Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φώφη Γεννηματά στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM: « Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένας σύγχρονος φορέας της Σοσιαλδημοκρατίας με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις»

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του. Αντιμετωπίζει μία κρίση υπαρξιακή αλλά όπως λέω πολλές φορές κρίση στα ελληνικά σημαίνει και απόφαση. Και τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ. Είναι η απόφαση μας να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε μία νέα αρχή και σ αυτή την προσπάθεια δήλωσα και δηλώνω παρούσα» δήλωσε στην  εκπομπή «Η Ώρα του Πολίτη» και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη το πρωί. Η κα Γεννηματά σε συνέντευξη της στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMτόνισε μεταξύ άλλων ότι ο χώρος χρειάζεται συλλογικότητα, χρειάζεται να υπερασπιστεί τα θετικά σημεία της ιστορικής του διαδρομής, γιατί το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη μοίρα της Χώρας.

Η κα Γεννηματά κάνοντας αναφορά στο παρελθόν εκτιμά ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να  κάνουν ρήξη με τον κακό τους εαυτό, με ότι τους πλήγωσε τα τελευταία χρόνια. Μίλησε για ρήξη με τον κρατισμό, με την κομματική λειτουργία του Κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, τους παράγοντες, τους μεσάζοντες, τη γραφειοκρατία που κρύβει από πίσω της τη διαφθορά, όλα αυτά που θάμπωσαν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά είπε.  

Για αλλαγή σελίδας και μετεξέλιξη, και όχι διάλυση μίλησε η κα Γεννηματά  η οποία δεν πιστεύει ότι στην παρούσα φάση αυτή η υπόθεση δε μπορεί να είναι μια απλή μεταμφίεση η μια ευκαιριακή διεύρυνση ή ένα Ρετρό ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως να κάνει διάλογο με την ελληνική κοινωνία, με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτές, που εξέφραζε τα τελευταία χρόνια και πρέπει και σήμερα να εκφράσει» δήλωσε η κα Γεννηματά και συνέχισε:

«Αυτές, που στενάζουν και καταπιέζονται ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα και βλέπουν ότι υπάρχει μία Κυβέρνηση που ασχολείται περισσότερο με τις συνιστώσες και τις πελατειακές σχέσεις και από την άλλη μεριά υπάρχει μία δεξιά με ένα συγκεκριμένο ακροατήριο που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Απεγνωσμένα ζητά έκφραση η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι μισθωτοί, οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες, οι νέοι και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με όλους αυτούς.

Η λύση στα προβλήματά μας δεν είναι η πόλωση και η όξυνση.  Στόχος μας η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος, ενός τρίτου πόλου στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας που θα καλύπτει την περιοχή, από το προοδευτικό κέντρο ως την ανανεωτική αριστερά και την οικολογία. Η δημιουργία αυτού του πόλου είναι απολύτως απαραίτητη για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος».

Η κα Γεννηματά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ρόλο που θα παίξουν στη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ .«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη βάση της δημοκρατικής παράταξης, κοινές πρωτοβουλίες με τους χώρους που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, που προσδιορίζονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Γιατί όσο ρομαντικός μπορεί να ακούγεται κάποιος που λέει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει μόνο του να είναι ξανά μια ηγεμονική δύναμη σε αυτό το χώρο, άλλο τόσο προβληματική ακούγεται και η άποψη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει έστω ένδειξη ότι μπορεί να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο ή να υπάρξει μια μετεξέλιξη.

 Άρα χρειάζεται διάλογος, κοινές πρωτοβουλίες συμμαχίες με όλους τους χώρους και τους ανθρώπους που νοιάζονται για το χώρο της Κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» είπε η κα Γεννηματά.

Τέλος, η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στο Νομό της Εύβοιας.

«Ελπίζω να είναι από την Εύβοια το ξεκίνημα της νέας πορείας, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο για το νέο ΠΑΣΟΚ, για το νέο σύγχρονο φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας που η Χώρα έχει ανάγκη» είπε η κα Γεννηματά, την οποία αξίζει να σημειωθεί συνδέουν στενοί δεσμοί με την Εύβοια από παλιά.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ