Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σίμος Κεδίκογλου: «Αγώνας ζωής για τους νεφροπαθείς της Εύβοιας η σύσταση Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Β. Εύβοια και Κάρυστο»- Στον Υφυπουργό Υγείας την Πέμπτη με το Ραβιόλο

Την αναγκαιότητα σύστασης Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Β. Εύβοια και Κάρυστο τόνισε σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, στην οποία θα συμμετέχει εκτός από τον κ. Κεδίκογλου που πήρε την πρωτοβουλία να γίνει, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καρύστου Τάσος Μίχας, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

«Ο αριθμός των νεφροπαθών δυστυχώς αυξάνεται διαρκώς» είπε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:

«Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα για τους νεφροπαθείς της Καρύστου ήταν λίγο πάνω από τους 30. Σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 50. Το λέω αυτό γιατί έχει σημασία. Στοιχίζει περισσότερο η μεταφορά των νεφροπαθών αν είναι άνω 33ων-34ων από ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Είχαμε όπως σωστά είπατε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά γιατί υπήρχε η προοπτική δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος. Όμως, προέκυψε η πανδημία και οι πόροι που σκόπευε να διαθέσει το Ίδρυμα Νιάρχος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο κατευθύνθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γνωρίζετε ότι το Ίδρυμα έχει προσφέρει πάρα πολλά στην καταπολέμηση του κορωνοϊου.

Όμως, αυτό για την Κάρυστο ήταν δυστυχές γιατί είχαμε φτάσει πραγματικά πάρα πολύ κοντά. Είμαστε σε μία διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό το Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τον οποίο έχουμε σύσκεψη αύριο με τον δήμαρχο, το Διοικητική του Νοσοκομείου και Υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί ο δήμος προτίθεται να καλύψει το κόστος για την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού.»

Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα αυτό ξεπερνάει το 1.000.000€. Υπάρχει η πρόθεση από το Δήμο να καλύψει το ποσό. Και έτσι θα μπορέσει να υλοποιηθεί άμεσα. Ένα θέμα που θα συζητηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά και με τη στελέχωση της Μονάδας στην αυριανή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας.

Ο κ. Κεδίκογλου εκτός από την Κάρυστο, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Β. Εύβοια όπου δεν υπάρχει Νοσοκομείο και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

«Ο νόμος λέει ότι σε απόσταση 20 χλμ θα πρέπει να υπάρχει νοσοκομείο. Σε ότι αφορά τη Β. Εύβοια που επίσης ο αριθμός των νεφροπαθών αυξάνεται, γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρχουν οι ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας, για την αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης ενός νεφροπαθούς».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΕΦΡΟΥ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ ΚΑΙ Β. ΕΥΒΟΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Σ ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:28