Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντώνης Κορόζης: «Με το ΟΧΙ τα δάνεια θα συνεχίσουν να είναι σε ευρώ και θα υπάρξει υφαρπαγή όλης της περιουσίας των Ελλήνων» -Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο ευρώ!

Υπέρμαχος του «ΝΑΙ» και μέλος της Ομάδας υπέρ του ΝΑΙ τάσσεται ο μηχανικός Αντώνης Κορόζης ο οποίος σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMκαι στην Έφη Ντίνη την Τετάρτη 1 Ιουλίου, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους θα στηρίξει το ΝΑΙ και τι σημαίνει γι αυτούς που θα το στηρίξουν. «Έχει προκηρυχτεί ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι ασαφές προς την διατύπωση του και στρεβλό προς αυτό το οποίο καταλαβαίνει ο κόσμος στο ερώτημα» είπε ο κ. Κορόζης και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται εκτός προγράμματος. Η Κυβέρνηση στην καλύτερη ζητάει ένα τρίτο πρόγραμμα, ένα τρίτο μνημόνιο. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα έπρεπε σαν Χώρα να αποφύγουμε μία άσκοπη και διχαστική ταλαιπωρία με κινδύνους προφανείς για την κοινωνική μας συνοχή. Κανείς δεν αμφισβητεί και δεν μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό της άλλης πλευράς. Είναι θεμιτό να γίνουν συζητήσεις και από τη μία και από την άλλη πλευρά» είπε ο κ. Κορόζης αναφέροντας ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αποφασίσει μέσα σε μία εβδομάδα με τα δημοψήφισμα που του θέτει η Κυβέρνηση και η όλη κατάσταση θα εξελιχτεί σε ένα άλλο διακυβευμα: Μένουμε Ευρώπη ή φεύγουμε από την Ευρώπη και ευρώ διότι και τα δύο είναι συνδεδεμένα.

«Πρώτα απ όλα λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Είμαστε έλληνες πατριώτες οι οποίοι αντιλαμβανόμαστε το ζωτικό χώρο επιβίωσης του εθνικού μας συνόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ανήκουμε ούτε στα Βαλκάνια ούτε στη Μέση Ανατολή, ούτε στον Τρίτο Κόσμο. Η Ελλάδα είναι η Χώρα που γέννησε τις Ευρωπαϊκές αξίες και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Επίσης είμαστε Έλληνες λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Το ΝΑΙ δεν ταυτίζεται ούτε με τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που και αυτές είναι επαίσχυντες και θα φέρουν νέο μνημόνιο και νέες στερήσεις στον ελληνικό λαό ούτε με τις προτάσεις των Θεσμών» είπε ο κ. Κορόζης και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του υιοθέτησε την αποτυχημένη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δε δικαιούται να θέτει διλληματικές καταστάσεις και μάλιστα στρεβλωμένες στο περιεχόμενο της ερώτησης όταν η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα δίκαια.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι παιδικά παιχνίδια μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει την επόμενη βδομάδα. Εδώ δεν πρέπει κανένας να λέει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μαγικές λύσεις έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε που φτάσαμε. Μπορεί να μην έφερε την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο την εξουσία που χειροτέρεψε τα πράγματα» είπε ο κ. Κορόζης και συνέχισε: «Είμαστε υπέρ της Εθνικής αξιοπρέπειας!»

Ο κ. Κορόζης μίλησε και για το τι σημαίνει η επιστροφή της Χώρας στη δραχμή. «Αυτό που θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή θα είναι η υποτίμηση κάθε αξιακού περιουσιακού στοιχείου των ελλήνων και η επιστροφή όλων και η επιστροφή της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί στα χέρια των ολίγων που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Και αυτό θα γίνει από μία αριστερή Κυβέρνηση;» είπε ο κ. Κορόζης.

Σε ότι αφορά στα δάνεια που χρεωστάνε οι έλληνες στις τράπεζες ο κ. Κορόζης επισημαίνει: «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εκχωρήσει τα δάνεια τους αξίας 150δις στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Τα έχουν εκχωρήσει για να πάρουν τη ρευστότητα την οποία είχαν ανάγκη. Τα δάνεια θα συνεχίσουν να είναι σε ευρώ, θα είναι πολλαπλάσιας αξίας και θα υπάρξει υφαρπαγή όλης της περιουσίας των Ελλήνων. Η υφαρπαγή που έλεγε σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι γίνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ, τώρα θα ολοκληρωθεί.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 18:14