bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM: «Έχουν δρομολογηθεί πάρα πολλά έργα για την Κύμη αλλά δυστυχώς για διάφορους λόγους κωλυσιεργούν»

Στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη μίλησε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάληψη του Λυκείου της Κύμης και στην άριστη συνεργασία που είχε με τα παιδιά, με τα οποία μίλησε την περ. Παρασκευή το απόγευμα και έληξαν το θέμα ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που αφορούσαν παρεμβάσεις του δήμου.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μίλησε για όσα έχουν δρομολογηθεί για την Δ.Ε της Κύμης, αυτά που είναι σε εξέλιξη και κωλυσιεργούν για διάφορους λόγους και εκείνα τα οποία δρομολογούνται. Επισημαίνει ότι η Κύμη θέλει πολλή δουλειά ακόμα ενώ αναφερόμενος στα γύρω χωριά είναι ευχαριστημένος από τις παρεμβάσεις που γίνονται ως τώρα.

Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Κύμη και τη Δ.Ε της Κύμης. Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν δρομολογηθεί πάρα πολλά έργα για την Κύμη, αλλά δυστυχώς όπως είπε κωλυσιεργούν.

«Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο, ακόμα να μην έχουν εκτελεστεί τα έργα από τις πλημμύρες το 2017 ή από τις χιονοπτώσεις ή από το Ζορμπά» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε: «Για τα οποία κατά κύριο λόγο δε φταίει ο δήμος. Γιατί δόθηκε η δουλειά σε ανάδοχο, αλλά κανένας δεν το ολοκλήρωσε. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει τρίτος ανάδοχος και υπάρχει δέσμευση ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουνε. Αφορά αποκαταστάσεις δρόμων, πλατείες, τοιχία κλπ. Ευελπιστώ ότι επειδή μιλάμε για μία σοβαρή εταιρία αυτή που ανέλαβε τώρα, ότι θα ολοκληρώσει το έργο.

Επίσης, υπάρχουν από το ΖΟΡΜΠΑ άλλες 200.000€ που είναι και αυτές να εκτελεσθούν που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του δρόμου που έχει υποστεί καθίζηση, το δρόμο Κύμη-Ενορία. Μέσα σε αυτή την εργολαβία υπάρχουν ασφαλτοστρώσεις για Οξύλιθο, Βίταλο, Μαλετιάνους, Πύργο. Υπάρχουν πάρα πολλά σε εκκρεμότητα. Δυστυχώς, είτε η έλλειψη προσωπικού ή λόγω γραφειοκρατίας γίνονται αιτία να κωλυσιεργούν όλα αυτά τα θέματα. Και στον κόσμο φαίνεται ότι δεν προσπαθούμε και ότι δεν γίνεται κάτι».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κύμης, για τις οποίες έχει δεχθεί πολλές φορές τα πυρά από την μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.

«Ένα από τα αιτήματα που είχαν τα παιδιά με την κατάληψη ήταν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θέλω να υποθέσω ότι κάτι είναι υποκινούμενο διότι επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί σε αυτά τα κομμάτια. Τις επόμενες 10 μέρες ξεκινάει η κατασκευή στον προαύλιο χώρο για το βόλεϊ.

Σήμερα, η δέσμευση που έχω από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, γίνεται η Τεχνική Έκθεση ώστε να φύγει ο φάκελος του Υπουργείου. Αυτά που συζητούσαμε στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Αυγενάκη. Θα γίνει ένα σκάμμα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τελειώνει και η μελέτη για το γήπεδο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Δήμαρχο Καρύστου τον Λευτέρη Ραβιόλο που είχε κάνει μελέτη για χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό για ένα γήπεδο. Με βοήθησε πολύ να ολοκληρωθεί η μελέτη για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, ώστε να μπορεί να κατατεθεί μέχρι τέλος χρόνου στο πρόγραμμα Τρίτσης».

Σε ότι αφορά το ιστορικό κλειστό γήπεδο της Κύμης που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία, ο Αλέξανδρος Θεοδώρου επεσήμανε ότι είναι σε επαφή με κάποιους επιχειρηματίες.

«Θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του υπάρχοντος γηπέδου. Θα γίνει ολοκληρωμένη μελέτη την οποία θεωρώ ότι άμεσα θα έχουμε στα χέρια μας για να προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση. Έχω τη δέσμευση της Περιφέρειας.. Το έγγραφο έτυχε να έρθει σήμερα από την Περιφέρεια που αναφέρει ότι μετά την κατάθεση της μελέτης, η Περιφέρεια θα συνδράμει στο έργο. Προχωράμε στη μελέτη… » είπε ο κ. Θεοδώρου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών. Σε ότι αφορά την καθαριότητα όπως είπε ο κ. Θεοδώρου είναι πάρα πολύ καλά. Έχουν τοποθετηθεί και επιπλέον πράσινοι κάδοι όπως και κάδοι ανακύκλωσης. Για τους κάδους ανακύκλωσης ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι θα δρομολογήσουν να γίνεται η αποκομιδή, σε πιο τακτά διαστήματα. «Με την κοινωφελή εργασία έχουμε προσωπικό καθημερινά» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ποια είναι τα αιτήματα των δημοτών που φτάνουν καθημερινά στο γραφείο του ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι λείπει κάτι μεγάλο για την Κύμη.

«Θεωρώ ότι η Κύμη πονάει πάρα πολύ σε πολλά πράγματα. Ένα μεγάλο έργο είναι το σχολείο το οποίο έχει εργολάβο. Επειδή είναι έργο πάνω από 1.000.000€, συντάχθηκε επιτροπή η οποία έχει υπογράψει. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι. Έχει παρθεί απόφαση και από την Οικονομική Επιτροπή. Ευελπιστώ εντός του 2020 να ξεκινήσει».

Σε ότι αφορά το δρόμο Πλατάνα-Στόμιο, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από τα Υπουργεία, έργο που θα γίνει από την Περιφέρεια, το οποίο έχει εργολάβο αλλά αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Είναι στον προ συμβατικό έλεγχο. Σε ότι αφορά την Πλατάνα έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια ότι σύντομα θα γίνει και αυτό.

«Έχει ολοκληρωθεί η αγροτική οδοποιία σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει συνεργασία με όλους τους Προέδρους. Καθημερινά γίνονται πράγματα στα χωριά» είπε ο κ. Θεοδώρου επισημαίνοντας ότι θα ολοκληρωθούν παρεμβάσεις με τη νέα χρονιά και με τις νέες πιστώσεις θα ολοκληρωθεί και η αγροτική οδοποιία. Έχει σταλεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων το αντίστοιχο έγγραφο για να γίνουν οι εργασίες σε συνεργασία με την Περιφέρεια αρμοδιότητας της οποίας είναι ο καθαρισμός ρεμάτων και ποταμών.

«Έχουμε μετρήσει αυτή τη στιγμή επειδή είναι ακόμα ένα πρόγραμμα που τρέχει και θα χρησιμοποιηθεί από εκεί περίπου στις 600.000€ , μελέτη για αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας που έχουν μπει πολλά χωριά» είπε ο αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Την ίδια ώρα η Κύμη μέσα θέλει πάρα πολλή δουλειά».

Σε ότι αφορά τις παιδικές χαρές της Κύμης και της Παραλίας ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι αυτές οι δύο, θα ξαναενταχθούν. Αναφέρθηκε στη δημοπράτηση της μίας που είναι στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και η άλλη που είχε γίνει με αρκετά λάθη, είναι στο leader και θα αποκατασταθεί πλήρως.

Το βάρος πέφτει στην καθημερινότητα. Σε ότι αφορά τις λάμπες αντικαθίστανται συνεχώς και σε ότι αφορά το νερό που η Κύμη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα είπε ότι τις επόμενες μέρες θα πάνε σε γεωτρήσεις, οι οποίες πέρασαν και από το συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ, για την αυτονόμηση της Κύμης.

«Εχει ήδη γίνει καταγραφή του δικτύου, ώστε από τους Ανδρονιάνους και μετά η Κύμη να μην περνάει το νερό μέσα από τα χωριά και να έρχεται απευθείας στην Κύμη. Γίνονται προσπάθειες…Θα πάμε σε αποκαταστάσεις δικτύων από τους Ανδρονιάνους όπως είχαμε κάνει και φέτος. Σε σχέση με πέρυσι ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα φέτος. Μετά τις γεωτρήσεις θα κοιτάξουμε να ενταχθούν όλα ως πρόταση στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης Αντώνης Τρίτσης. Ο φάκελος θα υποβληθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Προχωράει και η πάγια εντολή των Προέδρων. Να σημειωθεί ότι επι των ημερών μας όλοι οι Πρόεδροι πληρώνονται».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 17:03

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr