Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Τουλιάς: Δύο κρούσματα στην Εύβοια – Δυο γυναίκες σε Αυλίδα και Κύμη αντίστοιχα- Αλλαγές στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην εκπομπή «τάδε εφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm βγήκε σήμερα το πρωί ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα υγείας, Ανδρέας Τοουλιάς. Ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια επισημαίνοντας ότι ο αριθμός παρουσιάζει πτώση. Παράλληλα μίλησε και για τις αλλαγές που γίνονται στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή έως και σήμερα το πρωί τα κρούσματα ήταν 17 σε όλη την Περιφέρεια με την Εύβοια να σημειώνει δύο. Πρόκειται για μία γυναίκα 53 ετών στην Αυλίδα και μία γυναίκα 74 ετών που ζει σε περιοχή της Κύμης. Και στις δύο περιπτώσεις όπως είπε ο κ. Τοουλιάς ξεκίνησαν οι ιχνηλατήσεις στο ευρύτερο περιβάλλον. Στο μεταξύ, καταγράφηκαν 3 κρούσματα στη Βοιωτία, 7 στη Φθιώτιδα, ένα στη Φωκίδα και 4 στην Ευρυτανία. «Πάμε καλά» είπε ο κ. Τοουλιάς και συνέχισε: «Η τελευταία εβδομάδα από 23/11 έως και εχτές, Κυριακή 29/11 τα συνολικά κρούσματα της Στερεάς ήταν 225. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 277 και την προ-προηγούμενη είχαμε 358 κρούσματα. Έχουμε μία καθοδική πορεία όπως βλέπετε».

Ο κ. Τοουλιάς σε αποκλειστικές δηλώσεις του, σχετικά με το Νοσοκομείο της Χαλκίδας και της Λαμίας, νοσοκομεία αναφοράς COVID 19, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μεν Νοσοκομείο της Χαλκίδας έχει δώσει σήμερα άλλες δύο κλίνες στην ΜΕΘ COVID 19. Οπότε οι 8 γίνονται 10 κλίνες, όλες με περιστατικά κορονοϊού, κυρίως από άλλες Περιφέρειες.

«Οι κλίνες ήπιας νοσηλείας από 14 γίνονται 17 και νοσηλεύονται 6 άτομα μέχρι αυτή τη στιγμή. Και σε μία εβδομάδα θα έχουμε τους αναπνευστήρες “high flow oxygen” οι οποίες θα μας περιορίσουν τις κλίνες των ΜΕΘ. Έχω ξαναπεί είναι ειδικές συσκευές που δίνουν με υψηλή πίεση οξυγόνο και έχουν τη δυνατότητα να δίνουν ταυτόχρονα σε δύο ασθενείς οξυγόνο. Στο οπλοστάσιο μας μπαίνουν και οι αναπνευστήρες. Στη Λαμία έχουν ήδη μπει 5 και θα μπουν άλλοι 15 σταδιακά. Είναι σημαντικό να έχουμε εφεδρείες στη νοσηλεία» είπε ο κ. Τοουλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 16:45

Σχετικά Άρθρα