Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Ψαθάς: «Ευχαριστώ το Υπουργείο Υποδομών για την ανταπόκριση- Συνεχίζουμε τα 3 μεγάλα έργα στο δήμο και με παρεμβάσεις στον Μεσσάπιο»

Ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς από το Υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο ίδιος αναφορικά με τις αποκαταστάσεις στο δήμο, μετά τη φονική κακοκαιρία τον Αύγουστο αλλά και για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στον κόσμο που επλήγη. Καθώς, όπως είπε, έχουν αποζημιωθεί σχεδόν όλοι οι πληγέντες. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στον 55χρονο μόνιμο κάτοικο Ψαχνών που βρέθηκε χτες θετικός στο τεστ για τον Κορονωϊό. Ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να φοράει ο κόσμος τις μάσκες και να τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον covid 19.

«Λειτούργησε υποδειγματικά ο 55χρονος που είναι μόνιμος κάτοικος Ψαχνών. Θα παρακαλέσω τον κόσμο να φοράει τη μάσκα γιατί δεν είναι καθόλου ευχάριστο να πληρώνουμε 150 ευρώ σε πρόστιμα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία το Κέντρο Υγείας ψαχνών και τον κ. Φωτόπουλο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία το καλοκαίρι.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών και τους υπαλλήλους του δήμου, που γίνεται μια εξαιρετική δουλειά. Αυτή την ώρα έχουν καταβληθεί σε 980 δικαιούχους κοντά στους 1000, αποζημιώσεις για πρώτη κατοικία , δεύτερη κατοικία και βοηθητικούς χώρους όχι αποθήκες, υπάρχει μια διαφορά. Έχουν καταβληθεί 390 περίπου των 600ευρώ και έχουμε μπει στη διαδικασία να καταβάλουμε τις οικοσκευές. Έχουμε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι μία «ασπιρίνη» για τον κόσμο που έχει υποστεί ζημιές. Έχουμε ακόμα 30 εκκρεμότητες.

Σε ότι αφορά τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές ο δήμαρχος δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα προχωρά στον καθαρισμό του ποταμού Μεσσάπιου στον οποίο θα γίνουν και κάποιες βασικές παρεμβάσεις σε σημεία που είχαν πρόβλημα.

«Έχουν γίνει παρεμβάσεις εναέρια στο νερό και δεν αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Συνεχίζουμε τα 3 μεγάλα έργα στο δήμο προϋπολογισμού 4.000.000€ τα δύο και 2.000.000€ το τρίτο. Προχωράει το έργο για το νερό, Ψαχνά –Καστέλλα –Τριάδα. Υπάρχουν συνεργεία που εργάζονται αυτή την ώρα και προχωράμε στους Καθενούς. Στη συνέχεια, το έργο Ψαχνά Καστέλλα για τη μεταφορά των λυμάτων. Και τα εσωτερικά δίκτυα μαζί με τις συνδέσεις προχωράνε κανονικά» είπε ο κ. Ψαθάς και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτά τα 5.000.000€ στην τοπική οικονομία πέφτουν. Σε σχέση με τις ζημιές, ο κόσμος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και τα χρήματα σίγουρα δε φτάνουν».

Σχετικά Άρθρα