bannernew5

Τελευταία Νέα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Αποδυναμώνεται η παράταξη Γουρνή μετά την ανεξαρτητοποίηση σήμερα του Αντώνη Τερζάκη – Χάνει 4 δημοτικούς και 2 τοπικούς συμβούλους

Σαν κεραυνός εν αιθρία πέφτουν, οι ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του Νίκου Γουρνή στο Δήμο της Ερέτριας. Σήμερα το πρωί ανεξαρτητοποιήθηκε ακόμα ένας δημοτικός σύμβουλος ο τέταρτος κατά σειρά. Πρόκειται για τον Αντώνη Τερζάκη ο οποίος ακολούθησε την πεπατημένη των συναδέλφων του Βαγγέλη Τσώκου, Ηλία Δασκαλάκη και Ιωάννη Κουμπιά. Μαζί με τις ανεξαρτητοποιήσεις όμως των δημοτικών συμβούλων έρχονται να προστεθούν και οι ανεξαρτητοποιήσεις Τοπικών συμβούλων της Ερέτριας. Του Αντιπροέδρου Δημήτρη Αλεξανδρή και του Κωνσταντίνου Μπέτσια.

Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά την ανεξαρτητοποίηση των τριών δημοτικών συμβούλων ήταν κάτι που συζητείτο από το καλοκαίρι. Είχαν ήδη ξεκινήσει οι τρυγμοί στο εσωτερικό της παράταξης με τον επικεφαλής να δηλώνει αδιάφορος ως προς αυτό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες όχι μόνο δεν προσπάθησε να σώσει τη κατάσταση αλλά ο ίδιος δήλωνε πως αν δεν ανεξαρτητοποιηθούν θα τους διέγραφε. Σε ότι αφορά όμως την παραίτηση του κ. Τερζάκη τα πράγματα φαίνεται πως δυσκολεύουν την κατάσταση καθώς περιορίζεται η δυναμική του κ. Γουρνή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τους επτά εκλεγμένους συμβούλους αποχώρησαν από το συνδυασμό του οι τέσσερεις. Μένει με τρεις συν τον εαυτό του. Λιγότερους και από το συνδυασμό της κας Αλημπατε που μετρά 6 δημοτικούς συμβούλους και μέσα στο συμβούλιο πλέον θα διαδραματίσει το ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης κατ’ ουσίαν. Το τυπικό της διαδικασίας προβλέπει ότι στα χαρτιά παραμένει μείζονα αντιπολίτευση η παράταξη του κ. Γουρνή.

Προκύπτει όμως ακόμα ένα θέμα σε ότι αφορά την ανεξαρτητοποίηση του Βαγγέλη Τσώκου, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ και πρέπει να αντικατασταθεί με το Δ.Σ να συνεδριάζει την πρώτη Κυριακή μετά την πρωτοκόλληση της ανεξαρτητοποίησης του για να εκλέξει τον διάδοχο που δεν αποκλείεται να προταθεί από τον κ. Γουρνή για τη θέση του κ. Τσώκου ο κ. Πετρογιάννης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσώκος που από δω και στο εξής θα παίξει έναν πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο στα δρώμενα του Δ.Σ καθώς τη γραμμή που χάραξε ακολουθούν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι του κ. Γουρνή και που χρήζει της εκτίμησης και των συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Ο ίδιος στους λόγους ανεξαρτητοποίησης του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συνείδηση του δεν του επιτρέπει να στηρίζει πολιτικές επιλογές αντίθετες με το όραμα του για το ΄Δήμο. «Δηλώνω με λύπη ότι οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ως παράταξη όχι μόνο παραμένουν ανεκπλήρωτες αλλά και έχουν αθετηθεί όπως η έννοια της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσώκος και συνεχίζει:

«Από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου προς τη σωστή κατεύθυνση. Να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική. Να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών».

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ερέτριας «Ένας Δήμος –‘Ένα Μέλλον» Νίκος Γουρνής με αφορμή τις τρεις πρώτες ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων και των 2 τοπικών μέσω δελτίου τύπου δήλωνε:

«Με μεγάλη ανακούφιση, αποδεχόμαστε την ανεξαρτητοποίηση των κ. Τσώκου Ευάγγελου, Δασκαλάκη Ηλία και Κουμπιά Ιωάννη, οι οποίοι εξ αρχής έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός παράταξης, εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα. Στην συνείδηση της παράταξή μας άλλωστε, ήταν διαγραμμένοι από την στιγμή που καταψήφισαν την κατασκευή μαρίνας στην Ερέτρια και δεν συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας να μην γίνει προσφυγικό κέντρο το (Grand Bleu) και να μην έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο Δήμο μας. Έστω και καθυστερημένα έκαναν αυτό που τους καλέσαμε να κάνουν από 1η Ιουνίου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 13:46

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr