Τελευταία Νέα

Ο Νίκος Σουλιώτης στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm για την ΠΕΔ: «Πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων για να συνεχίσουμε την πορεία συνεργασίας, συνεννόησης, κοινής διεκδίκησης για το καλό κυρίως των δημοτών»

Άξιος διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη ο Νίκος Σουλιώτης, εκλέχτηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος Καρπενησίου και αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που συνεχίζουν δυναμικά το έργο του προκατόχου του σε ένα δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα, όπως είναι ο δήμος Καρπενησίου.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου, έχοντας διατελέσει στην προηγούμενη θητεία μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ διεκδικεί αυτή την Κυριακή με ένα ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί από όλους τους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Προεδρία της ΠΕΔ με στόχο

Μιλώντας την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρχουν δυνατές φωνές στο Δ.Σ της ΠΕΔ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο των απερχόμενων μελών της αλλά και να δρομολογηθούν μία σειρά έργων για όλους τους δήμους της Περιφέρειας, ακόμα και για τους πιο αδύναμους, διεκδικώντας όσα γίνεται περισσότερα για τη Στερεά Ελλάδα.

«Η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων, είναι το σπίτι της Αυτοδιοίκησης για όλη τη Στερεά Ελλάδα. Είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων και των συμβούλων. Είναι παράλληλα ένα όργανο το οποίο έχει προτάσεις για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, για τα προβλήματα που απασχολούν τις δημοτικές αρχές. Για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία πολύ σημαντική δουλειά, με πολύ καλή συνεργασία στην κατεύθυνση να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλιώτης και συνέχισε: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Ρούμελης. Δεν φτάσαμε ακόμα στο τέλος. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το τρέξουμε την επόμενη περίοδο. Έχουμε συνεισφέρει όμως πάρα πολύ στο να φύγει η αδικία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που ήμασταν εκτός στόχου 1, άρα δεν παίρναμε τις χρηματοδοτήσεις που θα έπρεπε να παίρνουμε ως Περιφέρεια. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν είναι μόνο τα Οινόφυτα και οι αναπτυγμένες μεγάλες πόλεις. Είναι μία Περιφέρεια που είναι μικρογραφία της Ελλάδος, με μειονεκτικούς δήμους. Να σας πω ότι ο όμορος δήμος μου, ο δήμος Αγράφων έχει αυτή τη στιγμή μία Τεχνική Υπηρεσία με μηδέν μηχανικούς. Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να διεκδικήσουμε για τους μικρούς δήμους αλλά παράλληλα την επόμενη περίοδο πρέπει να διεκδικήσουμε και να αναπτύξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας μας, όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον».

Ο κ. Σουλιώτης επεσήμανε το πλεονέκτημα που έχουμε ως περιφέρεια να περηφανευόμαστε και για τις θάλασσες μας και για τα βουνά μας. «Πρέπει να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς για να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια και στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων αλλά και για πάρα πολλές δράσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος και των παραγωγών μας και των επιχειρηματιών μας αλλά εν τέλει και των δημοτών μας» είπε ο κ. Σουλιώτης και συνέχισε:

«Με αυτές τις λίγες σκέψεις κατεβαίνω υποψήφιος διεκδικώντας την Προεδρία της ΠΕΔ, εκπροσωπώντας από άκρη σε άκρη όλους τους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αυτό φαίνεται και μέσα από το ψηφοδέλτιο που θα καταθέσουμε αύριο και πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία συνεργασίας, συνεννόησης, κοινής διεκδίκησης για το καλό κυρίως των δημοτών. Αλλά παράλληλα να λύσουμε και θέματα και να άρουμε αδικίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την καταστατική θέση των αιρετών. Αδικίες και προβλήματα στα οποία είμαστε μπροστά όλοι οι αιρετοί κάθε μέρα».

Ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε και στις ομορφιές του Καρπενησίου που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 14:50

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr