Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καρύστου Μαρία Βερούχη: Μεγάλο στοίχημα φέτος για το Δήμο Καρύστου ο εσωτερικός τουρισμός…

Η αεικίνητη Μαρία Βερούχη είναι η νέα Αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Δήμο της Καρύστου. Με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου από την περασμένη εβδομάδα η Μαρία Βερούχη ανέλαβε από τα πιο δύσκολα καθήκοντα σε ένα κατεξοχήν τουριστικό δήμο τον οποίο όμως αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υπηρετήσει τόσο από τη θέση της Τοπικής Προέδρου Καρύστου σε ότι αφορά την Αυτοδιοίκηση αλλά και από τη θέση του Προέδρου της μεγαλύτερης ένωσης επαγγελματιών Καρύστου την οποία υπηρετεί επάξια επι σειρά ετών.

Η ίδια ασχολείται επίσης τα τελευταία χρόνια με το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Καρύστου το οποίο στήθηκε επι των ημερών της και το οποίο αποτέλεσε «ανάσα» για πολλές οικογένειες της περιοχής. Το κοινωνικό έργο της Μαρίας Βερούχη και η προσφορά της μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια σε ένα δήμο που τον γνωρίζει πολύ καλά. Ασχολήθηκε και με θέματα υγείας κ.α.

Το μεγάλο στοίχημα για την ίδια αλλά και για τον δήμαρχο που της εμπιστεύθηκε ένα σημαντικό ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι στο δήμο, μεγάλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια τουριστικών καταλυμάτων, ενώ έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου.

«Ο Λευτέρης ο Ραβιόλος είναι πάντα ο άνθρωπος των εκπλήξεων και γι’ αυτό είμαστε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, γιατί μας εκπλήσσει ευχάριστα καθημερινά. Έκανε πάλι την έκπληξη και τον ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη την Πέμπτη 28 Μαΐου το πρωί.

Η κα Βερούχη ανέφερε σχετικά με την ανάληψη των νέων της καθηκόντων: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι, έχοντας ως αρχή μας τις ενέργειες του δημάρχου Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Προσπαθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε ως δήμος να προωθήσουμε πάρα πολύ τον εσωτερικό τουρισμό με όλη αυτή την κατάσταση που προέκυψε τους τελευταίους μήνες ».

Η Αντιδήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία την Κάρυστο τη βρήκε έτοιμη» είπε η κα Βερούχη και συνέχισε: «Αλλά οι επιχειρηματίες έχουν προβλήματα τα οποία θα πρέπει μαζί με το δήμο να λυθούν. Ο δήμος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την προβολή του τόπου σε όλα τα μέσα. Να προσελκύσουμε με διάφορους τρόπους τον εσωτερικό τουρισμό. Κληθήκαμε προχτές από το Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου που είχε καλέσει και τους επιχειρηματίες και τους Συλλόγους της περιοχής, όπου αναπτύξαμε πάρα πολλές ιδέες. Αυτές όλες πήγαν στο δήμαρχο και ο δήμαρχος έχει ένα πρόγραμμα στο μυαλό του το οποίο θα υλοποιήσει. Θα συμπεριλάβει και κάποιες από αυτές, όπου όμως και εμείς σαν φορείς και σαν επαγγελματίες είπαμε ότι θα κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και οι επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με το δήμο».

Η κα Βερούχη ανέφερε στη συνέχεια ότι στο δήμο Καρύστου υπάρχουν πολύ ωραία καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας, εμπορικά, τουριστικά. «Οι επαγγελματίες έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους αυτούς τους δύο μήνες. Παρόλα όσα συνέβησαν έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουν φτιάξει ακόμα καλύτερα τα μαγαζιά τους. Ανοίγοντας, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Η Κάρυστος φημίζεται για τις παραλίες της από τον Αλμυροπόταμο μέχρι το Κάβο Ντόρο κ.α».

Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι ο κόσμος μπορεί να κάνει τις διακοπές του με ασφάλεια στην Καρυστία. «Δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορονοϊού στο δήμο μας. Είναι ασφαλής ο δήμος μας γιατί έχουμε ένα πλήρως επανδρωμένο Νοσοκομείο που λειτουργεί άψογα. Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά» είπε η κα Βερούχη και συνέχισε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε και εκδηλώσεις και κάποιες άλλες προωθητικές ενέργειες. Περιμένουμε όλη τη Χαλκίδα στην Κάρυστο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΡΟΥΧΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90m

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 23:26

Σχετικά Άρθρα