγεί. Ας επιλέξουν αυτούς τουλάχιστον τους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι έχουν την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις αυτοδιοίκησης. Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα ψηφίσει ο κόσμος όχι μόνο στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου, σε όλους τους δήμους.

Όλα αυτά θα επιτευχθούν με τη συνεργασία. Διότι δεν είναι ούτε αντίπαλος ο υποψήφιος της Συμπολιτείας, ούτε αντίπαλος του ΚΚΕ ο υποψήφιος.

Το θέμα είναι να μη σπέρνουν κάποιοι τη διχόνοια και βγαίνει αυτή η εικόνα προς τα έξω

Και θέλουμε ομαλά δημοτικά συμβούλια. Ένωσης, σύμπραξης. Ούτε για ένα λόγο ούτε για έναν άλλο λόγο να υπάρχουν εντάσεις. Θέλουμε μία ομαλή λειτουργία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Δεν είναι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Οι άνθρωποι του δήμου νοιάζονται για το καλό του.

Είδαμε το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τον μετατρέπουν σε «αρένα» ξεπερνώντας κάθε όριο. Τα είδαμε και αυτά εν έτη 2019…

Αυτά τα καταδικάζουμε και θέλουμε μια ομαλότητα με τη δημοτική αρχή να καταδικάζει κάθε πράξη που δημιουργεί πόλωση.

Εγώ θέλω να σε ευχαριστήσω και να σου ευχηθώ όπως εύχομαι σε όλους ανεξαρτήτου παρατάξεως καλή επιτυχία. Θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλεις και τις θέσεις του για το Μονόδρι.

Ευχαριστώ που προσπαθούμε να βγάλουμε προς τα έξω μια σειρά από θέματα που αφορούν το χωριό μου γιατί αυτό έχει σημασία και όχι η αυτοπροβολή μου. Θα ήθελα η επόμενη μέρα των εκλογών και η πρώτη μέρα να είναι μέρες γιορτής. Εγώ κάνω το πρώτο βήμα. Δε θα απαντήσω ποτέ σε χτυπήματα ούτε κάτω από τη μέση ούτε στα ίσια. Εγώ θα προσπαθήσω να αναδείξω τα προβλήματα του τόπου μου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 09:58

Σχετικά Άρθρα