Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδυναμία Ζέρβα να διαχειριστεί τα συμβούλια;- Πέρασε για ακόμα μία φορά η πρόταση του Θωμά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης!

«Στα κάγκελα» ήταν για ακόμα μία φορά η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση στο δήμο Κύμης- Αλιβερίου με το που πήραν στα χέρια τους την πρόσκληση για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, όταν είδαν ότι ο Πρόεδρος Γιώργος Ζέρβας έβαζε 34 θέματα να συζητηθούν σε μία συνεδρίαση…

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς μάλιστα σχολίασε στο fb : «36 θέματα να συζητηθούν σε μια συνεδρίαση!!
Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σωστά? Αδιόρθωτοι...»

Ο κ. Ζέρβας ενοχλημένος προφανώς από την ανάρτηση του κ. Θωμά, αν και νέος στην αυτοδιοίκηση και νέος Πρόεδρος θέλησε να του επισημάνει δημόσια στο Δ.Σ ότι και επι θητείας του έρχονταν στο συμβούλιο πολλά περισσότερα θέματα…

Άστοχο χαρακτήρισαν το παράδειγμα του Προέδρου, παραβρισκόμενοι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι γνώριζαν ότι μπορεί να έρχονταν πολλά θέματα στα συμβούλια το 2011 και το 2012 αλλά δεν κρατούσαν τα συμβούλια επι Θωμά πάνω από 5 ώρες…

Σε ότι αφορά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από θέμα χρόνου στο Δ.Σ Κύμης-Αλιβερίου, ο κ. Ζέρβας από τη μια ανέλαβε την ευθύνη για το χρόνο που ξέφυγε στα προηγούμενα συμβούλια από την άλλη με αυτοσαρκαστική διάθεση ανέφερε πως έχει αποδείξει ότι τα έχει καταφέρει άψογα με άλλα θέματα που έχει φέρει εις πέρας, πολύ πιο δύσκολα από τα δημοτικά συμβούλια…

«Μπορεί να είναι η πρώτη μου θητεία εδώ αλλά μπορώ να σας πω ότι έχω διαχειριστεί πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από ότι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Και πιστεύω τα έχω καταφέρει πάρα πολύ καλά… » είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Από δω και πέρα θα τηρώ τον κανονισμό όπως ακριβώς υπάρχει. Χωρίς καμία παρέκκλιση και χωρίς καμία εξαίρεση…»

Και όπως όλα έδειξαν, δεν κατάφερε μάλλον να φανεί αντάξιος των λεγομένων του το ίδιο βράδυ καθώς επιβεβαίωσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση, στις 9:30 το βράδυ και ενώ ήταν ακόμα στην πρώτη δεκάδα των επι συνόλου 34 θεμάτων ενημέρωσε το Σώμα ότι η αντιπολίτευση θα αποχωρήσει μετά τη συζήτηση του 24ου θέματος καθώς θα φτάσει και πάλι 12 η ώρα, ζητώντας να συζητηθούν στο επόμενο.

Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και ισοψήφησαν, με τον ίδιο, η ψήφος του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι μετράει για δύο , ω της έκπληξης, να λέει ότι το συμβούλιο θα συνεχιστεί ακόμα και αν η αντιπολίτευση, που είχε φέρει τα θέματα μετά το 24ο , θα αποχωρούσε. Τότε ο κ. Θωμάς τον ενημέρωσε ότι είναι πολύ σοβαρά θέματα και θα τα ξαναφέρουν οι επικεφαλής στο συμβούλιο και θα του ζητήσουν να τα προτάξει γιατί δεν μπορούν να έχουν τέτοια αντιμετώπιση.

Ο κ. Θωμάς στην εισήγηση του για τον κανονισμό απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δ.Σ είπε:

«Αντί να προβληματιστείτε με αυτό που έγινε στο προηγούμενο συμβούλιο και φύγαμε από εδώ στις 2 η ώρα. Και γιατί έγινε αυτό Πρόεδρε; Διότι βάλατε δύο μείζονα θέματα μέσα στην ημερήσια διάταξη. Αντί να σας προβληματίσει η λάθος επιλογή σας και να πεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το αμέσως επόμενο το οποίο γίνεται μετά από 40 μέρες από το προηγούμενο, ας βάλω λιγότερα θέματα για να συζητηθούν πιο καλά, έρχεσαι εδώ τώρα να μου πεις τι κάναμε εμείς το 2011 το 2012. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς; Ή πως μπορούμε σήμερα να βελτιώσουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;

Για ένα νέο Πρόεδρο αυτό είναι το ζητούμενο… Όσο περνάει ο καιρός παύεις να είσαι νέος… Άρα λοιπόν η περίοδος χάριτος που θα την έχεις από εμάς αρκετό καιρό αρχίζει να λιγοστεύει. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρεί το ρόλο του εδώ. Κι εσείς, κι εμείς και όλοι».

Όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Πρόεδρος όπως επισημαίνουν και σύμβουλοι της συμπολίτευσης, να διαχειριστεί τις συνεδριάσεις στις 4:30 ώρες που συμφώνησαν άτυπα να γίνεται το συμβούλιο σύμφωνα με τον κανονισμό, αν ο ίδιος δεν εκτιμήσει το χρόνο που απαιτείται για να συζητηθούν τα θέματα και αν δεν καταφέρει να «επιβληθεί», υπηρετώντας το ρόλο του σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου...

Και αυτό, γιατί μπαίνουν πάρα πολλά θέματα για να συζητηθούν σε μία συνεδρίαση. Κάλλιστα θα μπορούσε ο κ. Ζέρβας να κάνει δύο συνεδριάσεις σεβόμενος και το ρόλο της αντιπολίτευσης που φέρνει τα θέματα, δεδομένου ότι όταν εξελέγη Πρόεδρος, δήλωνε Πρόεδρος και των 27 συμβούλων!

Να σημειωθεί, ότι στην τελευταία συνεδρίαση είχαν συζητηθεί τα 24 από τα 34 θέματα μέχρι τις 12 τη νύχτα. Και εκτός από την αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να συζητηθούν τα επόμενα θέματα σε επόμενη συνεδρίαση και οι κ.κ. Αναγνώστου και Δημάς από τη συμπολίτευση.

Έτσι, ο Πρόεδρος υποχρεώθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση στις 12 το βράδυ και να συμφωνήσει με την πρόταση του κ. Θωμά στην οποία είχαν συμφωνήσει από νωρίς και η κα Θαλασσινού και ο κ. Κέκης και οι οποίοι με τη στάση τους έδειχναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον κ. Ζέρβα ο οποίος μάλλον αρέσκεται στις πολύωρες συνεδριάσεις στις οποίες οι σύμβουλοι από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν να αποδώσουν, να συνεχίσει να διευθύνει με αυτό τον τρόπο το συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό δημοτικό συμβούλιο στην Εύβοια που τίθεται θέμα ωραρίου γιατί έφτασε να συνεδριάζει μέχρι και 8 ώρες! Γι’ αυτό το λόγο συζητήθηκε στο τελευταίο συμβούλιο και ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους συμβούλους να καταθέτουν τις προτάσεις τους (θα γίνει νέα ανάρτηση). Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης Άγγελος Μαργέλης (υπάρχει σχετική ανάρτηση).

Κάποιοι έκαναν λόγο για αδυναμία του Προέδρου να διευθύνει τις συνεδριάσεις. Ως αδυναμία προφανώς το εκλαμβάνουν κάποιοι όταν ο Πρόεδρος δε θέλει προφανώς να στερήσει το δικαίωμα του λόγου από κανέναν… Και κάπως έτσι όπως αναγνώρισε και ο ίδιος, χάνεται η μπάλα! Ή μήπως τελικά εννοούσαν ότι δεν αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος το χρόνο που απαιτείται για να συζητηθούν τα θέματα σε μία συνεδρίαση; Όπως και να χει όμως το αποτέλεσμα μετράει… Με το Δημήτρη Θωμά να παίρνει για ακόμα μία φορά τη ρεβάνς… Οσο και αν τελικά ο Πρόεδρος το προσπαθεί…

Ας μην ξεχνάμε ότι μία συνεδρίαση εξαρτάται και από την συμπεριφορά κυρίως των παρισταμένων συμβούλων, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς γίνονται συνεχώς εριστικοί, προκαλώντας και δημιουργώντας θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο παρατάξεων Μπουραντά-Θωμά!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 18:56

Σχετικά Άρθρα