Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κεδίκογλου στον Πλακιωτάκη: Δρομολογούνται τα πρώτα έργα λιμενικών υποδομών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών στη Β Εύβοια

Δρομολογούνται τα πρώτα έργα που αφορούν στις λιμενικές υποδομές στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια.

Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, όπου προτάθηκε, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων για τις νησιωτικές περιοχές και τηρώντας τη δέσμευση για την άμεση ικανοποίηση σειράς αιτημάτων, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για τα πρώτα έργα και μελέτες ως εξής:

ü Συντήρηση-Αντικατάσταση Πινάκων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ύψους 49.600,00 ευρώ,

ü Μελέτη Αποκατάστασης λιμένα Λίμνης, ύψους 40.000,00 ευρώ,

ü Αποκατάσταση αστοχιών επί των κρηπιδωμάτων του λιμένα Λίμνης, ύψους 74.400,00 ευρώ

ü Αντικατάσταση συστημάτων πρόσδεσης σκαφών, ύψους 24.800,00 ευρώ.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης Βορείου Ευβοίας, η οποία εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής των πολιτικών και προγραμμάτων της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νησιωτική Πολιτική στην κατεύθυνση διαμόρφωσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε), υπό το συντονισμό του κ. Σταύρου Μπένου.

Σχετικά Άρθρα