Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Υπουργείο ο Σίμος Κεδίκογλου για το Μεταναστευτικό – Η διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι δεν θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος

Τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και ειδικού  συντονιστή για τη μετακίνηση και τη μετεγκατάσταση προσφύγων κ. Στεφανή Αλκιβιάδη, ότι δεν θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος έλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντησή τους , σήμερα , στο Πεντάγωνο.

Ο βουλευτής τόνισε, ότι οι Ευβοιώτες έχουν υποδεχθεί υποδειγματικά τους πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή, καθώς και στους προορισμούς. Όπως εξήγησε δεν θα πρέπει να θίγεται η τοπική οικονομία και να υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, που θα συνέβαινε σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες είχαν  αυξημένη κίνηση τον τελευταίο χρόνο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερέτριας.

Παράλληλα, ο βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή και του Υπουργού για την ενίσχυση των υποδομών υγείας, παιδείας και ασφαλείας στις περιοχές που θα μεταφερθούν και θα εγκατασταθούν μετανάστες και πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις δομές υποδοχής (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες κ.α) θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην απασχόληση ατόμων από τις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόταση του Σίμου Κεδίκογλου αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Υπουργό, ο οποίος  δεσμεύτηκε να είναι σε διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά Άρθρα