Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανταποκρίθηκε για ακόμα μία φορά η Αλημπατέ στα αιτήματα των επαγγελματιών αλιέων μετά τη συνάντηση στο αλιευτικό λιμανάκι της Αμαρύνθου

Συνάντηση με φορείς, σωματεία και συλλόγους στο Αλιευτικό Λιμανάκι Αμαρύνθου είχε την Πέμπτη 9 Μάϊου, η υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες αλλά και τους επαγγελματίες ψαράδες έγινε σε ευχάριστο κλίμα.

Εποικοδομητικός ο διάλογος μεταξύ τους με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να ζητούν από τη δήμαρχο να παρέμβει στον ΟΛΝΕ για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμανάκι της Αμαρύνθου συγκαταλεγόταν στα " ορφανά". Τα τελευταία χρόνια όμως έχει περάσει στην αρμοδιότητα του ΟΛΝΕ.

Με την κα Αλημπατέ δρομολογήθηκαν ήδη από κοινού δράσεις. Τα προβλήματα τα οποία επισημάνθηκαν ως άμεσης προτεραιότητας είναι κάποιες επισκευές στους στύλους φωτισμού, δέστρες, παγκάκια, μπάρες ασφαλείας και γενικότερα θέματα που αφορούν τον ευπρεπισμό του χώρου.

Παράλληλα έγινε και σχετική ενημέρωση από τη Δήμαρχο αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για το λιμανάκι από πλευράς δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα η δήμαρχος αναφέρθηκε στην εκπόνηση μελέτης και τεχνικής έκθεσης που αφορά την επέκταση, την επισκευή και την εκβάθυνση του λιμανιού την καθαριότητα αλλά και την παροχή νερού χωρίς αντίτιμο. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους παριστάμενους να γίνει αίτημα από τους αλιείς για παραχώρηση χώρου που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, για τον οποίο ο Δήμος έχει ήδη συντάξει τοπογραφικό διάγραμμα. Με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των αλιέων.

allim2

allim3

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊ 2019 15:08

Σχετικά Άρθρα