bannernew6

Τελευταία Νέα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η κα Μπάτσα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο –Η ανατροπή ήρθε στο παρά πέντε παρά τις «ευλογίες» της Θαλασσινού…

Και όλα έδειχναν από την αρχή να είναι έτσι που θα φέρουν την ανατροπή σε μία απόφαση σταθμό για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε ως πρώτο θέμα, ο ορισμός των δικηγόρων, για τη δίκη που ο δήμος είναι αντίδικος με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων Δημήτρη Θωμά.

Η ώρα που θα κάτσει στο εδώλιο ο τέως δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000€ επι θητείας του, στο δήμο, έφτασε. Με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει οριστεί για την Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Θωμάς έχει ήδη τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λίγους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, ενώ σε δίκη παραπέμπεται με Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών, μετά τον έλεγχο που έγινε στο δήμο μετά το 2014. Με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου το βράδυ της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων κλήθηκαν να αποφασίσουν για τον ορισμό των δικηγόρων που θα εκπροσωπήσουν το δήμο ως αντίδικο του κ. Θωμά, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, ως οφείλουν να κάνουν ως αυτοδιοικητικοί.

Κι ενώ ήταν όλοι σύμφωνοι ως προς τον ορισμό των δικηγόρων, η αντιπολιτευτική διάθεση τόσο της κας Μπάτσα επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων» όσο και της κας Θαλασσινού επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους» και του κ. Γλυκού, σκόνταψε στον αριθμό των δικηγόρων που θα πρέπει να οριστούν και τα χρήματα που θα δαπανηθούν. Μάλιστα, έσπευσαν να κάνουν σύγκριση με άλλη δικαστική υπόθεση, αναφερόμενοι στην υπόθεση της κας Καράπα.

Ο προβληματισμός τους εμφανής. Γιατί να οριστεί δικηγόρος και από την Αθήνα πλην των κ. Νίκου Ζέρβα και Δημήτρη Ανδρέου… Την ώρα, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστό ότι την υπερασπιστική γραμμή του κ. Θωμά την έχει αναλάβει μεγάλο δικηγορικό γραφείο εκτός Χαλκίδας.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Λαϊκή Συσπείρωση(Κέκης-Καρτελιας). Η παράταξη της κας Θαλασσινού είχε συνταχθεί με τα όσα είπε η κα Μπάτσα και ο Θανάσης Μπουραντάς προσπαθούσε να τους δώσει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση με αρκετούς κατηγορούμενους και ο δήμος οφείλει με κάθε τρόπο να προασπίσει τα συμφέροντα του.

Και θα έλεγε κανείς ότι όλα κυλούσαν ομαλά. Καθώς όση ώρα συζητούσαν το θέμα, ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία. Απουσίαζε λόγω προσωπικού κολλήματος ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου. Με την κα Μπάτσα, έχοντας στο πλευρό της και την κα Θαλασσινού με τον κ. Γλυκό, να θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα ψηφιστεί το θέμα που είχε έρθει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Και η ανατροπή ήρθε στο πάρα πέντε! Με μία κίνηση «ματ» του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ζέρβα, ο οποίος εξαίρεσε την κα Μπάτσα από την ψηφοφορία με βάση τα όσα ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον οποίο, δεν μπορούσε να συμμετέχει σε θέμα που αφορά συγγενικό της πρόσωπο και να ψηφίσει. Κάτι που την ευθύνη έχει αποκλειστικά η κα Μπάτσα. Όφειλε η ίδια να ζητήσει να εξαιρεθεί ενώ μετά από όλο αυτό και τη συμμετοχή της στις Επιτροπές την ίδια μέρα για το ίδιο θέμα κινδυνεύει ακόμα και με αργία αν γίνει καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το ίδιο είχε κάνει και σε μία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚΑ ο κ. Θωμάς πριν τεθεί σε αργία για άλλο θέμα, ενώ γνώριζε ότι βάση νόμου δεν έπρεπε να συμμετέχει. Συνεπώς, τώρα η κα Μπάτσα δε γνώριζε;

Η κίνηση του Προέδρου αυτή, «πυροδότησε» εκ νέου τη συνεδρίαση η οποία διεκόπη για λίγο. Ο Πρόεδρος εμμένοντας στη στάση του, επικοινωνώντας όπως είπε και με νομικούς εκτός του δήμου επιβεβαίωσε πολλάκις ότι η κα Μπατσα θα έπρεπε να απέχει από την ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα η κα Μπάτσα, κάνοντας για ακόμα μία φορά τα δικά της και κουνώντας το δάχτυλο στον κ. Ζέρβα, όπως συνηθίζει να κάνει όταν ζορίζεται, του είπε ότι θα τον πάει στην Αποκεντρωμένη. Προσπαθώντας από την άλλη να πείσει, ότι το σώμα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετέχει η ίδια ή όχι στην ψηφοφορία. Μάλιστα με δική της πρωτοβουλία ζητούσε από το σώμα να αποφασίσει αγνοώντας προφανώς την παρουσία του Προέδρου!

Ο Πρόεδρος, αρκετά ψύχραιμος και συνάμα διαλλακτικός για ακόμα μία φορά, άφησε την κα Μπάτσα να πει αυτά που ήθελε με το ύφος «χιλίων καρδιναλίων» απέναντι στους συμβούλους. Αν και θα μπορούσε να την αποβάλει από την αίθουσα. Στο τέλος, επίσης με όση ευγένεια περισσεύει για κάποιον που φέρεται με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι η απόφαση του ισχύει. Με αποτέλεσμα με τη δική του διπλή ψήφο να περάσει το θέμα.

Και αναρωτιέται κανείς αν η κα Μπάτσα γνώριζε ως έμπειρη αυτοδιοικητικός, πάνω από 15 χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, τι προβλέπει ο Νόμος για τις υποθέσεις συγγενών δημοτικών συμβούλων που έρχονται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο… Εκτός να πίστεψε ότι θα μπορούσε να «πιάσει στον ύπνο» τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που για ακόμα μία φορά διασφάλισε τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr