Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόβουν και ράβουν» στα μέτρα τους την προβολή των συνεδριάσεων στην ιστοσελίδα του δήμου- Στην πυρά όποιος κρίνει τη δημοτική αρχή Μπουραντά…

Τα «τσακάλια» του δήμου Κύμης –Αλιβερίου, έκοψαν από το βίντεο του Δημοτικού Συμβουλίου την καταγγελία που έκανε ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού –Εξωραϊστικού Συλλόγου Κορασίδας κ. Γκίκας, και μία σειρά από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν έκτος και εντός ημερήσιας διάταξης στις 13 Μαρτίου. Ανέβασαν απόσπασμα από τη συνεδρίαση και όχι ολόκληρη τη συνεδρίαση στην ιστοσελίδα του δήμου. Επιλέγει βλέπετε η δημοτική αρχή να βλέπουν οι δημότες θέματα της αρεσκείας της και βέβαια στην πυρά όποιος τολμήσει να κρίνει το έργο της δημοτικής αρχής.

Τίθεται θέμα νομιμότητας ως προς αυτό; Είναι υποχρεωμένοι να έχουν το βίντεο ολόκληρης της συνεδρίασης αναρτημένο για να το βλέπουν οι δημότες που δεν κατάφεραν να το δουν ζωντανά; Το ίδιο έκαναν και στην προηγούμενη συνεδρίαση με την επιστολή της δημοσιογράφου. Έσβησαν το κομμάτι αυτό και πέρασαν μέρος από τα υπόλοιπα θέματα. Αυτές είναι κατά τα άλλα οι άκρως δημοκρατικές διαδικασίες και ο σεβασμός προς τους δημότες της δημοτικής αρχής του Θανάση Μπουραντά!

Θα επανέλθουμε με τα θεματάκια που έκοψαν με δόλο, γιατί έθιγαν τους ίδιους με αναρτήσεις και ηχητικά από το συμβούλιο της 13ης Μαρτίου το οποίο και έχουμε αυτούσιο!!!

Την ίδια ώρα μάλιστα προσπαθούν με κάθε τρόπο να «φιμώσουν» τους δημοσιογράφους που θα τολμήσουν να ασκήσουν κριτική στην δημοτική αρχή Μπουραντά. Έναν πολιτικό που ο κόσμος είδε σα «σωτήρα» το 2014, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας. Ο Θανάσης Μπουραντάς έκατσε στην καρέκλα που του είχαν ετοιμάσει άλλοι (διότι δεν είχε τύχει για να πάει και πουθενά αλλού). Για Περιφερειάρχης έραβε κουστούμι πιστεύοντας ότι θα «φάει» την υποψηφιότητα Περγαντά κάποτε. «Εχθρό» τον έβλεπε και τον κοντράριζε αφού δεν πέτυχε το στόχο του, γι’ αυτό κι εκείνος τον πήρε χαμπάρι για το πώς λειτουργούσε και του ζήτησε δημόσια, ξεφτιλίζοντας τον, μπροστά στους συμβούλους, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την παραίτηση του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Βρέθηκε χάρη αυτών που ίδρυσαν την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στη θέση του δημάρχου το 2014, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, ως «έμπειρος αυτοδιοικητικός». Αντί να ασχοληθεί όμως με το δήμο εδώ και 5 χρόνια αναλώθηκε στον έλεγχο του Θωμά με στόχο και σκοπό να τον κλείσει στη φυλακή μέχρι τις εκλογές. Πιστεύοντας πως θα οδηγηθεί «αέρα» στη δεύτερη θητεία του στο δήμο, στις επερχόμενες εκλογές. Τα «παπαγαλάκια» έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια διάφορα δεξιά και αριστερά. Ο Θωμάς κέρδιζε τα δικαστήρια μέχρι εδώ και τώρα έχουν πάθει κρίση πανικού γιατί ενώ θα έπρεπε να κάνουν περίπατο σε αυτές τις εκλογές δε μπορούν καν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο, όπως λέει ο λαός που πλέον τους πήρε χαμπάρι.

Και ακόμα και σήμερα που ο κόσμος του επισημαίνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα στο δήμο εκείνος ασχολείται με το Θωμά! Εμμονή λέγεται αυτό… Εμμονή για καταστροφή και μόνο! Δεν έχει έργο. Καθημερινότητα μηδέν, το Νομικό Πρόσωπο υπολειτουργεί καθώς δεν έχει πάρει από πέρυσι την επιχορήγηση από το δήμο γιατί δεν έχει λεφτά και την ίδια ώρα ο Μπουραντάς κάνει πως δεν το γνωρίζει. Κατά τα άλλα τα οικονομικά μπήκαν σε σειρά σε αυτό το δήμο…

Πέταξε έξω από το Ινστιτούτο Παπανικολάου την οικογένεια του ευεργέτη γιατρού με τις ευλογίες των δημοτικών του συμβούλων και του αντιδημάρχου της Κύμης που το ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο. Πέταξε έξω επίσης τους γιατρούς από το Ινστιτούτο Παπανικολάου γιατί όπως είπε ήταν για να κάνουν γραμματειακή υποστήριξη. Την ίδια ώρα δεν φρόντισε ούτε για τα χρήματα που έρχονται από τη ΔΕΗ στο Ινστιτούτο, αφού δεν υπήρχε σχεδιασμός και έργο σ΄ αυτό.

Τα έβαλε με το Σύλλογο των Εθελοντών στο Αυλωνάρι γιατί δεν του έκαναν τα χατίρια. Ήθελε να κάνει κουμάντο και στους Εθελοντές. Έταξε το αυτοκίνητο στους Εθελοντές του Μετοχίου το οποίο επίσης δεν πήραν ποτέ! Ολοκληρώθηκε το έργο στην πλατεία Ζωντού στο Αλιβέρι μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με την γυναίκα που έπεσε και χτύπησε λίγες μέρες πριν από το Καρναβάλι.

Δεν έκανε πουθενά καμία εκδήλωση σα δήμος. Ούτε πολιτιστική ούτε αθλητική. Κατάργησε αντί να εξυγιάνει την ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ. Ακόμα περιμένουν στο Αυλωνάρι τη μελέτη για τον Πύργο που δεσμευόταν ο κ. Μπαράκος ότι υπήρχε όπως επίσης και την εξυγίανση του αύλειου χώρου του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια. Τις ασφαλτοστρώσεις που περιμένουν εκεί εδώ και τρία χρόνια όπως έχει επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Κούκης ο οποίος βέβαια και δεν κατεβαίνει υποψήφιος μαζί του όπως ο κ. Αγγελόπουλος που κρατούσε για χρόνια την «καυτή» πατάτα του Νομικού Προσώπου, όπως ο Βαγγέλης ο Αμπελιώτης που τον άδειασε ζητώντας του δημόσια συγνώμη για λογαριασμό του συνεργάτη του στο γραφείο τύπου για όσα έγραφε για τον ίδιο στο προσωπικό του μπλογκ που έθιγαν την τιμή και την υπόληψη του. Ζήτησε συγνώμη ο δήμαρχος για τη συμπεριφορά του συνεργάτη του για να εισπράξει στη συνέχεια την παραίτηση του Βαγγέλη Αμπελιώτη για λόγους αξιοπρέπειας…

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη ο Βαγγέλης Μπελιάς γιατί ζητούσε να φέρουν θέματα στο Δ.Σ και ο Μπουραντάς δεν τον υπολόγισε ποτέ και δεν τα έφερε ποτέ. Τρεις παραιτήσεις υπέβαλε αυτά τα χρόνια ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στην Δ.Ε Κύμης. Εκεί ακόμα περιμένουν και την αποκατάσταση της παιδικής χαράς για παιδιά… «κομάντο», την μελέτη για την υδροδότηση καθώς η Κύμη μένει χωρίς νερό τα καλοκαίρια κ. Αναστασίου που είχατε δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια ότι θα την κάνετε. Θα είναι σαν αυτή της Κορασίδας μάλλον…

Αλήθεια, ο Πρόεδρος των Λεπούρων Αλέκος Ηλίας που κατηγορεί ακόμα και σήμερα μπροστά στον κόσμο τον κ. Θωμά γιατί απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος του όταν εκείνος τον είχε θίξει επί προσωπικού; Τι άλλαξε κ. Ηλία; Το ξέρουν οι φίλοι σας ότι δεν πήγατε τελικά στα δικαστήρια τον κ. Θωμά;

Και άλλα πολλά για τα οποία θα επανέλθουμε…

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 10:14

Σχετικά Άρθρα