Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βουλευτής Ν.Δ Σπύρος Πνευματικός για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ: «Υπάρχει κάθε πρόθεση η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να μη χάσει κανείς εργαζόμενος της δουλειά του»

«Υπάρχει κάθε πρόθεση η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να μη χάσει κανείς εργαζόμενος της δουλειά του», δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου, ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σπύρος Πνευματικός αναφερόμενος στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ δεν είναι καινούρια. Η κατάσταση αυτή “σέρνεται” χρόνια, με μεγάλα άλυτα ζητήματα, τα οποία δυστυχώς και οδήγησαν σε αδιέξοδο. Η σημασία της για την περιοχή είναι τεράστια και για αυτό καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του εφικτού, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση διάσωσής της. Βασικός στόχος είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας» δήλωσε ο κ. Πνευματικός και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη διοίκηση της εταιρείας για 5 χρόνια. Είχε όλο το χρόνο να ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωση της αλλά δεν το έκανε. Τα προβλήματα παρέμειναν και ενώ έψαχναν για ιδιώτη επενδυτή ποτέ δεν βρέθηκε.

Για να ενημερωθεί και ο κόσμος για την κατάσταση της εταιρείας, η ΛΑΡΚΟ έκλεισε τη χρήση του 2018 με αρνητική καθαρή θέση 308 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο κατά την 4ετία 2015-2018 έχει καταγράψει σωρευτικές ζημίες 148 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς τρίτους είναι πάνω από 500 εκ. ευρώ και υπάρχει πέναλτι κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Μια εταιρία με τόσο βαρύ φορτίο, όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί μια άσκηση εξαιρετικά δύσκολη. Κανείς δεν θέλει να πτωχεύσει η εταιρία αλλά να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή νικελίου και η εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος, μια δραστηριότητα σημαντική για την τοπική και εθνική οικονομία».¨

Σε ότι αφορά το μέλλον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον καθώς η τροπολογία δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και είναι αρκετοί εκείνοι που θέλουν λίγα χρόνια να βγουν στη σύνταξη ο κ. Πνευματικός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε πιθανή λύση προς όφελος τους.

«Η τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση του προσωπικού είναι το βασικό πλεονέκτημα και αυτό που θα βοηθήσει να διατηρήσει ο επενδυτής, αν όχι όλους, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Δεν είναι προς όφελος κανενός να πτωχεύσει η εταιρεία. Υπάρχει κάθε πρόθεση η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να μη χάσει κανείς εργαζόμενος της δουλειά του.

Θέλω να τονίσω ότι δεν βρήκα καμία δικαιολογία για να αποφύγω να μιλήσω για αυτό το τόσο δύσκολο και ευαίσθητο θέμα που αφορά τόσες οικογένειες αλλά και όλη την περιοχή μας. Είμαι εδώ να συζητήσουμε, π.χ. στο πλαίσιο σύσκεψης που πρότεινε ο δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων με το σωματείο και άλλους βουλευτές, και αν υπάρχουν εμπεριστατωμένες και βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις, να τις μεταφέρουμε στον αρμόδιο Υπουργό και φυσικά να ασκήσουμε πιέσεις προκειμένου να μην χάσει κανείς τη δουλειά του».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΠΥΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 16:00

Σχετικά Άρθρα