X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Κώστας Κωνσταντίνου: «Η Εύβοια είναι ένας τουριστικός προορισμός χωρίς τουρίστες…»- Το όραμα του για την επόμενη μέρα…

Από τους επιχειρηματίες της Εύβοιας που έφερναν και φέρνουν κόσμο στην πόλη και στο Νομό, ο επιχειρηματίας Κώστας Κωνσταντίνου πιστεύει ακράδαντα στα οσα η Εύβοια μπορεί να δώσει απλόχερα όταν γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και υπάρχει και σχεδιασμός.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου στις εκλογές της 26ης Μαΐου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Απόστολο Γκλέτσο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δυναμικός και μαχητικός ζητά την ψήφο των Ευβοέων προκειμένου να διεκδικήσει όσα περισσότερα για τον τόπο του.

Την Τρίτη 21 Μαΐου μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για τα σχέδια του.

Είστε ένας νέος άνθρωπος που πραγματικά έχει οργώσει όλο το Νομό. Ένας άνθρωπος που έχει αγαπηθεί και από κόσμο που δεν τον ήξερε. Πως ο Κώστας Κωνσταντίνου αποφασίζει να ασχοληθεί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Απόστολο Γκλέτσο;

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα με τα κοινά σ΄ αυτό το βαθμό. Παρότι σαν επαγγελματίας σαν επιχειρηματίας τόσα χρόνια είμαι σε κάποια συμβούλια όπως των αυτοκινήτων και των ασφαλειών. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Εμπόρων Ελλάδας.

Η υποψηφιότητα μου ξεκίνησε από την πρόταση που έγινε από τον Απόστολο Γκλέτσο. Την οποία και δέχτηκα με μεγάλη τιμή. Έτσι αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση».

Θα ήθελα να μας δώσεις τον παλμό του κόσμου. Έγιναν κάποιες δημοσκοπήσεις οι οποίες φέρνουν τον Απόστολο Γκλέτσο ως ένας υποψήφιος που δεν αποκλείεται να πάει στο δεύτερο γύρο. Ποια είναι η άποψη σου;

Εγώ το πιστεύω και το εισπράττω από τον κόσμο. Κάθε μέρα με κάθε άνθρωπο που μιλάω. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι σα συνδυασμός επειδή εμείς, αυτό που λέμε, ενωμένοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για το αυτονόητο.

Είναι κάτι που ο Απόστολος, σε κάθε ομιλία του σε κάθε επαφή που έχει μαζί του ο κόσμος, το δείχνει περίτρανα. Εάν πραγματικά έχει κάποιος την επαφή μαζί του θα το καταλάβει κατευθείαν. Και αυτό ήταν που με έκανε να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό αυτό.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης άφησε πίσω τη σφραγίδα του για την Περιφέρεια Στερεάς τα χρόνια που πέρασαν. Αφήνει παρακαταθήκη έργου. Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες και οι στοχοι –Τι θα θέλατε να αλλάξετε;

Εμένα προσωπικά αυτό που με έχει ενοχλήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν μιλάω για την προηγούμενη θητεία του απερχόμενου. Αλλά για όσα χρόνια ζω σ αυτόν τον τόπο είναι ότι έχουμε αυτή τη στιγμή μία Εύβοια και Σκύρο, έναν τουριστικό προορισμό χωρίς τουρίστες.

Το γεγονός αυτό δεν αφορά προσωπικά έναν έναν όσους έχουν περάσει από το Νομό. Αλλά κυρίως, το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Όλα αυτά τα χρόνια ο Νομός μας έχει μείνει πίσω.

Ειλικρινά σας λέω και μέσα από τη δουλειά μου, από το επάγγελμά μου και την καθημερινή επαφή που έχω με χιλιάδες κόσμο όλα αυτά τα χρόνια βλεπω ότι ο κόσμος αγαπά την Εύβοια. Έρχονται στην Εύβοια. Βλέπουν ένα πανέμορφο νησί που έχει πολύ ωραίους προορισμούς. Αυτό ήταν που με έκανε να μπω υποψήφιος και να μπορέσω να προσφέρω για τον τόπο μου. Να μπορέσω ότι έχω μάθει στη ζωή μου και ότι έχω διδαχθεί να μπορέσω να το περάσω για το κοινό καλό. Και πιστέψτε μαι ότι μπορώ.

Προέρχεστε από μία οικογένεια που στήριξε και στηρίζει με κάθε τρόπο ακόμα και προτάσεις από τον πατέρα σας- μελέτες για την τουριστική ανάδειξη του Νομού. Αυτό σημαίνει ότι ο Κώστας ο Κωσταντίνου είναι προετοιμασμένος και έρχεται με έτοιμες υλοποιήσιμες προτάσεις;

Σας ευχαριστώ για την πάσα που μου κάνετε για να μιλήσω για το project που ο πατέρας μου εδώ και μία δεκαετία περίπου, λίγο λίγο έχει χτίσει. Και μάλιστα το έχει φέρει σε ένα σημείο τώρα το οποίο έχει και μακέτες και ωραία αποτύπωση. Έγινε η παρουσίαση του στο Επιμελητήριο στις 18 Μαρτίου.

Που ουσιαστικά τι λέει αυτό με δύο κουβέντες. Μιλάει για μία πολύ μεγάλη μαρίνα που μπορεί να γίνει στη Χαλκίδα, από την καινούργια γέφυρα ως την παλιά, όλο αυτό το πεταλο από το οποίο σήμερα περνάει ο σιδηροδρομικός σταθμός για να καταλήξει στην γέφυρα.

Η οποία μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες σκάφη αναψυχής που ανήκουν σε μεγάλους-δυνατούς επιχειρηηματίες στην Ελλάδα. Ανθρώπους που αν έρθουν στη Χαλκίδα να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους θα αφήνουν πάρα πολλά χρήματα. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ένα σκάφος , η τροφοδοσία του, η υποστήριξη του, ακόμα και το προσωπικό του είναι στο σημείο που ελλιμενίζεται. Άρα, τα χρήματα αυτά θα είναι στη Χαλκίδα. Όλο αυτό θα προσφέρει μια μεγάλη ανάπτυξη. Συν ότι μπορεί να γίνουν γύρω γύρω και άλλα έργα όπως ποδηλατόδρομοι.

Όποιος το δει στις μακέτες, το αγκαλιάζει. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό ζήτημα σε όλους. Που θα βρεθούν τα χρήματα και αυτό είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να το φτάσουμε.

Σε αυτό τι απαντάτε εσείς ως υποψήφιος;

Πάντα λέω ότι ο στόχος πρέπει να μπαίνει ψηλά. Και αν τον κοιτάζεις με επιμονή και με αγάπη πάντοτε τον πετυχαίνεις. Τίποτα δεν είναι αυτό που δεν μπορούμε να το πετύχουμε εφόσον το έχουμε πιστέψει.

Μπορώ να πω χαριτολογώντας μετά από τόσα χρόνια που σας γνωρίζω πως είστε «κλώνος» Δημήτρη Κωνσταντίνου… Έχεις κι εσύ ανήσυχο το πνεύμα όπως ο πατέρας σου.

Οι δρόμοι, πραγματικά τώρα που έχω κάνει αυτή την περιοδεία στην Εύβοια, που εγώ την Εύβοια δεν τη γνωρίζω πρώτη φορά, αλλά τώρα πηγαίνοντας σε όλους τους δήμους μέσα ένα μικρό χρονικό διάστημα , δύο, τρείς φορές, δεν το κάνεις κάθε μέρα.

Για μένα που είμαι οδηγός αγώνων και γνωρίζω καλά από οδήγηση, αυτοί οι δρόμοι όλοι, εφόσον είναι και η άσφαλτος καλή, μπορεί να είναι όλοι, μία ειδική διαδρομή για αγώνες. Γι΄ αυτό έγινε και η Ανάβαση της Κύμης.

Μία ανάβαση που φέρει τη σφραγίδα σας…

Βοηθήσαμε αρκετά. Φέραμε τόσους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται να είναι οργανωτές και η Τοπική Αρχή βοήθησε πάρα πολύ γιατί χωρίς αυτή δε θα γινόταν τίποτα. Απλά, το οδικό δίκτυο είναι το μεγάλο πρόβλημα της Εύβοιας. Εφόσον σιγά σιγά αρχίζει και φτιάχνεται το οδικό δίκτυο και άλλα πράγματα θα φτιαχτούν στην πορεία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Εύβοια είναι ένας τουριστικός προορισμός χωρίς τουρίστες. Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι. Και αυτό που αναφέραμε προηγουμένως το project, όπως επίσης και τα υδροπλάνα, στην Αιδηψό, στην Ιστιαία κλπ θα βοηθήσει περαιτέρω στην εξέλιξη αλλά πολλά πολλά ακόμη.

Επίσης, ένα τελευταίο, δεν μπορούμε να έχουμε περιοχές στην Εύβοια που να μην έχουν νερό. Ή να έχουν νερό και να είναι μολυσμένο. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ή πόλεις που τα σκουπίδια οι κάτοικοι τα πηγαίνουν μόνοι τους στις χωματερές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊ 2019 13:58

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr