Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανώλης Φράγκος -Ευρωβουλευτής: «Πρέπει να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδος άμεσα και να απελαθούν όλοι οι παράνομοι, λαθρομετανάστες»

Για το μεταναστευτικό, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις ενοχλήσεις που δέχονται από τους Τούρκους Έλληνες ψαράδες είναι μερικά από τα θέματα που τοποθετήθηκε στη συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ο Ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μανώλης Φράγκος.

Ο Ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι το 2020 είναι μία χρονιά πολύ σημαντική χρονιά ειδικά στο Γεωπολιτικό κομμάτι, με τις εξελίξεις να τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα. «Δυστυχώς, η Ελλάδα δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς και αυτό έχει επίπτωση άμεση στους Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Φράγκος.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Φράγκος είπε μεταξύ άλλων ότι όλο αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν είναι μια πιο πρόσκαιρη κατάσταση, είναι μία πλάνη. «Η Κυβέρνηση δείχνει να αδυναμεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όχι μόνο στα ελληνικά νησιά που είδαμε και σημαντικές αντιδράσεις των κατοίκων τους οποίους η “Ελληνική Λύση” στηρίζει και στέκεται δίπλα τους αλλά δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Φράγκος και συνέχισε:

«Εμείς πιστεύουμε ότι το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα σχέδια του Ερντογαν. Είναι άκρως επικίνδυνο σε μία τέτοια περίοδο να έχουν τα νησιά μας που συνορεύουν με την Τουρκία χιλιάδες μουσουλμάνους –ισλαμιστές. Που όλοι, δε θέλω να πω ότι ξέρουμε τι συμπεριφορά θα έχουν σε περίπτωση εχθρικής πράξης αλλά και μόνο αυτή η πιθανότητα είναι αρκετή για να μην κοιμούνται ήσυχοι οι νησιώτες και οι Έλληνες γενικότερα. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδος άμεσα και να απελαθούν όλοι οι παράνομοι, λαθρομετανάστες».

Ο κ. Φράγκος αναφέρει ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τις πολιτικές των Χωρών όπως η Ουγγαρία και η Σερβία που οχυρώνονται πλήρως μπροστά σε αυτή την απειλή της Ισλαμοποίησης της Ευρώπης.

Ο Ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» στη συνέχεια της συνέντευξής του αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρόλο των ΜΚΟ και τη διαχείριση των χρημάτων. Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο ως Χώρα αλλά δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από αυτό συνέχεια, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με μία Χώρα όπως η Τουρκία που συνεχώς το καταπατά.

«Ήδη το τελευταίο εξάμηνο η Τουρκία από ότι φαίνεται έκανε και κάνει και από ότι φαίνεται δεν την σταματάει κανείς, θα συνεχίσει να κάνει παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο. Έχει εισβάλλει στη Συρία όπου κατέσφαξε τους Κούρδους, έχει ξεκάθαρη ανάμειξη στη Λιβύη όπου απέστειλε και αποστέλλει καθημερινά Τζιχαντιστές και έχει σπάσει το εμπάργκο όπλων και στέλνει όπλα καθημερινά στη Λιβύη. Οπότε όταν έχεις απέναντι σου μία τέτοια χώρα είναι επικίνδυνη η αμέλεια και φοβική η συμπεριφορά. Και δεν γίνεται να περιμένουμε τρίτους να υπερασπιστούν την Εθνική μας κυριαρχία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φράγκος.

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής καταγγέλλει τη στάση των Τούρκων ψαράδων που μπαίνουν και ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα παράνομα. «Εκτός του ότι κλέβουν το ψωμί του Έλληνα ψαρά καταστρέφουν και το βυθό της θάλασσας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φράγκος ο οποίος σχολίασε και το πώς θέλει ο Ευρωπαίος Πολίτης πλέον την Ε.Ε.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 00:09