Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «εύσημα» στην Πρόεδρο…

Μία αρκετά δύσκολη, όπως εξελίχθηκε μέχρι το τέλος, ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιμίκα Σακελλαράκη. Δυναμική, σοβαρή και μετρημένη στις κινήσεις της, πολύ δε φειδωλή στα λόγια της κατάφερε να κρατήσει και απόψε τις ισορροπίες και να κάνει ακόμα και εκείνους που αντιδρούσαν αρχικά να δώσουν τα εύσημα στην Πρόεδρο.

Η διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης δύσκολη. Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 4,5 ώρες. Συζητήθηκαν τα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης και βέβαια τα εκτός ημερησίας που κράτησαν περισσότερο από μία ώρα.

Και προς το τέλος, όπως και στην αρχή το παράπονο των περισσοτέρων ότι ο χρόνος δεν αρκεί για να τοποθετούνται στα θέματα όλοι οι σύμβουλοι όπως επιθυμούν. Και γι αυτό έχει τη λύση η Πρόεδρος καθώς η κα Σακελλαράκη πολύ σύντομα θα καλέσει σε νέα συνεδρίαση όπου μεταξύ των άλλων θα συζητηθούν και το ψήφισμα που έφερε απόψε αλλά δεν συζητήθηκε ο κ. Σιόλιας και αφορά τις ανεμογεννήτριες αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με την Β βάθμια Σχολική Επιτροπή που εκτός της Προέδρου της Επιτροπής που θέλει να κάνει ειδική αναφορά για το θέμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μιλήσουν και άλλοι σύμβουλοι.

Στο πρόσωπο της Μιμίκας Σακελλαράκη αναγνωρίζουν όλοι την αξία μίας γυναίκας πετυχημένης δικηγόρου που μπορεί και ανταποκρίνεται άριστα στο ρόλο της Προέδρου του Δ.Σ σέβόμενοι τους συναδέλφους της και τη διαδικασία. Κερδίζει δε, γιατί καταφέρνει να είναι αυστηρή για να κρατάει τις ισορροπίες και συνάμα ταπεινή όπως αρμόζει σε μία Πρόεδρο που σέβεται το θεσμό.

Έτσι, πάντα στο τέλος η Πρόεδρος εισπράττει τα «εύσημα» από όλους…

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 00:52

Σχετικά Άρθρα