Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασίλης Λύκος: «Οι ιδέες είναι τα πρόσωπα και τα πρόσωπα δίνουν στις ιδέες το εύρος που πρέπει να πάρουν» - Το πλάνο του για την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας

Ένας νέος άνθρωπος με πολλές ιδέες για την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας είναι ο διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος και στενός συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, Βασίλης Λύκος με καταγωγή από την Εύβοια.

Μιλώντας την Πέμπτη 6 Ιουνίου το πρωί, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, επεσήμανε τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που έχει μελετήσει-χαρτογραφήσει ο ίδιος μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα ό,τι μπορεί να αναπτυχθεί στην Εύβοια.

«Λόγω του επαγγέλματός μου, ως περιβαλλοντολόγος δίνω ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά τον φυσικό πλούτο, τη φυσική και περιβαλλοντική κληρονομιά του Νομού μας» επεσήμανε ο κ. Λύκος και συνέχισε:

«Αυτό είναι ότι καλύτερο. Είναι η βάση. Είναι η υποδομή για να αναπτυχθεί ο Νομός αλλά σε μία φάση ήπιας μορφής ενναλακτικού τουρισμού. Νομίζω ότι εκεί είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της Εύβοιας. Νομίζω αυτό είναι το συντριπτικό της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα νησιά. Εμείς δε θέλουμε ένα τουρισμό τύπου Κυκλάδων. Εμείς θέλουμε τουρισμό που ο άλλος θα έρθει και στην Εύβοια για τις ιδιαίτερες ομορφιές της, αν θέλετε για τα ιδιαίτερα αγροτικά προϊόντα της προκειμένου να δείξει μια διαφορετικότητα.»

Στη συνέντευξη, ο κ. Λύκος εξηγεί τους τρόπους που μπορεί να γίνουν όλα τα παραπάνω επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ιδέες είναι τα πρόσωπα και τα πρόσωπα δίνουν στις ιδέες το εύρος που πρέπει να πάρουν, όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 20:56

Σχετικά Άρθρα