Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Λέγατε ψέματα, μας πάτε σε τρίτο μνημόνιο! - Κοιτάξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας

Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είπε ποτέ την αλήθεια, ούτε διαπραγμάτευση έκανε.

Οι θεσμοί σας έκαναν χειρότερη πρόταση από αυτή που έκαναν σε εμάς και μας οδηγούν σε τρίτο μνημόνιο. Λέγατε ψέματα για μήνες, πριν και μετά τις εκλογές, ανέφερε.

Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό με σημαία το δήθεν καταστροφικό e-mail Χαρδούβελη, που τώρα οι δικοί σας αναγνωρίζουν ως σημαία, είπε. Αυτή είναι η δική σας δημιουργική ασάφεια, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε τα χαμηλά πλεονάσματα αναγκαστική προσαρμογή στην ύφεση που περιήλθε εκ νέου η χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο μνημόμιο.

Μας ρωτάτε λοιπόν και με θράσος, με ποιους είμαστε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εμείς έχουμε απαντήσει πολλές φορές στα ερωτήματα που θέσατε, υποστήριξε, υπεραμυνόμενος του έργου της κυβέρνησής του. Κάθε χρόνο μας ζητούσαν νέα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους, μέτρα που περιλάμβαναν κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ, τα οποία είχαμε αρνηθεί. Τότε η κυβέρνηση είχε τη δύναμη γιατί έπιανε τους στόχους, εσείς έχετε χάσει την μπάλα, επαναφέρατε τη χώρα σε ύφεση, έχετε χάσει κάθε αξιοπιστία, είπε.

Ναι πήραμε σκληρά μέτρα, αλλά αυτά που τώρα εσείς προτείνετε, που προτείνουν οι δανειστές, τα αποτρέψαμε, συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αγγίξει την «ιερή αγελάδα» του δημοσίου, ενώ είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με ξένους ηγέτες με στόχο την ανακούφιση από τα δεινά που θα επιφέρει στο λαό η νέα συμφωνία. Μίλησε μάλιστα για ακόμη πιο σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν από το Σεπτέμβριο.

Η μεγάλη μάχη δεν είναι τώρα, αυτό είναι αμμόλοφος. Εχουμε ένα βουνό να κατακτήσουμε, τους όρους της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε την Ελλάδα να μοιάζει με αφρικανική χώρα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των εκλογών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν τις φοβάται. Η χώρα όμως δεν τις αντέχει, γιατί θα πάει ακόμη πιο πίσω. Πως θα πάτε σε εκλογές χωρίς συμφωνία, ρώτησε τον κ. Τσίπρα. Οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ, δεν θα κερδίσετε εκλογές δημιουργώντας ένα τέτοιο κλίμα πόλωσης, είπε.

Αλλά και να περάσετε τη συμφωνία δεν θα μπορέσετε να κάνετε εκλογές. Τα μέτρα που θα πάρετε δεν θα σας το επιτρέψουν.

Κοιτάξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Είμαστε εδώ για να πούμε σε κάθε Ελληνα ότι η αξιοπιστία της χώρας θα αποκατασταθεί, οτι η ανάκαμψη θα επιστρέψει, ότι η ασφυξία θα σταματήσει. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την επιστροφή στην ομαλότητας, είπε. «Εσείς κοιτάξτε να μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος σε αυτή χώρα», κατέληξε.

Imerisia.gr