Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μαστροκώστας πρότεινε το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος να γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Μηλακίου- Ποιες είναι οι προτάσεις του που ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο

Προετοιμασμένος και καλά διαβασμένος ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4 Μαρτίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας στη συζήτηση για το θέμα της ρύπανσης από τσιμεντοβιομηχανία στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου.

Ο κ. Μαστροκώστας, αφού αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στη περιοχή με το συγκεκριμένο θέμα να αποτελεί και απειλή για τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στο Μηλάκι έκανε 6 προτάσεις τις οποίες και κατέθεσε εγγράφως στη συνέχεια στο Προεδρείο κάνοντας αίτημα να έρθουν προς ψήφιση στο τέλος στο συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τις προτάσεις του κ. Μαστροκώστα και συμφώνησε με τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να σταθεί και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια.

Οι προτάσεις που έκανε ο κ. Μαστροκώστας είναι οι παρακάτω:

1) Να παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Μηλακίου και να γίνει έδρα του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος με μόνιμους μετρητικούς σταθμούς στη γύρω περιοχή.

2) Να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία που θα προκύπτουν από τις μετρήσεις.

3) Να ορίσουμε εκπρόσωπο του Δήμου στο Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος.

4) Να προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης αφού αποφασίσουμε από κοινού το Φορέα.

5) Να γίνει άμεσα επισκευή και αντικατάσταση φίλτρων όπου απαιτείται

6) Να κλείσουν οι υπαίθριες αποθήκες κάρβουνου και κλίτερ

egrafo

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 01:23

Σχετικά Άρθρα