Τελευταία Νέα

Η ΔΕΥΑΚΑ ενημερώνει για τα προβλήματα υδροδότησης στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΚΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ) ενημερώνει τους Δημότες της περιοχής Κύμης, αλλά και τους δημότες όλου του δήμου για τα προβλήματα που υπάρχουν στην υδροδότηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δίκτυα όλων των πρώην δήμων ήταν και είναι πολύ παλαιά και δεν έχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη αντικατάσταση τους

Οι μικρότεροι πρώην Δήμοι , Κονιστρών,Αυλώνος, και Δυστίων είχαν φροντίσει περισσότερο τα δίκτυά τους και οι βλάβες είναι λιγότερες.

Οι μεγαλύτεροι Δήμοι ,Κύμης και Αλιβερίου οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη έκταση, παρουσιάζουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Τον Σεπτέμβριο 2009 έγινε μεγάλη πλημμύρα, η οποία επηρέασε από το δήμο Κύμης, το Μετόχι περισσότερο από τις άλλες περιοχές.

Από την Περιφέρεια διατέθηκαν 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών..

Από αυτό το ποσόν διατέθηκαν 350 χιλ. ευρώ για την δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της Κύμης , αλλά από το 2009 μέχρι το 2014 δεν αξιοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα,για έργα αντικατάστασης των δικτύων και για την αυτονόμηση του δικτύου προς την Κύμη, το οποίο σήμερα περνά πρώτα από τα χωριά Βίταλο, Ανδρονιάνοι κ.α

Αφού πέρασαν πέντε χρόνια και τα χρήματα δεν αξιοποιήθηκαν, η Περιφέρεια τα πήρε πίσω κι τα αξιοποίησε σε άλλες ανάγκες.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, να αντιμετωπιστούν κάποια από τα μεγάλα προβλήματα του δικτύου που ξεκινά από την περιοχή των Μανικίων και φθάνει στην Κύμη.

Τα δίκτυα αυτά έχουν«ζωή» 50 χρόνων και είναι λογικό να παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες και γι’αυτό μένει η περιοχή χωρίς νερό.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα και ιδιαίτερα το απαρχαιωμένο δίκτυοστην περιοχή της Κύμης που εμφανίζει συνεχώς βλάβες

Παρόλα αυτά έχουν αντικατασταθεί διάφορα μικρά τμήματα, τα οποία δεν επαρκούν για να λυθεί το πρόβλημα και να σταματήσουν οι βλάβες.

Αυτή την περίοδο εκπονείται μελέτη με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων κυρίως στην περιοχή της Κύμης αλλά και σε όσες περιοχές του δήμου υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα.

Το πρόγραμμα στο οποίο θα υποβληθούν οι μελέτες είναι το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και λέγεται «Αντώνης Τρίτσης».

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης για τα θέματα ύδρευσης είναι 300.000.000 ευρώ και οι προτάσεις κατατίθενται μέχρι 31/12/2020.

Επομένως, όπως επισημαίνει η ΔΕΥΑΚΑ έχουμε άλλη μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να λυθεί συνολικά το πρόβλημα της ύδρευσης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί αυτήν την περίοδο σε όλο το Δήμο.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΔΕΥΑΚΑ ενημερώνει ότι η μεγάλη εκκρεμότητα του Φράγματος των Μανικίων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Προχωρά η επικαιροποίηση των παλαιών μελετών από την Περιφέρεια και η μεγάλη περίοδος της ακινησίας του θέματος είναι περίπου βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ανήκει στο παρελθόν .

Τέλος, ζητά συγνώμη από τους δημότες Κύμης-Αλιβερίου και τους επισκέπτες, αφού παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚΑ, δυστυχώς, δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

                                       

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr